Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Jandarma, bakıcım olan annemi evden alabilir mi?

nedenben

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
ben %96 raporla bakıma muhtacım annem bakıcım önceki akşam kardeşim ve annem bir akrabanın düğününe gitmişledi düğün sonrasında kardeşim teyzemin kızını kacırmış teyzemler şikayetci oldu kızda ben annemi istiyorum diyor. şimdi teyzemler annemide suca katıyorlar jandarma benim bakıcım olan annemi evden alıp götürür mü götürürse ben ne yaparım nereye müracat etmem gerekir sosyal hizmetlere başvursam annemi götürmelerine engel olabilirmiyim bilen arkadaşlar acil cvp yazarsa sevinirim cok zor durumdayım lütfen yardım edin

eğer olayda annenizin suçu varsa tabiikide götürürler.umarım annenizi katmazlar olaya.

teyzem annemide var diyor bakıcımı kurtarmamım bir yolu yok mu eger jandarma götürse evde tek başıma kalacam t4 altı parapilejiyim

Adam kaçırmanın cezası bellidir. Bakıcı olup olmamayı umursamaz jandarma. Bilakis, kaçıran kişinin teslim olması için annenni almak iş görecekse, alırlar. Bence annen abini arasın ve yaptığı aptallıktan vaz geçirsin. Yoksa durum kötü...

annenizi götürürlerse sizi o halde bırakmazlar merak etmeyin.sosyal hizmetlerle ortak bir yol bulurlar

Bir şekilde kardeşine ulaş ve teslim olmasını söyle.

kardeşim evlilik icin götürmüş daha önceden ilişkileri vardı ama şimdi ben annemi istiyorum diyormuş ne yapacam bilmiyorum cezaları ne olur acaba bilen arkadaşlar var mı paylaşırsnız sevinirim

kızın yaşı 18 den küçükse ve şikayetçi olursa kardeşinizin iş çok zor. ilişkiye girdiyse daha zor

Reşit Olmayanla Cinsel İlişki
MADDE 104 - (1) Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, onbeş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikayet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma
MADDE 109 - (1) Bir kimseyi hukuka aykırı olarak bir yere gitmek veya bir yerde kalmak hürriyetinden yoksun bırakan kişiye, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilir.

(2) Kişi, fiili işlemek için veya işlediği sırada cebir, tehdit veya hile kullanırsa, iki yıldan yedi yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
(3) Bu suçun;
a) Silahla,
b) Birden fazla kişi tarafından birlikte,
c) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle,
d) Kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle,
e) Üstsoy, altsoy veya eşe karşı,
f) Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,

İşlenmesi halinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza bir kat artırılır.

(4) Bu suçun mağdurun ekonomik bakımdan önemli bir kaybına neden olması halinde, ayrıca bin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.

(5) Suçun cinsel amaçla işlenmesi halinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek cezalar yarı oranında artırılır.

(6) Bu suçun işlenmesi amacıyla veya sırasında kasten yaralama suçunun neticesi sebebiyle ağırlaşmış hallerinin gerçekleşmesi durumunda, ayrıca kasten yaralama suçuna ilişkin hükümler uygulanır.

Cinsel Saldırı

MADDE 102 - (1) Cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlal eden kişi, mağdurun şikayeti üzerine, iki yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Fiilin vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle işlenmesi durumunda, yedi yıldan oniki yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. Bu fiilin eşe karşı işlenmesi halinde, soruşturma ve kovuşturmanın yapılması mağdurun şikayetine bağlıdır.

(3) Suçun;

a) Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,

b) Kamu görevinin veya hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle,

c) Üçüncü derece dahil kan veya kayın hısımlığı ilişkisi içinde bulunan bir kişiye karşı,

d) Silahla veya birden fazla kişi tarafından birlikte,

İşlenmesi halinde, yukarıdaki fıkralara göre verilen cezalar yarı oranında artırılır.

(4) Suçun işlenmesi sırasında mağdurun direncinin kırılmasını sağlayacak ölçünün ötesinde cebir kullanılması durumunda kişi ayrıca kasten yaralama suçundan dolayı cezalandırılır.

(5) Suçun sonucunda mağdurun beden veya ruh sağlığının bozulması halinde, on yıldan az olmamak üzere hapis cezasına hükmolunur.

(6) Suç sonucu mağdurun bitkisel hayata girmesi veya ölümü halinde, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmolunur.

