Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Jel Akü Doluluk Oranı kumandada hatalı görünüyor..?

Konular
107
Reaksiyonlar
2
merhaba

3.5 sene önce aldığım sandelyenin şarj göstergesi var olan gerçek enerji değerini göstermiyor.Tek ışık yanarken yani şarj bitti bitiyorken 5km gidebiliyor.Bir süre aç kapa yapınca sarj göstergesi 5 i gösteriyor.Yani doğru ölçüm yapmıyor.

Aku kac amperdir?
Arac doogru.
Jel aku kendini dolduruyor
Bitmeden sarja takin.
Omru kisalir.

Libertarian

tam aynı olmasa da benzer bir durum benim sandalyemde de (8 yıllık) var...
gidilen yolla ledler belli bir arayla sönüyor ama biraz durup mola verdikten ve/veya elektriği tamamen kestikten 5-10 dk sonra sönen ledler yine yanıyor...

benim tahminim elektronik beyindeki akü kontrol devresinin rom belleğindeki kalibrasyon verileri zamanla bozuluyor şeklinde...
bu durumu rahatsız edici buluyorsan sandalyenin servisine başvurmalısın... serviste "programmer" denilen küçük bir cihazla rom belleğe yeniden düzgün kalibrasyon işlevi yazarak bunu düzeltiyorlar genellikle...

benim sandalyedeki durum beni pek rahatsız etmiyor, çünkü benim "akü doluluğu / mesafe" algım o göstergelerden daha iyi :D

rom bozuldumu yani okuma yapmadımı bozulur ve calışmaz.bu aküyle ilgili bir sorun olmalı.yeni akü takınca düzeleceğini düşünüyorum.ama takmak istemiyorum.

Arkadaşlar bi teknik servis olarak şunu bilmenizi isteriz.

1-Araclarınızın üzerindeki akü göstergesi ister display led lambalı veya ibreli akü göstergesi olsun akünüzün gerçek değerini gösternez bunu sebebi akü göstergelerinin gösterdiği değer voltaj değeridir amper değeri degil. Bunu için size tavsiyem araç hareket halinde giderken veya hafif bi rampada çıkarken akü göstergesinin gösterdiği değeri baz alın.

2- Akünüz ne kadar geç sarj olursa o kadar geç biter (tabiki bu uygun şarj değerlerinde şarj olan aküler için geçerli) Akünüz ömrünü tamamlamaya başladıgında çabuk şarj olup çabuk bitmeye başlar.

NOT: Aküler hakkında daha önce yazdığım yazıları okumanız sizin adınıza faydalı olabilir.

arkadaşlar ben aküleri yeni değiştirdim fakat eskisi kadar mesafeyi şimdi gigemiyorum ışıklar tam yanıyor hepsi fakat bbbbbir süre sonra kırmızıda hemen bitiyor sorun ne olabilir bilgilendirirseniz sevinirim

akuleriniz eskisinden farklı yada kulanılmış aku takılmış

sorun akunuzde

Üst Alt