Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Jetta 1.6 TDI mı, Jetta 1.4 TSI mı?

Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bu iki seçenek arasında kaldım bi karar veremedim yardımcı olursanız sevinirim.

1. si 2015 Volkswagen Jetta 1.6 TDI Comfortline DSG Fiyatı Özellikleri ve Yakıt Tüketimi

2. si 2015 Volkswagen Jetta 1.4 TSI Comfortline DSG 160 HP Fiyatı Özellikleri ve Yakıt Tüketimi

hangisini önerirsiniz. aralarında 10 bin fark var fakat o 10 bine benzin alırım bi süre sonra aynı yere gelir.

Ve arkadaşlar şimdi elle kullancagım için arabayı aparat gerekiyor ya özel donanım. Onu alacagım bayii yönlendirirmi yoksa kendimiz birini buluptamı yaptırıcaz. Ve ayriyetten ne tür bi özel donanım önerirsiniz. Elim veya kolum ağrımaması için en uygun aparat hangisidir. Yardımcı olanlara tşk ler.

fazla kilometre yapmayacaksanız benzinlisini al motor bakım maliyetleride daha uygundur dizel motora göre

Hergün dolaşırım ben 30 km fln rahat yani. Yani aylık 150 lira fln verebilirim en fazla öğrenciyiz sonuçta.

5 sene sonra arabayı satmayı düşünüyorum zaten. Satma hakkı gelcek ya.

30x30:900x12:10.800 km yol yapar dizel al keyfine bak ama sana önerim opel astra sedan dizel otomatik gelecek onu bekle ve al derim. 1.6 motor olarak gelecek. vw satışı da gıcık servisi de tabii bana göre. ama opeli de düşün derim

satarken jetta çok rahat satılıyor aslında ben skoda octavia istiyorum herşeyi ile ful + ful jettadan daha kaliteli her yönden 80 bin dizeli ama jettanın adı oldugu için hemen satılıyor octavia da zorlanırım diye düşünüyorum.

Yeni kasa'da octivadaki tsi motorlar yeni jenerasyon emisyonu ve tüketimi düşük verimli olanlar ama jetta'da olan tsi lar eski jenerasyon tüketimi %20 oranında fazla . Diğer mevzu siz daha araç almadan 5 yıl sonra satmayı düşünüyorsanız DSG şanzımana sahip vw , skoda , seat bakmayacaksınız en çok arıza çıkaran tüketicilerini bezdiren daha başka bir şanzıman yok . Aylık 150 lira yakıt bütçesi ile benzinlide 200-300 mazotlu olan model de en fazla 400-500 km yapar

Alırken 10 lira aza alıp çok yakacaksın satarkende 10 lira en az aza satacaksın ve nazlı satacaksın kesinlikle dizel al az yak ve satarkende gerine gerine 10 lira fazlaya sat

jetta demişsin ama arada fark ne kadar bilmem de çok değil de benzin olsun varsın çok donanımlı full vs olmasın "PASSAT" VW grubunun en fazla tutulan sedanı... sonra golf geliyor vw nin passat ve golfu sıfırdada ikinci eldede peynir ekmek gibi satıyor ister dizel olsun ister benzinli alman olması yetiyor ne alırsan şimdiden hayırlı olsun kazasız belasız kullan inşallah

Skoda Octavia benimde düşündüğüm bir araç.Arkadaşımda var . Almasına ben vesile oldum. DSG..Çok memnun . Umarım otomatik vitesinde bir sorunla karşılamaz . Tamirci bir yakınım 2013 öncesinde böyle bir sıkıntı olduğunu ondan sonra ise düzeltildiğini söyledi. Ama İnsan aldığı arabasına da korka korka binmek istemez . Bir arıza 10,000 TL tutarsa bir de .
Kullandığım aracım 97 model olduğundan şuan hangi sıfır km aracı alsam bana Mercedes geleceğinden öyle yüksek donanımlı bir model alma gayretinde olmayacağım.En alt donanım ve otomatik yeterli bence . Ama dizel mi benzinlimi konusunda hala kararsızım.Sanırım galeriye girmeden ve satıcı ile pazarlığa girişmeden de değişmeyecek kararsızlığım.
Alacağın aracı kazasız belasız kullanman dileğiyle.Allah tekerine taş değdirmesin :)

