Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

j44 Kronik obstrüktif akciğer hastalığı için hangi oranda rapor verilir?

nazif

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar hastaneden ilaç kullanım raporu verildi. raporda tanı -j44 Kronik obstrüktif akciğer hastalıgı .yazıyor bu tanıya göre yüzde kaç oranında rapor ala bilirim tabi kalçam dada sorun var ama sağ olsun onu arkadaşlar daha önce cevaplamıştı

KOAH için % 85 rapor alan da var % 10 alan da. Solunum testi sonucu belirleyici oluyor diye biliyorum...

J 44 kodu , Sağlık bakanlığı TİG- Dünya sağlık örgütü ICD ( hastalık tanı kodlama girişi) nde Kronik obs akciğer hastalığı olarak geçiyor.Hastalığınızın durumu,akciğer filmi ve fiziki muayenenize göre oran değişir.

KISA BAKIŞ
Konu Hakkında Bilimsel Bilgi
Sık ortaya çıkan kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) alevlenmeleri
hastane yatışlarının ve mortalitenin önemli bir nedenidir ve
artmış havayolu infl amasyonu ile ilişkilidir. Makrolidler hava yolları
üzerinde anti-infl amatuvar etkilere sahiptir ve KOAH alevlenmelerinin
insidansını azaltabilir.daha fazla bilği için tıklayıp okumanız için.http://www.toraks.org.tr/uploadFiles/book/file/2422011101541-1926.pdf

Ortopedinin ayağımdaki kısalığı rapora yazması gerekmez miydi?

Arkadaşlar şimdi hastaneden geliyorum ğöğüs ve ortebedi servislerine rapor almak için muayene oldum ortebedi sag kalca eklemi ankioze yazmış başka bişey yazılı degil ama bende sag ayak 5 cm kısalık var bunuda yazması gerekmezmi söledim gerekli degil dedi bu sonucla yüzde kac verilir.

Doktorun oraya puani yazmasi gerekli???

5 cm ve üzeri kısalıklarda % 13 oran verilir. Buna dair tanının raporda olması şarttır. Kesinlikle doktora gidip konuyu gündeme getirin. Heyetteyken gerekli düzeltmenin yapılması da sağlanabilir...

Vergi indirimi

Arkadaşlar bugün vergi indirimi için hastahaneye heyete girdim ve raporumda oran belirtilmemiş.Bu teşhisleri yorumlaya bilen varsa öğrenmek istiyorum.Yüzde kaç alırım.

Solunum Sistemi:KRONİK OBSTÜRÜKTİF AKCİĞER HASTALIĞI FVC %67 FEV1 %72
Kas İskelet Sistemi:SAĞ KALÇA EKLEMİ ANKİLOZE
Beyin Cerrahisi:L4-5 DİSK HERNİSİ

Raporumda bunlar yazıyor.Bu teşhislerle yüzde kaç alırım.

% 40 ve üzeri olur diye düşünüyorum.

Yalnız, yine kısalığa dair bir tespit yapılmamış. Acaba ankiloz için oran verileceği için mi bu yola gidilmş, bilemedim. Ortopediste sorsaydınız keşke...

saglık raporu

Arkadaşlar üçüncü defa ankara ya raporumu gönderim ve bu defa yüzde 44 olarak onaylanmış şimdi aldım sizlerle paylaşmak istedim

Hayırlı olsun. Sonucun olumlu olmasına çok sevindim :)

Üst Alt