Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Jel akü performans ve erim sorunu!?

Konular
23
Reaksiyonlar
0
Merhaba, Belmo BL-100 akülü tekerlekli sandalyem var. Bugüne kadar hangi aküyü aldıysam gün içinde 7 kilometreden fazla gidemedim. En son Eylül 2021'de biraz fazla para vereyim iyi olsun deyip Fulmaks firmasından Long marka jel akü aldım. İlk aldığımda çok iyiydi ancak 2 hafta sonra performansı hızlı şekilde düşmeye başladı ve son zamanlarda gün içinde 3 kilometre anca götürür oldu. Fulmaks'e gönderdim aküleri, yenileriyle değiştirdik deyip gönderdiler dediler ama hiç yeni gibi durmuyor gönderdiğimle neredeyse aynı düzeyde performansı. Söylediğimde hayır öyle bir şey olmaz yeni akü gönderdik falan dediler. Böyle söyleyince de gönderin iade edelim paranızı dediler. Sonuç olarak ilgilenmediler diyemem haklarını yiyemem ama günün sonunda akü sorunum çözülmedi ve bu konu kaç gündür kafamı kurcalıyor.
Sorum şu, siz ne yapardınız bu durumda? 35 Amper 2 jel akü için 1900 lira ödemiştim. Gönderip para iadesi alsam mı? Telefonda öyle dediler ama iade yaparlar mı, yapsalar da bütün tutarı öderler mi belli değil. Birde okula gidiyorum her gün aktif şekilde kullanıyorum sandalyeyi, o yüzden şu aralar bir sonuca bağlamam lazım hazır tatilken. İade edersem hangi marka akü almalıyım, siz ne kullanıyorsunuz acaba? Safir jel aküler dikkatimi çekti, fiyatı uygun ve yeni üretilmiş aküler. Ama tekerlekli sandalyeler için uygun mudur bilemedim. Deneyimleyen var mıdır?

Sıkıntı aracınız da olabilir amperi fazla çekiyordur yada şarj aletiniz tam doldurmuyor olabilir

Ama hocam son aldığım akü (20 Eylül 2021'de aldım) ilk zamanlarda çok iyi gidiyordu 6 7 saat şarjda kalıyordu şimdi 3 saatte doluyor. Yani şarj aleti bozuk olsa aküyü ilk aldığımda da aynı olmaz mıydı?

Hocam belmo ise çok normal. Bir arkadaşımda vardı sürekli su koyveriyordu aracı .

Son birkaç yıldır bütün akülerde aynı sorun var. Daha önce feza akü alıyordum. 3 sene çok güzel kullanıyordum. ne olduysa yeni aldığım akü 1 yıl geçmeden 3 yıl kullandığım aküden kötü oldu. Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı dedik 40 amper YİĞİT akü aldık ilk 4 ay süper gitti. 5. ve 6. aylarda bıçak gibi kesildi performans. 5 tur yaptığım yere 2 turu yapamaz oldum. Garantiye gönderdim akülerim çok sağlam çıktı performanslar %90 larda. Galiba benim şarj aletim veya arabam bozuldu. Galiba bütün şarj aletleri veya akülü arabalarımız bozuldu. Akülerimiz çok sağlam. :eek:

Aküyle ilgili genel olarak şunları söyleyebiliriz.

Akü bitinceye kadar kullanmayın en az %20 şarj bırakın. Derin deşarj akünün ömrünü kısaltır.

Şarj aleti ayarsız sa o da aküyü bozar. Akü şarjı hassas noktadır. Yüksek gerilim vermek akünün ısınmasına ve patlamasına yol açar.
Benzer şekilde kısadevre akımları da aküye zarar verir. Kısadevre sebebiyle akünün patlamayacağının garantisini kimse veremez.
Akü şarjı teoride akü Geriliminin %10 fazlası Akımının %10 'uyla yapılır. 12V-100Ah akü pratikde 14V-10A de şarj edilebilir.

Akü bir dönem kullanılmayacaksa atıl vaziyette bırakmayın benim tavsiyem haftada birgün aküyü az da olsa çalıştırın en azından bir lamba bağlayıp şarjı azalmaya başlayınca tekrar şarj edin.

Raflarda beklemiş akü almayın.
Kaliteli ve marka akü kullanmaya özen gösterin.

Akü ömrü "akü test cihazıyla" ölçülür. Mesela 100Ah bir akü kısa dönem 500-600A akımda verir ama aküden istenen 1 saat boyu sabit 100A akım vermesidir. Onun için aküleri tanımlarken Amper/Saat birimi kullanılır.

Bir Elektrik Teknikerinden Tavsiyeler.

Üst Alt