Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kademeli emeklilik düzenlemesi gelir mi?

Sorunlu41

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
3
merhaba arkadaşlar bu konu başlığını bulamadım hiç açılmamış herhalde sizce kademeli emeklilik gelir mi bu konuyu burada tartışalım

bu kadar net olma arkadaş eyt de gelmez deniyordu kademeli emeklilik için bir çok dernek kuruldu büyük bir oluşum var baskı var illa ki birşeyler olur

Sakin, eyt geldi de ne oldu bizim oğlan bile şikayetçi, sistem yükü çekemez kardeşim, boş hayal kurmak esaretin ta kendisidir.

@Sorunlu41,
Eyt yi baştaki ampul gelmez seçim kaybetsem bile çıkartmam diyodu sonra ne oldu 180 derece döndü seçim için çıkarttı eyt'yi. Şimdi kıdem tazminatına göz dikmiş durumda.

@Grogu,
Sistemin yükü çekmemesi umrumda değil benim sorunum da değil ben adalet istiyorum 38 yaşında emekli olan var ben neden 60 yaşını bekliyorum

İsyan nisyan ile maluldür kardeşim, zamanla geçer merak etme...

@Grogu,
Asla geçecek olan bir şey değil kim bu işi ele alır iktidarı da alır kim karşı durur iktidardan gider

daha durun 2008 deki emeklilik yasası değişti primlerin eses alınma oranları değişince emeklilik maaşının kuşa döndüğünü yeni yeni emekli olanlar anladı millet uyanıyor ama çok geç uyanıyor...milletvekili olan 4 yıl görev yapan 120 bin tl emekli maaşı almaya devammmmm

Kademeli emeklilik gelmesi için SGK gelirinin en az %50 artması gereklidir. Maliye zaten EYT emeklilik uygun görmedi hiç bir zaman. Dünyada ilk ve tek ülke olarak 41 yaşındaki insanlar Türkiye'de emekli oldu.. SGK emeklilik maaşlarının zaten Maliye bakanlığı tarafından karşılanıyor ve bütçe açığı gelişiyor.

@deasn12,
sadece emekli maaşları mı bütçe açığı yapıyor? biz zaten ödediğimiz yılların primlerini geri alıyoruz. yandaş müteaahitlerin silinen vergileri sıfırlanan borçlar ona şuna buna tanınan imtiyazlar milyonlıuk kira hibeleri vs vs vs vs 100 türkiyenin emeklilerinin maaşını da , okullardaki temizlikçi parasını da , düzgün sağlık sistemini de kaliteli hzuurevi bakımevlrini de herşeyi karşılar .....PARAZİT OLAN EYT Lİ Y DA 40 YAŞINDA OLAN EMEKLİLER DEĞİL DEVLETİN MALINI KENDİ MALI GÖREN ÇATIR ÇATUR YİYEN KESİMDE.

@deasn12,

bu doğru yada yanlış ben bilemem bilmek de düşünmekte zorunda değilim bunları düşünmesi için hem iktidara hem millet vekillerine binlerce lira ödeniyor bunları düşünmesi gereken iktidar zaten düşünseydi eytyi çıkartmazdı ve madem ki çıkarttı halkın tamamını kapsayacak şekilde olmalı idi ama yapmadılar buda onlara bir vebal tabi anlayana

@hanifeaydin,

sonuna kadar katılıyorum benim maaşım yatmadan son kuruşuna kadar hesaplayıp vergisini kesenler milyonluk şirketlerin vergilerini affediyor futbol takımlarının borçlarını karşılıyor ama bana gelince bir da vergi almayalım demiyor haram olsun hem yiyenlere hem buna müsade verenlere

Mümkünse gelmesin. Bu ülkeye yeni olan ne gelse, yapılsa, bulunsa hayrı dokunmuyor. Bir lanet gibi.
Hani filmde bi replik vardı.
"- birimiz bi b.k yedi ama kim."
Günahı boynuna ben babeyden şüpheleniyorum...

Mümkünse gelecek hayrı olsa da gelecek olmasa da gelecek eytliler hayrına şerrine bakmadı ben neden bakayım

Size bakın veya bakmayın demedim ki.
Fikrimi söyledim.
Kademeli emeklilik gelsin deseydiniz zaten yazmazdım.
Sorry.

16 milyon emekli oldu emekli maaşları düştü.

Gene bir hesap yapalım.
16.000.000 emekli * aylık 12.500 tl = 200.000.000.000 tl * 12 ay = 2 trilyon 400 milyar tl.
25.000.000 sigortalı * aylık 7.000 tl = 175.000.000.000 tl * 12 ay = 2 trilyon 100 milyar tl.

Sigorta kurumu Her sene 300 milyar tl açık veriyor. Sigorta hastalık yardımlarıda eklersek bu açık büyüyor.
Bu açık bütçeden karşılanıyor olabilir.

Yani kademeli emeklilik olmaz gibi duruyor. Aksine insanları 65 yaşında emekli yapacaklar.

Valla istedikten sonra öyle bir gelir ki senin şu yaptığın hesabı yetkililer yapmadı da mı eyt yi çıkarttı madem SGK her yıl açık veriyordu ne için çıkarttılar açığı daha da çok açmak için mi

Seçim için... millette yedi. Sonra gördüler eyt yi :)

Hani seçimden sonra ekonomi de sorun çıkar bu seferde sebebi emekliler deriz herkeste inanır.
Dediler. Herkes inandı 🤣 🤣 🤣
Adamlar dedikleri herşeyi yapıyorlar.