aynı dairede çalıştığımız arkadaşımızın 2014 model 7000 km de ki skoda yeti dsg aracı daha 3 ay önce şanzuman indirdi yaptırıp sattı birdaha mı asla otomatik dsg diyor. komşumun 2013 model dsg jettası 22000 kmde 2 kez şanzuman indirdi . almanyadaki akrabalarım dsg den uzak dur diyorlar . wolksvagen çinde ve afrikada 10 yıl garanti veriyor türkiyede 2 yıl garanti veriyor . eğer bu dsg illeti olmasın alacagım ilk araba wolksvagen olur yada düz vites kullanma şansım olsun gene wolksvagen alırım . şehir efsanelerine inanıp yok sorunu düzelttiler yalanına inanma . ben engelliyim marka fanatiği değilim rahatlık benim için önemli temmuzda yeni araç alacam ya mazda cx3 ya fiat 500l rockstar . sana tavsiyem o kadar para vereceksen mazda cx3 hem suv hem 4 çarpı 4 hem tam otomatik hem dizel hem en az yakan hemde dünyada en az arıza veren araç

saygılar

oneday DSG 7 ileri olanlar hala sorunlu ve 2013 den sonrakiler düzeldi ise tamamiyle efsane . Sıfır arabalar kavrama sorunu yaşıyor daha 10 bin km görmemiş araçlar servislerde yatıyor ve bütün bunlara vw cevap bile vermiyor 2 senede 3 kere kavrama değiştirenlerin sayısı yüzlerce . Düşünün garantisi varken sallamayan firma garanti bitince size neler yapar . Boşuna değil yeni superb'de eski sistem 6 ileri kullanıyorlar çünkü 7 ileri sistemi büyük bir ticari hata

Dolusunu dizelini al kafan rahat olsun.. oto. benzinli araca bu zamanda geliri iyi olan biner.. 5 yıl kullanacan bu aracı unutma şimdi zorla ilerde zorlanma.. dsg şanzumanda şans işi bence , başka marka modellerede bakılabilir..

Hyundai Elantra full modeli tam otomatik şanzuman 73000 tl ( sen indirimli alacan ) veya dizel 80000 tl.
ömür boyu kavrama garantisi, altı ileri tam otomatik ( TORK KONVERTÖR) şanzuman. Vites geçişleri hisedilmiyor, baskı balata derdin yok. Araba full her şey mevcut, yok yok :)
Benim tavsiem dir, tecrübeyle sabit.
Benim araç:2013 Hyundai Elantra Tune OV benzin + LPG

Dizel veya Benzin mi diye sorarsan, cevabım LPG taktıracaksan Benzinli, taktırmayacaksan Dizel ( daha önceki aracım 2008 Megan dizel idi).

arkadaşım ben skoda octavia 1.2 tsi elegance aldım... inşallah haziran ayı içerisinde teslim alacağım... bundan önceki aracım honda civic'ti ve allah var bana hiç arıza, sıkıntı yaşatmadı... ancak benzini sömürüyor o ayrı konu... eğer sen yılda en fazla 10.000 km yapacak isen hiç dizel alıp bir dünya fazladan para verme... niye dersen sana şöyle açıklayayım... yeni kanuna göre bundan sonra emisyon miktarı fazla ve dizel olan araçlardan devlet daha fazla vergi alacak... bu duruma görede kasko miktarlarıda aynı oranda yükselecek... 1.2 tsi motorların emisyon oranları çok düşük... bir diğeri dsg şanzıman'da evet 2013 yılı öncesinde sıkıntı vardı... ancak özellikle start stop teknolojisinin gelişmesi ve 7 ileri çift kavramalı şanzıman sayesinde bu durum minimuma indi... çünkü dsg şanzımanlarda problemin asıl kaynağı özellikle büyük şehirlerde araçların çok fazla dur kalk yapması nedeniyle otomatik şanzımanın debriyaj sisteminin uzun süreli aktif olması ve şanzımanlarda fazla ısınma probleminin oluşmasıydı bu da arızaya sebep oluyordu... bu sıkıntı az önce yazdıklarımla minimuma indi... ayrıca elektronik olayıda birazda şans işidir... şöyledi volkswagen grubunda skoda, audi, seat gibi markalar var ve bu markalar dünyanın en çok satan araçları... almanlar böylesine sıkıntı yaşadıkları bir şanzımanı bu markalar ile riske atmazlar... biraz mantıklı olmak lazım... ben honda'da hiç sıkıntı yaşamadım... çok memnundum ama çok sıkıntı yaşayıpta keşke almasaydım diyenleride gördüm... o yüzden bence rahat ol...

