Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İzmir'de toplu ulaşım için Kentkart nasıl çıkartılır?

emoo35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaş şu konuyu bir açıklığa kavuşturalım. Sizden rica ediyorum şu yapılacak işlemleri basamaklarıyla anlatabilir misiniz? Konular iyice dağılmış her yerde farklı yazılar var kafam karıştı.. Öncelikle devlet hastanesinden sağlık raporu alıyoruz sonra testlerimizi yaptırıp Konakta ki Eshot Genel Müdürlüğüne gidip oraya kimlik, sağlık raporu ile 10 TL karşılığı 1-2 haftaya kadar kartımız basılıyor mu? Daha başka yapılacak işler var mı?
Bir arkadaş Yeşilyurttan Engelli Kartı alıyorsunuz demiş o ne oluyor?

Slm, Arkadaşım Yeşilyurt Devlet Hastanesinin yan tarafında (Basın Sitesi) Engelliler Rehabilitasyon Merkezinde çıkarttığın kartın adı ; T.C Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelliler İçin Kimlik Kartı'dır. Bu kart başvurusunda size üzerinde tarih olan ufak bir not kağıdı verip o tarihte kartınızı imza karşılığında alıyorsunuz. Siz gidemeyecek durumdaysanız kimliğinizle bir yakınınız da alabilir. Bu işlem bu kadardır. ESHOT toplu ulaşım kartı olan Kentkart için ise Konak ta YKM'nin az ilersinde Etçiler Pasajında ESHOT Engelliler Bürosu'na sağlık raporunuz aslı ya da aslı gibidir kaşesi olanını ve 10 TL ücret veriyorsunuz. Orada çalışan arkadaşlar size şu gün gelip kartınızı alabilirsiniz diyorlar. Sizde verilen gün gidip kartınızı oradan teslim alıp hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu anlattığım işlemleri Haziran ayı içersinde bizzat kendim yaptım ve bu işlemler sizin maksimum 1 saatinizi alır. Geçmiş olsun iyi günler.

Çok sağ olun.. Bir şey daha sorayım bu Kimlik Kartı başvurusu için gerekli olan şeyler nedir?

Nüfus Cüzdanı ve Sağlık Raporu aslı ya da aslı gibidir kaşeli olanı. Teşekkürler, iyi günler.

Arkadaşım engelli raporu kimlik bide 10 tl veriyosun yarım saate veriyolar kartını ben böyle aldım

emoo35 ıkı adet resım raporunun fotokopısı 10 tl para kımlık fotokopısı konak ykm'nın bıraz otesınde eshot var alt katta oaraya gıt uc dort gunde alırsın engelın %50 ve uzerıyse agır engellıysen ıkı rapor fotokopısı gotur refakarcınıda alırsın ben oyle yaptım gecmıs olsun.bırde başabakanlık engellı kartı ıcın yesıl yurt devlet hastanesının arksında engellı burosu var ordan basvurcan.

resımde goturcen resım unutma ıkı tane !!!

can 24 arkads cok guzel acıklamıs fakat fotografları unutmussun can arkads ıkı adte vesıkalık foto goturcen.

Tsk ahuse resimler atlamisim haklisin

Teşekkürler.. Pazartesi hastaneye gitmeyi düşünüyoruz. Bu engelli oranı %30 ve ya %40 diye heyet kağıdında mı yazıyor?

artık kentkart için eshot a uğramaya gerek yok.yani kentkarta gerek yok.
ulaşımda başbakanlık engelli kimlik kartını göstermek yeterli.

Üst Alt