Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kabahatli bulunduğum iş kazası + tarafik kazasında tazminat hakkı..?

burqa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merabalar

ben gectigimiz ay trafik kazası gecirdım moto kuryelik yaparken lambalarda arbaya carptım
once trafık tutanagında yuzde 50 suclu göruldüm snra suclu ben göruldum
simdi hem iş kazası hem trafık kazası oldu ve koluma platın takıldı dişlerim fln dagıldı ayagımda kemik parcalarnması oldu

bnm ögrenmek istedigim bn platin takılmasından dolayı maduren karsı tarafın arabanın sıgorta sırketınden veyahut kaskosunda herhangı bir maddi odeme alabılır mıyım

bnı bı sgorta sırketi aradı ve olebi hak oldugunu izin verirseniz islemlerinizi baslatalım de bn onay vermedim henuz

istedigim bna bu konuda yardımcı olu kafam cok karıstı simdiden tesekkurler

Geçmiş olsun kardeşim, Eğer yüzde yüz kusur sizde ise karşı tarafın Trafik sigortasından tazminat alamazsınız. Çalıştığınız firmanın motoru ile kaza yaptıysanız raporlu olduğunuz sürece maaşınızın 2/3'ünü SGK size ödeyecektir. İş kazası sonucu kalıcı bir sakatlık olursa, başka bir deyişle % 10
üzerinde kalıcı sakatlık varsa kısmi sürekli iş göremezlik gelirine hak kazanırsınız. Brüt maaşınızın % 70 hesaplanır alacağınız sağlık kurulu raporundaki sakatlık yüzdesi ile maaşınızın % 70'inin çarpımından çıkacak rakam size maaş olarak bağlanır. SGK sisteminde emekli olarak görülürsünüz siz ve 1. derece yakınlarınızın sağlık ile ilgili sorunları çözülmüş olur. Daha sonra normal emekli olduğunuzda bir emekli maaşı daha bağlanır. Ancak mevzuat gereği 2 emekli maaşı alamazsınız. Yüksek olan maaşın tamamını az olanın da yarısını alırsınız. İyileşme süreci sonunda kalıcı sakatlık varsa bulunduğunuz yerdeki SGK ya müracaat edin sizi hastaneye sevk ederler raporunuzu alırsınız. Geçmiş olsun

Öncelikle geçmiş olsun.
Olayınızda ilk aşılması gereken sorun kusur oranlarının belirlenmesidir. Sorunuzdan tam olarak anlaşılamamakla birlikte; %50 ve %100 kusur oranları kim tarafından takdir edilmiştir? Bunun bilinmesi itiraz edilecek kurum ve uygulanacak prosedürün belirlenmesi için önemlidir. Kusur oranlarının doğru belirlenmesinin ardından karşı aracın sahibi, sürücüsü, trafik ve bazı hallerde kasko sigortacısına başvuru hakkınız bulunmaktadır. Ayrıca çalıştığınız şirkete karşı da tazminat talep hakkınız vardır. Çevrenizden gelecek yanlış yönlendirmelere uymamanızı tavsiye ederiz.

tesekkur ederim ya ben lambalarda kaza yaptıgım ıcın kırmızıda gectim demisim uyanınca polıslere polisler ilk tutanakta bnden ıfade alamadıkları ıcın 100 de 50 suclu vermısler snra bnde ifade alınınca mahkemedn temzn kagıdı fln gldi hani 100 de kac verilmiş bilmiyom sag kolumda kalıcı bıse kalırmı bişe bilmiyom konrolde doktorlada konuscam ama hani herkez farklı bi durum beyan ediyo napcamı sasırıyom
cok saolu yinede

Üst Alt