en son test ettiğim dizel otomatik DCT 7 ileri şanzumanlı İ30 sürüş konforu açısından oldukca başarılı idi. Nasip olursa almayı düşündüğüm araçtır kendisi sadece station mu hatchbeck mi ona karar veremedim :) bence artık günümüzde benzim mi dizel mi pek anlam taşımıyor zaten "az yol yapıyorsan dizel tavsiye edilmiyor" gibi bir klişemiz var. neden tavsiye edilmiyor hiç anlamıyorum, hele ki benzin ve dizel pompa fiyatları birbirine yakın bir memelekette ? bakım ücretine gelince bence dizel ve benzinli arasında bakım ücreti kaç tl farklı olabilir ? az üstelik az yol yapıyorsan daha uyguna bile gelir neticede artık yeni nesil araçların periyodik bakımlar markasına göre 10.000 km ile 15.000 km arasında değişiyor ve az yol yapıyorsanız bu ortalama yılda 1 defa servise gideceksiniz demek oluyor. benzili araç alıp uzun yola çıktığında anam çok yakmasın babam yavaş gideyim diyeceğine dizel araç al yılda 1-2 defa uzun yola gidiyorsan onunda keyfini yaşa. yakıtı ve cebini düşünüp seyehatinden zevk alamaktansa. Üstelik dizel araç alıp az yol yapacaksan ileride satışa çıkardığında km düşük diye piyasasından 4-5 tl fazlaya bile satma şansın olur. bence en mantıklısı dizel, bugüne kadar kullandıklarım hep benzinli veya benzin+lpg idi ekonomi diyeceksen dizel başka yok.

bahsettiğim DCT 7 ileri şanzuman ta bir otomatik şanzuman isimleri farklı sadece

deniz şahbaz arkadaşım dizel ve benzin hesapların çok yanlış... neden dersen;

skoda octavia 1.2 tsi elegance ötv indirimli fiyatı: 48.200 tl
skoda octavia 1.6 tdi (dizel) elegance ötv indirimli fiyatı: 57.172 tl
arada 8.972 tl var...

ayda 2 depo benzin: 4,66 x 2 x 50 lt (depo hacmi) = 466 tl x 12 ay = 5592 x 5 yıl = 27.960 tl yapar
ayda 2 depo motorin: 4 x 2 x 50 lt (depo hacmi) = 400 tl x 12 ay = 4800 x 5 yıl = 24.000 tl yapar
arada 3.960 tl var...

8.972 tl - 3.960 tl = 5.012 tl

yani 5 yılda dizel motora verdiğin fazladan parayı kurtaramıyorsun bile...
bunu üstüne birde yeni kanun gereği dizel motorlara uygulanacak daha yüksek kasko farkı ve 5 yıl sonra satarken doğal olarak yine yeni vergi şartlarının yükselmesinden dolayı oluşacak 2 el zararınıda hesaplarsan dizel almanın bir mantığı kalmıyor... anladınmı kapiş...

OptimusPrime anlayacak kapiş olacak durum yok, neden yok dersen benim yazdıklarım benim düşüncemdir benim fikrimdir. ben zaten kalkıp nokta virlgül hesap yapmadım. senin hesabına gelince 2 depo benzin yaktığın yerde 1,5 depo mazot yakarsan ne olacak ?? neticede benzin ve mazot arasında menzil varkı var. ama neyse dediğim gibi benim hesabım bir uzman hesabi değil ki hesap yapmadım, düşüncelerimi paylaştım. ayrıca araç vergilendirmelerine dair birşey diyemem henüz çıkmamış bir kanun ki çıksa bile ve emisyon ölçümüne göre fiyatlandırılacaksa 1.2 tsi CO2: 114g/KM 1.6 TDI ise CO2:102g/KM muhtemelen afaki bir fark olmaz vergilendirmede. boşver gitsin, sağlıcakla kalın.

deniz şahbaz noktalı virgüllü hesap yapmadım diyorsan o zaman dizel daha karlı diye yazmayacaksın...
düşüncelerini rakamlarla ispatlayacaksın...
bunları yapmıyorsan havaya konuşuyorsun demektir...
karşındaki insanı doğru bilgilendireceksin...
ayrıca vergilendirme yaz sonu başlayacak ayrıca yarım depo az yaksa bile bu benim hesabıma göre yine 3.500 tl gibi bir rakam yapar...
bilmem anlatabildimmi kapiş...

Allah Allah, ne atarlandın anlamadım. ben senin hesabın tü kaka demedim ki sana. hayır illa rakamlarla oynayacağım diyorsun o zaman kendi hesabını birde 1.5 depo mazot ve konun başlığına uygun olarak 1.4 tsi üzerinden yap.

[SIZE=4]Konu benim adıma kapanmıştır. Sağlıcakla kalın.[/SIZE]

5 yıl biniceksiniz ve öyle veya böyle yol yapacaksınız tork ve yakıt bakımından 7 ileri dizel dsg herzaman iyidir bildiğim kadarı ile tsı motorlara lpg de takılmıyor takılsa da pek tat vermiyor sorun çıkarıyor bu nedenle kesinlikle tdi dsg tercih edin derim ..