Çocukların Cinsel İstismarı

MADDE 103 - (1) Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Cinsel istismar deyiminden;
a) Onbeş yaşını tamamlamamış veya tamamlamış olmakla birlikte fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan çocuklara karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranış,
b) Diğer çocuklara karşı sadece cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir nedene dayalı olarak gerçekleştirilen cinsel davranışlar,
Anlaşılır.
(2) Cinsel istismarın vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleştirilmesi durumunda, sekiz yıldan onbeş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
(3) Cinsel istismarın üstsoy, ikinci veya üçüncü derecede kan hısmı, üvey baba, evlat edinen, vasi, eğitici, öğretici, bakıcı, sağlık hizmeti veren veya koruma ve gözetim yükümlülüğü bulunan diğer kişiler tarafından ya da hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle gerçekleştirilmesi halinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza yarı oranında artırılır. (Değişik 3. fıkra: 5377 - 29.6.2005 / m.12) (3) Cinsel istismarın üstsoy, ikinci veya üçüncü derecede kan hısmı, üvey baba, evlat edinen, vasi, eğitici, öğretici, bakıcı, sağlık hizmeti veren veya koruma ve gözetim yükümlülüğü bulunan diğer kişiler tarafından ya da hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle veya birden fazla kişi tarafından birlikte gerçekleştirilmesi halinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza yarı oranında artırılır.
(4) Cinsel istismarın, birinci fıkranın (a) bendindeki çocuklara karşı cebir veya tehdit kullanmak suretiyle gerçekleştirilmesi halinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza yarı oranında artırılır.
(5) Cinsel istismar için başvurulan cebir ve şiddetin kasten yaralama suçunun ağır neticelerine neden olması halinde, ayrıca kasten yaralama suçuna ilişkin hükümler uygulanır.
(6) Suçun sonucunda mağdurun beden veya ruh sağlığının bozulması halinde, onbeş yıldan az olmamak üzere hapis cezasına hükmolunur.
(7) Suçun mağdurun bitkisel hayata girmesine veya ölümüne neden olması durumunda, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmolunur.

aşağıdaki maddelerde medeni kanun maddeleri;

EVLENME EHLİYETİ VE ENGELLERİ
A. Ehliyetin koşulları

I. Yaş

MADDE 124.- Erkek veya kadın onyedi yaşını doldurmadıkça evlenemez.

Ancak, hakim olağanüstü durumlarda ve pek önemli bir sebeple onaltı yaşını doldurmuş olan erkek veya kadının evlenmesine izin verebilir. Olanak bulundukça karardan önce ana ve baba veya vasi dinlenir.

II. Ayırt etme gücü

MADDE 125.- Ayırt etme gücüne sahip olmayanlar evlenemez.

III. Yasal temsilcinin izni

1. Küçükler hakkında

MADDE 126.- Küçük, yasal temsilcisinin izni olmadıkça evlenemez.

kız 24 yaşında kendi arabamızla yanında arkadaşı ile kacırmışlar şu anda cinsel yaklaşmaa yok kıza yanındaki arkadaşları da var onlar ne kadar ceza alırlar

evet cicikıs, aslında yöneticilerin böyle abuk-subuk tartışmalara engel olması lazım...

kız ben kaçırılmadım. kendi isteğimle geldim derse sorun çözülür.neticede 24 yaşında reşit birisi. bence sorun yok saklanmayada gerek yok..

cicikıs;

burası her ne olursa olsun yardımlaşma dayanışma tartışma ve doğru yol gösteren bir platform!!!!anlaşılan müfe anlı hanfendiyi okadar çok izliyorsunuzki herşeyi ona bağlıyorsunuz!!!sadece fikir almak istemiş arkadaş sizi alakadar eden bir şey yok arkadaşımm!!!!!!
çok rahatsız oluyorsan ya okumazsın yada üyeliğini sonlanırırsın!!!!!!!!

cici kıs ın düşüncesine katılıyorum..

elbette katılabilirsiniz...
ayrıca bu benim şahsi görüşüm,,benim amacım bu platformda yazdıklarıyla sağı solu karalamak asla değil,,sadece bu platforma herkes sorunlarını yazabilir yardım talebinde bulunabilir,,bizlere düşen ise dalga geçmek asla değil,,eğer konuya mutabıksanız cevap yazar bir nebzede olsa o insana yardım etmeye çalışırsınız,,konuya mutabık değilseniz yazmazsınız,,ve ayrıyeten dalga geçmeye hiç gerek yok,,hiçbir bireyin buna hakkı yok beyfendi,,ben konuyu okuyunca gerçekten dayanamadım!!!buda bir çeşit haksızlık türüdür,,haksızlığa hiç gelemeyenlerdenim,,tekrar belirtiyorum bu benim şahsi görüşümdür
SAYGILAR....

burası engellilerin plartformu ben de bir engelli olarak buraya başımdaki sıkıntı hakında konu acıp soru sordum işine gelen okur bilgisi varsa paylaşır işne gelmeyen de okumaz olmayan bilgisini paylaşmaz bu kadar basit arkadaşlar. ayrıca sayın yanlızlık06 bu konuda dalga gecenlere karşı benim hakkımı ben gibi savunmuşsun cokk teşekkür ederim hic kimsenin bir başkası ile dalga gecmeye alay etmeye kücük görmeye kesinlikle hakkı yoktur

