Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Johnson & Johnson üretimi Risperdal'a açılan dava tazminatla sonuçlandı: 8 Milyar $

-DORLION-

Aktif Üye
Konular
112
Reaksiyonlar
3
Anti-psikotik ilaçların erkeklerde meme büyümesine yolaçtığı için Amerikalı hasta yanetkilerde yazılmadığı için ilaç şirketine tazminat davası açmış . Mahkeme kararı ile bu gence 8 milyar $ tazminat ödenmesine karar verilmiş .

Cumhuriyet Gazetesinin bu konu ile ilgili haberini kopyalıyorum ,

Johnson & Johnson, 'Üzerinde uyarı olmayan ilaçlar memelerimi büyüttü' diyen erkeğe 8 milyar dolar tazminat ödeyecek

[FONT='inherit']Amerikan ilaç firması Johnson & Johnson, aldığı anti-psikotik ilaçların memelerini büyüttüğü ve ilacın üzerinde bu konuda bir uyarının yer almadığını söyleyerek dava açan bir kişiye 8 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum edildi.

[FONT=Montserrat]Amerikan ilaç firması Johnson & Johnson, aldığı anti-psikotik ilaçların memelerini büyüttüğü ve ilacın üzerinde bu konuda bir uyarının yer almadığını söyleyerek dava açan bir kişiye 8 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum edildi.

[/FONT]

[FONT=Montserrat]ABD nin Philadelphia kentinde görülen davada jüri, şirketin iştiraki Janssen tarafından üretilen Risperdal adlı ilacı kullanan 26 yaşındaki Nicholas Murray i haklı buldu. Kararın aynı gerekçeyle eyalette şirkete dava açan binlerce kişi için emsal oluşturabileceği belirtiliyor.

[/FONT]

[FONT=Montserrat]Murray nin avukatları, Janssen in Risperdalı pazarlarken karlarını, hastaların sağlığından önde tuttuğunu savundu.

[/FONT]

[FONT=Montserrat]Johnson & Johnson, muazzam derecede orantısız dediği kararı temyize götüreceğini açıkladı.[/FONT]
[FONT=Montserrat]Amerikan ilaç devi vajina ameliyatlarında kullanılan ağlar (mesh) ve asbestli olduğu öne sürülen bebek pudraları nedeniyle de davalarla karşı karşıya.[/FONT]
[FONT=Montserrat]Şirket Ağustos'ta da Oklahoma'da bağımlılık yapan ağrı kesicilerle kamu zararına yol açtığı gerekçesiyle 572 milyon dolar ceza almıştı.[/FONT]
[FONT=Montserrat]Risperdal davasında 2003 te otizm spektrum bozukluğu teşhisi konulan Murray nin bu ilacı kullanmaya başladıktan sonra memelerinin büyüdüğü belirtildi. Risperdal, şizofreni ve bipolar bozukluk tedavisinde kullanılıyor.[/FONT]
[FONT=Montserrat]
[/FONT]

[/FONT]

ben yıllarca kullandım risperdalı şu an kullanmıyorum okadar büyütse idi kadın olurdum şimdiye.... :D

İlaçlara başlamadan önce 63 kg idim , tedaviye Risperdal ile başladık kısa sürede 116 kg ye çıktım . Benim düşüncem veya yorumuma göre insülin direncini kırdı aşırı kiloya dönüştürdü .

-DORLION-

uzman değilim insandan insana değişiklik gösterebilir...etkisi vardır ama o kadar olacağını sanmıyorum dorli ustam ben 1 senede 40 kilo aldım hastaneye gittim bir baktık hipotroid çıkmış ömürboyu euthrox diye birilaç var onu kullanıyorum kilo kontrol altında ama verdin mi dersen... veremedim...şuan 130 kg hayvan gibiyim :D: güç boy pos herşey var... seviyorum canım kiloyu ben :D sendede var boy pos yakışır gider sana

Şuan ki kilo kaybını yaşadığım ülseratif colit gibi rahatsızlık nedeni ile yaşadım . 2 ayda takriben 34 kilo verdim şuan bıraz dengelendı 84 kilodayım . 2 ay önce geçirdiğim mide ve 12 parmak ameliyatı neticesi ve insülin direnç ilacı nedeniyle kilo kaybı tekrarlamaya başladı .

Kişide kilo alımını sağlayan ilaçlardan olduğu bir gerçek , bu tür ilaçların hormonal değişimi yaptığını kabul etmektedirler . Hormon değişimi yüzünden meme büyümesini normal görüp üzerinde durmuyorlardı .

meme büyümesi prolaktin hormonuyla alakalı galiba hocam valla geçmiş olsun 2 ay da 34 kilo çok fazla vermişsin

Üst Alt