Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Jel akülerin salma sorunu neden olur?

murat89f

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
bir buçuk ay oldu bosh maraka 60 amper akü aldım ve aküler 3.4 gündür salmaya başladı ilk aldıgım zaman tek şarj la 5 gün idare edyodu şimdi 2 km yol yaptımı salıyo neden olur acaba başına gelen varmı aracımı servse göndermiştim araçtda problem yok havalar çok soudu souktan olabilirmi bilgsi olan lütfen cevaplasın şimdiden tesekkürlerr

aracınızla gezmediğinz zamanlarda akü boşalıyormu takip edin aracınızın dişli kutusundan motora yağ sızmış ve kısa devreye yol açabilir aracınız gezmediğiniz zaman boşalıyor ise sorun akülerdedir karanlık bir ortamda aracınızı hareket ettirin kumanda üzerindeki ışıkların tamamı zayıflıyorsa kısa devre vardır motorların bakım yapılması gerekir

arkadaşım büyük ihtimal senin aldığın aküler jel değil,jel akü 3 ayda koyvermez
3

kayaköy şimdi akülerin servisyle görüştüm bu zamana kadar verdigim jel akülerde problem çıkmadı dyo kaldıki birde bosh un malı dediginz gbi kumanda üzerindeki ışıklar sönüyo aküleri alalı 1 buçuk ay oldu ne 3 ayı :) bu kısa devreyi kendmiz düzeltme şansımız yokmudur yani motorlara kendmiz müdahale etsek toplaması sorun olurmu ?

birde aküler normalde 10 saat cıvarı şarj oluyodu şimdi 3 saatte oluyo br türlü kafam basmadı

internet sorunu yüzünden erken cevap veremedim murat arkadaş gerekli ekipman olmadan motorların bakımı çok zor motor üç parçaya ayrılacak en iyisi servis veya iyi bir oto elektirikçisine başvurun akülerin kısa zamanda dolması deforme olduğuna işarettir akülerin garantisi 6 aydır akü aldığınız servisle anlaşmanızı tavsiye ederim sakıncası yoksa aracınızın markasını söylermisiniz bir de akü akü aldığınız servis güvenilirmi boschta bozulabilir önemli olan servisin ilgilenmesidir aracınızdaki ışıklar sönüyor vede kısa devreye yol açıyorsa aküler zarar görebilir aynı sorunu bende yaşadım araç serviste bakıma girdi ve sorun düzeldi dişlilerden zamanla yağ sızıp motorda kısa devreye yol açmış umarım sorununuz en kısa zamanda düzelir

KAYAKÖY arkadaş aracım sgms apego b bir yıl oldu servisden geleli akü servisi saglam aradım hemen getir degişelim dedi ama sorun nerden kaynaklanıyo ögrenmeden degişmicem adam bana 2.5 yıl garanti verdi orada sorun yok aracı bir düzelttmem lazım ilgin için tesekkürler

Aküler, akülü sandalye kullanımında bu kadar kısa sürede, kapasite düşüşü yaşıyor ise, %90 ihtimal ile, ya akülerde, ya da şarj cihazınızda problem vardır. Diğer aksamlarda , motor vb. kaynaklanması az ihtimaldir, zira şarj etme süresinin de kısaldığını belirtmişsiniz. Diğer aksamlarda problem olsa, şarj etme süresinde kısalma olmaz, sadece kullanım süresinde kısalma olur.
Problem şarj cihazında değil de akülerde ise, ya aküler jel deep-cycle akü değildir, ya aküler sıfır değildir, ya sıfırdır ama beklemiş aküdür, ya da hatalı imalattır. Her halükarda, garanti kapsamında değiştirilmesi gerekir.
Soğuk hava, akü performansını etkiler, ama bu boyutta değil.
Benim tavsiyem, öncelikle şarj cihazınızı kontrol ettirin, eğer şarj cihazınızda problem yok ise, aküleri garanti kapsamında değiştirtin.

Not: Bildiğim kadarı ile ile Bosch, jel akü üretimi yapmıyor.

sertelsen aküler servisden aldım baktım jel akü yol performansı çok iyiydi 1.5 ay problemsz çalıştılar 3 günde performabs düştü şarz süresi kısaldı akülern garantisnde problem yok ama aracı tekrar komple kontrol ettircem makinayı felan hangisindeyse çıkar ortaya ilginiz için teşekkürler

bence, önce aküleri oto elk. götürüp şarj ettirmeyi dene.
birde, akülerin yerlerini değiştir

Üst Alt