Jandarma alıp götürürmü? nereye alıp götürecek? en fazla savcı talimatıyla karakolda şüpheli ifadesi verir o kadar tutuksuz yargılanır, ifadesinde annen engelli çocuğuma bakıyorum desin, bunu unutmasın o kadar, tutuksuz yargılanır, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçu çok abartılı bir suç değil,

dostum kızın ifadesi neolursa ona göre bi yol izlenir örn: kız kendi rizamla gittim zorla alı koyulmadım derse ceza almaz kımse ama tam tersi ifade verirse iişiniz zor tabi daha önceden bir ilişkileri olduğunu bunun devam ettiğini vede abinizin zor kullanmadan kızla birlıkte kaçtığını kanıtlayabilirseniz bu durumda işler değişir şimdiden geçmiş olsun

bir kardeşimiz fikir almak isdemiş ne var bunda unutmayın insanın başına herşey gelebilir büyütmeyelim hepimizin kızı bacısı var ne olacagı belli olmaz birşey biliyorsan yaz bilmiyorsan sus saygılar

bu forum nerden nereye gelmiş yahu pes diyorum durun bakalım daha neler göreceğiz bu forumda :)

yaşar 2406 elbette fikir alabilir güzel birşey konuya yazanlara bakarsan fikir almak isteyen kardeşimiz hangi birinizin fikrini alacak ? hangi birine başvuracak ? o kadar fikir veren varki konunun içine konu katan bile var o yüzden uygun değil böyle bir konuda fikir almak

adam kardeşinin yaptığı bir yanlış davranıştan dolayı annesi canının içi annesi bir zarar görürmü diye korkuyo ve sizlerden konu hakkında birşey yapabilirmiyim diye yardım fikir istemiş bazı arkadaşlarımız adamı bir dövmediği kalmış biz insanlar darı düştüğümüz zaman elimizden gelen gelmiyen herşeyi yapmmayı denemezmiyiz deneriz arkadaşımızda birşey olmadan acaba varmıdır bir yolu yordamı annesin ezarar gelmesin diye ama maşallah tipik engelli davranışları kimse kusura bakmasın niyetim küçümsemek veya kırmak asla değil ama birkez daha engelli bir bireyden sağlıklı bir fikir çıkmayacağı düşüncemin kafamda netleşti

konuyu açan arkadaşım bu konuda senin yapabileceğin hiçbirşey yok karşı taraf annenide işin içine katarsa jandarma annenide ifade için alır jandarmayla konu hakkında fazlasıyla işbirlik içerisende olmanız lehinize olur kardeşinizide teslim olması için ikna edin yok teslim olmuyorsa yerini biliyorsanız anneniz gitsin kardeşinizin bulunduğu yeri jandarmaya ihbar etsin

kimse kusura bakmasın niyetim küçümsemek veya kırmak asla değil ama birkez daha engelli bir bireyden sağlıklı bir fikir çıkmayacağı düşüncemin kafamda netleşti

kare peki sağlıklı bir bireyden sağlıklı bir fikirmi çıkıyor sence
birde niyetim küçümsemek değil diyorsun kırmak değil diyorsun burda bu sözünle engelli bir bireyin fikrinin sağlıklı olmadığını beyan ediyorsun

konuya gelince elbette kardeşimize bir fikir beyan ederiz yol yordam gösteririz ama bir konu açılmış ve bir o kadarda fikir varki sen bile belirtmişsin fikrini
bu kardeşimiz bir işin içinden çıkmak isterken yok annenide alırlar yok şöle yaparlar yok şu kadar ceza alırlar çaresiz olan kardeşimize çare vermek isterken millet dahada çaresiz durumda bırakıyorlar üzüntüsünü artırıyor kardeşimizin kimi linkle kız kaçırmanın cezasını paylaşıyor kimi yok bilmem ne yanlış olduğunu beyan ediyoruz biz
ALLAH yardımcısı olsun kardeşimizin inşALLAH

Bir kaç sene önce televizyonda haberlerde de yayınlanmıs bir olayda mental retardasyonu olan engelli bir yetişkin adına kurulmuş şirket nedeniyle icra davası sonucunda mahkeme tarafından (Dikkat edin mahkeme, jandarma veya kolluk gücü değil ) tutuklanarak cezaevine konulmuş ve yaşlı annesinin yanından aglarken zorlaalınarak cezaevine teslim edilmişti.Allahtan içerdekiler dısardakilerden daha vicdanlı cıkmış ve yattıgı 3 gün boyunca içerde bakımı vs saglanmış ve 3 gün sonunda bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucunda cezai ehliyeti olmadıgına karar verilmişti.eger olay televizyona yansımamıs olsaydı o mahkeme enaz 2-3 sonra itirazı karara baglar ve agır mental retardasyonu olan kişi de paşa paşa hapis yatardı . bu nedenle engelli kişinin annesi olmak hele hele kolluk gücleri acısından hiçbir sey ifade etmez.

Üst Alt