Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaç yılda bir sanrı atağı geçiriyorsunuz?

Konular
31
Reaksiyonlar
276
Bipolar ve Şizofreni/ Psikoz hastaları kaç yılda bir sanrı atağı geçiriyorsunuz?

Dört beş senede bir oluyor.Üçüncü beş yıllık dönem sadece sakin geçiriyorum.Bir buçuk senesi geçti çok bir dengelenme yok.

Uzun zamandır sanrı atağı geçirmedim ama bazen hafiften yokluyor

Anladığım kadarıyla sanrılar; bipolar , şizofrenler de hayatın bir parçası gibi alevlenme ve remisyon dönemleri oluyor ama tamamen ömür boyu remisyonda kalamıyor.

Bende 7 yıldır sanrı vb şeyler olmadı. Zaten 7 yıldır hastayım benim ki tek seferlik ataktı herhalde.

İlacın dozu değişince verilen tepkiye bakmak lazım.Yanlış yorumlama durumu sadece.

@KırıkZihin, sanrı dediğin şey "hezeyan" değil mi ? Bende sürekli devam ediyor. Aklımı okuyorlar vs bir sürü saçma fikir.

2023 yılında yoğun bir psikotik atak geçirdim. Onun dışında arada gerçekliğin gevşediği oluyor.

@NewDay,
Ben geçende 2 gün Paligis ve Abilify'ı içmedim. Tanıdığım insanların benimle konuşan seslerini duydum geceleyin. Gerçek sanıp cevap veriyordum. 1 saat sürdü.

"Sanrı ya da diğer ismiyle hezeyan, gerçekliğe dayanmayan, aksini gösteren kanıtlara rağmen bir şey hakkında körü körüne inancı ifade eder."

Sanırım şu an ve uzun zamandır hiçbir hezeyanım yok. Yoğun anksiyeteden muzdaribim sadece.

@Pickle,

Sanrıya kapılmamak lazım.Bir iki kere bana da oldu.Biri çok sessiz bir yerde oldu.Ses kaydı mıydı diye düşündüm.Kafamı karıştırdı.Kafanın içinden ses duyanlar bu konular da avantajlı dışardaki ses karışmıyor.Aynı psikolojik bozukluk ama şaşırmıyor insan.Bir sene önce dışardan bir ses verdiler yanımda da bundan daha önce bahsetmişlerdi.Oturdukları yer bizim konumun rakım olarak üstünde kalıyor.Bu kadar çabalı plan insanı etkiliyor.

:unsure: Psikiyatrler gaipten ses duymuyor ama bunu yaşayanları anlıyor Bu iş nasıl oluyor ?

Üst Alt