Yok yok artık kimse yemiyor bunları minare artık kılıfa sığmıyor eğer dediğin gibi olsaydı erken seçimle tekrar aday olmayı denerdi gerçi bu dediğimi yapıp yapmama konusu henüz açıklığa kavuşmadı ama neyse oda biliyor ki kendisi ne olursa olsun artık seçilme ihtimali yok o yüzden erken seçim yok zamanında yapılacak diyor

Emin ol seçim olursa baya bir farkla yine kazanacak. Ömrümüz yeterse görürsek o günleri bu yazı burda kalsın.
Bi kişi dediydi dersin...

Sigorta kurumu Her sene 300 milyar tl açık veriyor.

SGK emeklilik maaşlarının zaten Maliye bakanlığı tarafından karşılanıyor ve bütçe açığı gelişiyor.
Dünyanın her yerinde sosyal güvenlik kurumları açık verir. bununla beraber Türkiye'de SGK tam tersine her geçen yıl gelirlerini arttırıyor! Örneğin 2002'de toplanan primlerin emekli aylıkları ile sağlık harcamalarının karşılama oranı %61 iken 2023'de bu oran %76,4'e çıkmıştır. Demek ki SGK 21 yılda daha az açık vermiş.
sistem yükü çekemez kardeşim
Emeklinin bütçeye açık vermesindeki GSYH'ye oranı sadece %3. Bütçeye asıl yükü emekli değil başka kalemler getiriyor. Herkes neden bahsettiğimi anlıyordur. Yazınca yine mi buraya geldi mevzu denilecek ama tek sorumlusu elbette Erdoğan! Ondan öncekilerin kabahati yok mu? Var, var da Erdoğan rahmet okutur hepsine!

16 milyon emekli oldu emekli maaşları düştü.
Bu da tam olarak doğru sonuç üretmiyor. Örneğin Almanya'da 7,5 milyon daha fazla emekli olmasına rağmen (her ülkenin aktif/pasif oranları 1,9'dur. Yani 1,9 çalışan bir emekliyi finansa ediyor) emekli aylıkları ortalama 1.594 euro'dur. emekli aylıklarının düşük olmasının tek nedeni siyasi iradedir. nereye, ne için para ayırmak istediğinizle ilgili biraz.

@hozgul,
Aynen katılıyorum bu işi yapmak istemiyorlarsa bahane çok yapmak isterlerse bir yolunu bulurlar

@Yusuf islam,
Dediğin gibi ömrümüz varsa göreceğiz ama ben aynı düşünmüyorum kazanma ihtimali olsa erken seçim yapar tekrar aday olur ama oda biliyor kazanamayacagini

@Grogu, olur, başına başka ne koyalım? kardeşim!

Sayın ne ki, yetmez. Şöyle diyelim:

Sultanlar Sultanı, Hakanlar Hakanı, Alemlerin Rabbi'nin Peygamberi'nin Halefi ve İnançlı Savaşçısı, Mukaddes Şehirler Mekke, Medine ve Kudüs'ün Muhafızı, Üç Şehir İstanbul, Edirne ve Bursa'nın ve Şam ile Kahire Şehirleri'nin, tüm Azerbaycan'ın, Mağrib'in, Barka'nın, Kayrevan'ın, Haleb'in, Arap Irakı'nın ve Acem'in, Basra'nın, Lahsa'nın, Dilen'in, Raka'nın, Musul'un, İran'ın, Diyarbakır'ın, Kilikya'nın, Erzurum, Sivas, Adana, Karaman, Van, Berberiye, Habeşistan, Tunus, Trablus, Şam, Kıbrıs, Rodos, Girit Vilayetleri'nin, Mora Vilayeti'nin, Marmara Denizi'nin, Karadeniz'in ve tüm sahillerinin, Anadolu, Rumeli, Bağdat, Kürdistan, Yunanistan, Türkistan, Tataristan, Çerkezistan'ın, Kabardey'in iki ülkesinin, Kıpçak düzlüklerinin, Tatarların bütün ülkesinin, Kefas'ın ve komşu diyarlarının, Bosna'nın ve tebalarının, Belgrad Kalesi'nin ve şehrinin, Sırbistan vilayetinin tüm kaleleri hisarları ve şehirleriyle, Arnavutluk'un ve Eflâk ile Boğdan'ın ve öbür tebaların ve sınırlarının ve daha pek çok öbür ülkelerin ve şehirlerin İmparator'u.

Sakin Kral, Sn. demeniz yeterlidir benim için..

@Grogu, önem değil kopyala yapıştır yaptım... sonra bir anda sakinlik geldi. bakın, sevimli kedi emojisi gönderiyorum size... 🐱

Ülkemizde emeklilik yaşı konusunda çok büyük adaletsizlik oluştu. 08/09/1999 tarihinden önce sigorta girişi olanlar EYT ile 40 yaşında emekli edildi, ister yanlış deyin ister doğru deyin ama hükümet bunu gerçekleştirdi. Bu tarihten 1 gün sonra sigortalı olanlar ise 60 yaşına kadar emekli olamayacak. Böyle adalet olur mu size soruyorum.1 gün 1 ay veya 1 yıl sonra sigorta geç yapıldı diye insanlar niye 20 yıl ekstradan beklesin. Bu nedenle kademeli emeklilik elzemdir. Yani örnek; sigorta girişi 2000 olan 60 değilde 45 yaşında, her seneye 1 sene kademe kademe yaş yükseltilebilinir. Maliyetini bırakında bizi yönetenler düşünsün.

Üst Alt