Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaçak sigara satarken yakalandım. Evde bakım maaşıma zarar gelir mi?

Konular
28
Reaksiyonlar
0
slm.bn 100/80 agır engelliyim kaçak sigara satarken yakalandım bakım maaş şıma bişe olurmu bilgisi olan varsa cevp versin bugun mahkeme kagıdı geldi,,,,

evde bakım maaşınıza bir şey olmaz sadece güzel bir rakam para cezası alırsınız birdaha yaparsanız ozaman devlet ben sana zaten bakıyorum sen birde yasa dışı işmi yapıyosun diyebilir

gelir beyanında seyyar satıcılık yapıyorum diye belirtmişmiydin yaptığın iş yasa dışı yani vergi vermeden gelir elde etmek hakim sana ceza verirse seni yasa dışı gelir elde etmekten para cezasına mahkum ederse senin siciline işler bunuda sosyal hizmetler görür sıkıntı yapabilir.

Hayat şartları insanları böyle kaçak sigara satmaya itiyor bunu çok iyi biliyorum. Soruya cevap verecek bilgim yok fakat merak ettiğim bir şey var. Simit satarken yakalansaydı ne olurdu ? Yani yasal bir ürün ama neticede seyyar olarak.

Sorunun aslında tek bir yanıtı var. Evde bakım aylığı alma şartlarında şöyle diyor:

1.Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirleri toplamı esas alınmak suretiyle kendilerine ait veya bakmakla yükümlü olduğu birey sayısına göre kendisine düşen ortalama aylık gelir tutarının, bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3’ünden daha az olduğu bakım raporu ile tespit edilmesi,
2.Özürlü bireyin heyet raporu veren hastanelerden alacağı özürlü sağlık kurul raporunun ağır özürlü kısmında mutlaka “Evet” yazan bir ibare bulunması,
3.Özürlü bireyin başkasının yardımı olmadan hayatını devam ettiremeyecek şekilde bakıma muhtaç olması gerekli olduğunun bakım heyeti raporu ile tespit edilmesi,

Şimdi bana derseniz ki;
- Sokakta sigara satan bir kişi başkasının bakımına muhtaç mıdır?
- Beyan ettiği gelir dışında geliri olan kişi bakım yönetmeliğinin şartlarının dışına çıkmış mıdır?

Kuşkusuz bu sorular şüphe uyandırıcıdır ve maaşın kesilmesi söz konusu olabilir. Eğer SHÇEK bu durumu öğrenirse büyük olasılıkla maaşı kesmekle kalmaz, geriye dönük maaşları da ister. Haberi olmazsa hiç bir şey olmaz.

Üst Alt