Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kadınlarda psikolojik sıkıntıların az olmasını neye bağlıyorsunuz?

Limooon

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
3
Forumu gezerken gördümde bi bayan ismi zannettim garip geldi sitem edince. bi baktım bayan bile değilmiş yanlış okumuşum :) bipolar bayan hastalığı. bide dönemsel depresyonları var. geri kalanların % 75i bizde galiba.

psikolojinin kadını erkeği yok ki yanlış bir düşünce

Halbuki kadınlar daha duygusaldır.

Saçma bir konu başlığı bence insanları kadın erkek vs diye ayırmak başlı başına zaten yanlış olmuş...

Bio

aynen katılıyorum, hem saçma hemde nerden çıkardınız kadınların sıkıntısıın az olduğunu, neye göre.. kime göre.. yanlış bi bilgi bence bu.

hastaya göre değişmiyor muydu

burda şizofren psikoz bayan var mı ? ben göremedim. ama psikozda en az 5 erkek tanıyorum nedense. tabi bu daha az yakalanıyolar anlamına gelmez. belkide forum gibi yerleri tercih etmiyo olabilrler denk gelebilir.

trsm ye kayıt olursan orda şizofren bayan arkadaşlarla tanışırsın bu hesap abimin ben bayanım abi kardeş şizofreniz hesabı ben kullanıyorum Limooon

Kadın iki gözyaşı döker acısı büyük oranda diner erkek içinse bu kadar basit değildir olmamalıdır da örneğin ; aşkından intihar eden kadın yok gibidir (ben hiç duymadım) ama erkek epeyce var .

erkek depresyona girince çalışma zorluğu yaşar gelecek kaygısı başlar. erkeklerde alkol ve madde kullanımıda fazladır. ama internete sorsan kadın erkek eşit çıkıyo psikiyatride şaşırdım.

Bu arada ben haklıyım iddiamda psikoz türevi şeyler erkeklerde diğerleri kadınlarda fazla görülüyomuş. Ve internette bi oran var psikoza yakalanan kadınların %63ü erkeklerin %17si evliliğe devam edebiliyomuş. erkeğin psikolojik skıntılısı daha zor erkek kadını idare edebilir ama kadın erkeği idare etmiyo anlaşılan. bu arada Bio ben kadın erkek ayrımı yapmadım veya küçük görücü bişey yok burda. erkekler daha müsait skıntılara bundan bahsettim.

Son düzenleme:
Limooon Var tabi ki..

Tespit yanlış hastalıgın kadını erkeği olmaz!

Bence bayan arkadaşlar daha hassas yapılı ve onlar bizden daha kırılgan..

kaderimsee çekerim..

ben forumda şizofren göremeyince bi sorayım dedim. erkek bayağı bi fazla çünkü 5tanesi burda zaten aktif. eski konulara bakıyorum yine erkekler hep psikozda. aşırı bi oran var yani. ben bunu sormak istedim. yoksa ayrım yok yani kadında zarar görüyo tabi ama daha az yakalanıyolar psikoza.

Limooon

şunu söyleyeyim erkekler 17 yaşında yada askerlik yapınca çıkıyor kadınların ise daha geç çıkıyor hastalık ben 31-32 yaşlarımda yakalandım abim daha erken 17 yaşında yakalanmıştı foruma bakıp kara vermen yanlış çünkü çoğu internet kullanmayı yada bu siteden haberleri yok

sokrates buyur usta ...? yazdınız ama anlamadım ne için yazdığınızı ?
emreden yinede psikozlar erkeklerde bence 1.5 kat fazla bazı yerlerde öyle bilgiler var. geçmiş olsun sizede. var mıydı ondan öncesinde bişey ? genetik nasıl oluyo acaba.

Limooon

sağ olun daha önce var mıydı bilemiyorum ama çevre faktör çevremizin çok etkisi oldu ve genetik bizimkisi

emreden bigün ben sağlamken kafam ozamanlar pırıl pırıldı :D neyse yine madde falan içiyoruz arada bi. kuzenim bigün birinden şüphelendi. bana dedi oyun kuruyolar. bende saçmalama falan demiştim. aradan bikaç sene geçti ben paranoya yaptım. sonra ilerledi ilerledi ve psikozdayım uzun süredir. bizimde mi genetik acaba ailede yok ama kuzenim 2dk lık paranoya yaptı. gerçi sonradan hiçbişey olmadı ona . bana oyun kuruyolar demek %100 paranoyadır hemde en ağır paranoyadır ama hiç ilerlemedi onun ki. ben adım adım şizo oldum. genetik mi bilmiyorum ama çevrenin etkisi var gerçekten.

Limooon

abi kardeş olduğumuz için genetik yada yaşadıklarımız çok ağırdı anlatılmaz içime attım ağlama kiriziyle tutuldum 24 saat ağladım

Tam tersi kadınlar daha duygusal daha çabuk etkileniyorlar çok hassaslar cidden. Yani bu dediğinize hiç katılmıyorum.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

evet sonuçlarda zaten bunu gösteriyo. depresyon bipolar okb anksiyete bunlarda kadınlar biraz daha fazla. Ama şizofreni gibi hastalıklarda erkekler çok fazla.
başlığı yanlış atmışım psikoz için geçerli başlık. ben hiç araştırmadan yazdım. çünkü sayfalarca şey okudum burda hep erkek psikoz.
incinmişsin muhabbeti meşhur youtbda izleyin . erkek depresyon diye doktora gidince makara konusu oluyo. erkek arkadaşlarına ben depresyondayım demez kafam bozuk der kendi içinde çözer. depresyondayım şarkısı bile 'unutuldum,aldatıldım' diye başlar. depresyon bayanlarda en başta yazmıştım. bipolarda bana yüksek oranda bayan hastalığı gibi geldi bilmiyorum belki yanılabilirim.

Üst Alt