Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaç senedir tedavi oluyorsunuz nasıl başladı, nasıl gidiyor?

Psikoz 13 sene oldu anksiyete sosyal fobi kaygı bozukluğu 21 senedir var

Hangi hastalıklardan bahsediyorsunuz açıklarmısınız ilaçsız tedavi mümkün demişsiniz hangi hastalıklar bunlar? @Rodin romanovic

@sevgi07, Psikozdan bahsediyorum.Evet çoğu zaman ilaç kullanmıyorum ama bazen uyuyamadığımda uyuyabilmek için alıyorum.Zaten ilaçlar uyutmak dışında bir işe yaramıyor.Psikoterapi en sağlıklı tedavi benim için.

Yalnız burda bu yorumu okuyup ilacını bırakabilecek insanlar olabilir 6 aydır araştırıyorum bu hastalıkları birkaç profösörle görüşme ve konuşma imkanımız oldu sayfada rahatsızlığı olan insanlarda biliyor bu hastalıklar asla ve asla ilaçsız olmaz belki Okb anksiyete gibi rahatsızlıklarda insan bunu başarabilir ama piskoz bambaşka bir rahatsızlık ilaç+pskoterapi öneriyor doktorlar sizi kırmak istemem ama kendinize ilaç kullanmayarak en büyük kötülüğü yapıyorsunuz @Rodin romanovic

Eskiden bir arkadaşım vardı biri ıslık çaldığında şarkı mirildaginda kendisiyle alay edildiğini düşünüyordu hemde hiç tanımadığı birileri yapınca .. ilacini kullanmiyordu

@sevgi07, akut psikoz hakkında bilgilendirme yaptılar mı? Ya da araştırırken sordunuz mu? Merak ettim.

Çünkü tek bir atak geçirip bir daha geçirmeme ihtimali de var

@sevgi07, Haklısınız.Bu benim kararımdı.Belki de dediğiniz gibi kendime kötülük ediyorum.Ama ilaçlar bana çok ağır geliyordu.Doktora defalarca söyledim, dinlemedi.Bunu yapmaya mecbur kaldım.Sürekli uyuyordum.Bana ömür boyu kullanman gerek dedi.Bunun bir çaresini bilen varsa söylesin.Bir ömür uyumak istemiyorum.Dediğim gibi buna mecbur kaldım.

Bi daha hasta olmazsanız akut psikozdur ama kendinizi cinlerin arasında bulursanız geçmiş olsun

okb ile başladı sonra şizofreni oldu ilk psikiyatriye 2014 de gittim yaşım 30

@Luci, vesvese geliyordu hep her şey hakkında 18 yaşındaydım o zaman sonra sonra şüphe ve kurgular başladı gerçeklik algımı kaybettim

@trablons, muafım

@Luci, abdest alırken 3 kere yapmadığımi dusunuyodum duvara ciziyodum bende

kurgularda birilerini Yahudi sanma cin sanma kendini istihbaratci sanma falan oldu ama geçti çok şükür xeplion kullanıyorum

@trablons, yok askerligi kast ettiğini sandım calismiyorum

İlaçlar evet ilk başlarda ağır bizdede aynısı oldu ama vücut alışıyor zamanla bu şekilde hastalığınız ilerliyor belki normal bir hayat sürecekken kendinize neden bunu yapıyorsunuz zaten zamanla dozda düşüyor tabiki siz en iyisini bilirsiniz ama gidin tedavi olun @Rodin romanovic

Bize geçici piskoz denildi yaşadığımız olay bir yıl öncesi en detayına kadar anlattık doktor zaten hastayı anlıyordur yanılma payı tabiki olabilir ama psikoz tarzı hastalıklarda bu nekadar olur bilemiyorum bende bu hastalıklara uzağım açıkçası keşke hiç tanışmasaydık duymasaydım @Luci

Son düzenleme:
@Rodin romanovic,

Psikiyatrik hastalık çok zordur.

Kendim yaşadığımdan biliyorum şuan kilom fazla olduğu için günlük 3 depakin bir cipralex bir ablify kullanıyorum. Bipolarım.

bence bir daha düşünün. Şuan ilaçların etkisiyle iyi durumda olabilirsiniz ama ilaçların etkisi bittiğinde durumunuz kötü olabilir

Dışarı çıkmaya çalışın uyku çok yapıyorsa hava almaya çalışın aileniz yakınınızdaysa onlara dürüst olun yardım isteyin doktorunuza dürüst olun.

Belki bir hobi edinin. Saat kurun onun için. Düzenli olarak uyuyacağınıza hobinizi gerçekleştirin. Umarım sizin için iyi olanı bulursunuz.

@sevgi07, bir sene sonraki doktor farklı mıydı? Çünkü her doktor farklı düşünüyor gibime geliyor.

Hayır 1 yıl önce bir sıkıntısı yoktu orda doktorun herşeyi ayrıntısına kadar öğrendiğinden ondan sonra tanıyı koyduğundan bahsediyorum bir insana piskoz tanısı koymak öyle kolay değil yıllarca okuyorlar bu insanlar devlette bize hep farklı söylenildi evet ama yakın tanılar Okb anksiyete gibi @Luci

@sevgi07, acaba okb olabilir mi? o anki stresle aklıma ne geldiyse söyledim. Ama söylediklerime inanmıyordum sadece düşündüklerimi söyledim. Tak diye psikoz tanısını yapıştırdı. Sonra zaten aklımdan max 2 saniye içinde yok ediyorum düşünceyi bilgilenip okudum çünkü. 6 ay içinde belli olacak demişti. Ya da belirti gelir mi gelmez mi diye bekletiyor diye düşünüyorum. Çok sıkıntılı bir durum gerçeklik algımı kaybetmemiştim. Sadece stresten düşündüklerimi söyleyip ne alaka diyordum. “Ne alaka” yı ciddiye almamış demekki acildeki doktor

Burdaki kimse bu sorularınıza cevap veremez sizi en iyi doktor anlar gerçeklik algınızı kaybetmeden piskoz tanısı konulmaz acilde tanı hiç konulmaz nasıl olabiliyor ki bu?İnanın bende bu rahatsızlıklara çok uzağım bir panikle bu siteye girdim burda okuyorum bu hastalıkları aileniz size destek oluyormu ailenizle birlikte gidin onlarda anlatsın durumunuzu kabullenmesi çok zor biliyorum hele bu belirsizlik ama siz iyi olun herşey halledilir çok geçmiş olsun inşallah piskoz değilsinizdr @Luci

7-8 yaşlarında başladı, 34 yıl önce. Emir veren, saldırganlık içeren düşünce tekrarlarıyla ve kendine zarar verme ile başladı. Vücudumu kaşıyordum ve kabuk bağlıyor , onu yüzüyor, büyütüyor ve kolonya döküyordum, mikrop kapmasın diye. Kısa kol ve kısa short giyemem hala izlerden dolayı. Görenler kücukken ateşli hastalık mı geçirdim diyor. Hatta saçlarımı kestirip doktor kükürtlü sabun önermişti. Başımın her yeri yara bere içindeydi.

Üst Alt