Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Jandarma görev yapamaz raporu verilirse malülen emeklilik hakkım oluyor mu?

Cetiindogan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle herkeze merhaba yardımcı olan ve olamayan herkeze teşekkürler.

Abilerim ve kardeşlerim bağırsaklarımdan çektiğim sıkıntılar sonucunda crohn tanısı konuldu terminal ileit . Jandarma da uzman erbaş olarak görev yapıyorum ve bu hastalık T.s.k sağlık yönetmeliğinde görev yapamaz arızalı hastalık olarak geçiyor . Benim sorum sgk (4a dan) 952 gün ödenmiş primim var 2012 nin 3. Ayında sözleşmeli erlik yaptım 5 sene 2 ay ve sözleşmeli erlikten jandarma uzman erbaşlığa geçiş yaptım bu Aralık ayında periyodik muayenem var ve uzman erbaşlıktada 2.5 senemi dolmuşmuş oluyorum yani toplam 7.5 sene emekli sandığından primim oluyor eğer TSK da görev yapamaz raporu verilirse malülen emeklilik hakkım oluyormu ? Herkeze teşekkürler tekrar

Allah acil şifalar versin benim bildiğim ve araştırdığım kadarıyla 1- Adi Malüllük: Emekli aylığı bağlanabilmesi için iştirakçilerin en az 10 yıl fiili hizmet müddetinin bulunması gerekmektedir. İstisna olarak, 5 yıl fiili hizmet müddeti bulunan ve tedavisi imkansız bir malüliyete uğramaları ve başkasının güç ve yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremez duruma düşmeleri halinde de, 15 yıl hizmeti bulunan malüller gibi aylık bağlanabilmektedir.

Çok teşekkür ederim. Ssk. 4a ve 4c toplam 10 yıl fiili hizmet sürem ve 3600 gün primim mevcut yıpranmamı dahil etmedim .

Merhaba öncelik hastalık nedir ? Ayrıca sfk ilk girişten 10 yıl geçmesi lazım 10!yıl doldurmadan olmuyor Muş bide 1800 prim ayrıca özelde SGK lı çalışırsan maaş kesilir ilk giriş tw 2012 mi sgk ya eğer 2012 ise 2022 de yıl dolar ancak 2008 öncesi girişin varsa orda farklı kanuna tabisin hakları daha iyi SGK lı başka iste çalılıraanda maaşın kesilmiyor

2007 den 2012 ye kadar 4a sgk var 2012 den 2019 a kadar 4 c emekli sandığı var toplam askerliği çıkarsam 11.12 sene primim var 6 ay kadar da yıpranma var askeri personel olduğum için. Rahatsızlığım crohn tanısı konuldu

Üst Alt