ben 5 yılda 100 000 km yaptım
100 km de 5 lt dizel yakan bir aracı ele alırsak ve dizelin litresin ortalama 3 tl kabul edersek 100 000 / 100 = 1 000 , 1 000 * 5 = 5 000 , 5 000 * 3 = 15 000 tl
100 km de 8 lt benzin yakan bir aracı ve benzinin litresini ortalama 4 tl ele alırsak 100 000 / 100 = 1 000 , 1 000 * 8 = 8 000 , 8 000 * 4 = 32 000 tl
100 km de 10 lt lpg yakan bir aracı ve lpg nin litresini 2 tl ele alırsak 100 000 / 100 = 1 000 , 1 000 * 10 = 10 000 , 10 000 * 2 = 20 000 tl 2 000 tl de tüp = 22 000 tl

sonuçlar ortada dizel tl cinsinden hiç ekonomik gözükmüyor . benzinli tl cinsinden en pahalısı . lpg tl cinsinden en uygunu . lakin siz arabaya mı bineceksiniz tl ye mi bineceksiniz . bu hesabı indirimi olmayan tl fanatikleri yapar . ben engelliyim öncelikle engelimle rahat sürebileceğim bir araç sonra az arıza veren ve cebime en uygun aracı bulmam lazım çünkü marka almakla iş bitmiyor sonra o markanın otu çöpü bitmiyor . dsg şanzumandan uzakkere uzak durun , dizel alın çünkü biz engelliyiz sürekli istasyona girmek sıkıntı

çok kararsızım şuan gönlüm skoda octavia diyor ama satılırmı satılmazmı onunla ilgilide korkum var. cok kararsız kaldım öneri verin.

Alırsan full otomatik al, başın ağırmaz.
DSG,DCT,EDC ve vs. hepsi sorun çıkartıyor.
Daha öncede yazmıştım Hyundai elantra full otomatik şansıman, atmosferik tam LPG uyumlu motor.
Sen bir bayi'ye git incele.
A Hyundai istemiyorsan Opel Astra ama full otomatik şanzımanlısını al. ( aktiveselekt)

arkadaşım sen yakıt değilde benim için motor veya şanzıman önemli diyorsan alacağın tek araç var (lüks sınıf hariç) honda civic... i-vtec motoruyla ve tık etmeyen şanzımanıyla her zaman tek geçerim... ama sen benim gibi tekerlekli sandalye kullanıyorsan ve bebeğin varsa ancak ya doblo tarzı araç ya da octavia tarzı liftback araçlar senin işini görür... ben 5 yıl önce çok sevdiğim ve gaza geldiğim için honda civic aldım... hiç sorun yaşamadım...çok memnun kaldım... hatta aracımı satarken neredeyse ağlıyordum... ama aracın içine sığamadım...şimdi mecbur büyük bagajlı araç almam lazım... en güzelide skoda octavia... iç donanımı passat kalitesinde motoruda kim ne derse desin dünyanın en iyilerinden birisi... o kadar para veripte audi,vw,skoda,seat alan dünyadaki milyonlarca insanlar aptalmı??? bu insanlar dsg şanzımanı bilmiyordamı alıyorlar??? araç şans işidir... kimsenin sözüne takılma iyi düşün ve gönlündeki cebine uygun aracı al... ama şunu unutma yılda 10.000 km- 15.000 km üstü yapmayacaksan benzinli al, ama daha yüksek km yapacaksan kesinlikle dizel al...birde 2. el otomobil satışı yapan sitelere bak skoda'nın ve vw grubunun araçlarının ne kadar çabuk satıldığını 2.el değerinin ne kadar yüksek olduğunu görmüş olursun... şimdiden aldığın aracın ne olursa olsun hayırlı olsun... güle güle kazasız belasız bin kardeşim...

sen engellisin kardeşim sakın gaza gelipte dsg şanzımanlı wolksvagen araç alma afrikada ve çinde 10 yıl garanti verecek kadar düşen ayrıca türkiyedeki şaşkınlara 2 yıl garantiyi dayatan hatta ve hatta uzak doguda garanti kapsamındaki geri aldığı araçları türkiyedeki şaşkınlara kakalayan bir firmanın kazazedesi olmak istemiyorsan dsg den uzak uzak uzak uzak dur . ben düz vites araç kullanırım diyorsan wolksvagen grubun arabalarını kaçırma derim . düz vitesli alacagın wolksvagen araçları süper . bak ben marka fanatiği değilim . ilk aracım opel ikincisi ford üçüncüsü ise çinli gelly bile olabilir ama dsg şanzumanlı bir araç alıp ha bozuldu ha bozulacak stresiyle yaşamam . daha önce de yazdım dsg 2013 den sonra düzeltildi yalanına inanma istersen gel ankaraya tanıştırayım seni 22 000 km de çin arabaları bile 2 kez şanzuman indirmiyor . defalarca uyardım gene uyarıyorum biz engelliyiz bu sebeple dsg illetine bulaşma hangi marka alırsan al dsg li araç alma

Üst Alt