Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Jel Akü farklı pozisyonlarda kullanılır mı? Ömür-performans azalır mı?

glynosef

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Sunrise Tango akülü sandalyem var. Akülerini değiştirmem gerekiyor. Bu zamana kadar standart orta kalitedeki Eurostar, SSB marka 55 Ah aküleri kullandım. Sağlam,uzun ömürlü olsun diye Sonnenschein, BB, Trojan akülerinden almayı düşünüyorum. Sonnenschein 40-44-50-55 Ah akülerin hiçbiri sandalyenin akü kutusuna sığmıyor. BB ve Trojan olanlardan akü kutusuna sığan var. Eğer sığabilecek olsaydı daha yüksek amperli 60-70Ah olanlarından alacaktım.

Sonnenschein distribütörü basaku.com.tr yetkili mühendisiyle görüştüm. "Akülerin sığmadığını, normal kullanımda akü kutupları yukarıya bakacak şekilde takılıyor. Sağa ya da sola doğru yatırılıp yani kutuplar sağa-sola bakacak şekilde takılıp kullanılır mı? Eğer kullanılabiliyorsa 3-5 ay-1 yıl normal çalışır daha sonra ömründe azalma olur mu?" şeklinde belirttim. Mühendis "tavsiye olunan her zaman kutupların yukarıya bakmasıdır. Sağa-sola yatırılarak kullanılırsa mesela 1-2 sene sonra ömründe azalma olur olmaz mı garantisini veremiyoruz." dedi.

BB,Trojan distribütörü sader.com.tr yetkili mühendisiyle görüştüm. Herhangi bir problem olmayacağını, sağa-sola yatırılarak da kullanabileceğimi söyledi.

Sizlerin bu konuda bilgisi,tecrübesi olan var mı? Sağa-sola yatırılarak kullanıldığında ömründe azalma olur mu? Mesela Sonnenschein en az 4-5 yıl ömrü var. BB,Trojan da aynı şekilde kaliteli,uzun ömürlü. Bunları yatırılmış şekilde kullanırsam yine bu kadar ömrü,performansı alabilir miyim? Hatta 60-70Ah olanlarından almayı düşünüyorum, sağa-sola doğru akü kutusuna koyulduğunda rahatça sığıyor.

glynosef

Hiç tecrübe etmediğim bir durum ama mantık olarak jel akülerde akışkan bir sıvı olmaması sebebiyle akünün hangi pozisyonda durduğunun da bir önemi olmaması gerekir. Hiç sorun olmayacağını düşünüyorum. Recep Koçer siz ne dersiniz?

bu videoda bir jel akünün muhafaza kutusunun açılışı gösteriliyor, kendiniz karar verebilirsiniz...

Akünün yan veya ters konulmasında aküdeki jel maddesi akabiliyor. Bazı jel akülerde başıma defalarca geldi. Normalde akma olmuyor ancak şarj aleti bozuksa ve akü dolduğu halde şarjı kesmiyorsa aküde iç basınç ve gaz birikmesi oluyor: bu nedenle şarjda kaldığı ekstra sürede jel sızıntısı olabiliyor. Eğer yan veya ters akü yerleştiriyorsanız iki üç ayda bir aküleri kontrol etmek gerekiyor. Arada bir de akü kutusunun altına bakarak akıntı olup olmadığı kontrol edilebilir. Akan jel sıvısı metali ve her türlü zemini aşındıran ve leke bırakan bir madde. İnsan sağlığı için de temas etmemek gerekiyor.

Son düzenleme:
Üst Alt