Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kadro derecesini kurum düşürebilir mi?

pundera

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Tercih yaptığım kurum 9/1 olarak görünüyordu.Çok şükür atandım. Şimdi beni daha düşük bir dereceden başlatabilirler mi ?

Hayır öyle bir muhabbet dönemez yok artık.

pundera

lisans mezunu isen 9/1 den başlarsın ayrıca 5 yıl süreli yüksek öğrenim bitirdiysen 9/2 6 yıl süreli yüksek öğrenim bitirdiysen 9/3 ten başlarsın. her sene bir kademe alır, 3 senede bir derece yükselirsin. 9 dan 4 e düşersen maaşında 200 tl ortalama bir artış olur. kademe ilerleme cezası almadığın sürece derecen zaman içerisinde yükselir ama azalmaz ancak ceza dan dolayı durdurulabilir.

Peki ozelde calistim kac sene kamuya gecince ikisini birlestirip dereceyi dusurmuyorlar mi? O calistigim yillar yatan prim bosuna mi gidiyor ?

hizmete esas derecen değişmez fakat emekliliğe esas derecen değişir. örneğin hizmete esas derecen 9/1 olur fakat emekliliğe esas derecen örneğin 8/3 olur. örnek verdim. maaşın hizmete esas derecen üzerinden hesaplanır.

özeldeki hizmetinizi tabi ki birleştirebilirsiniz buna intibak diyoruz. fakat bazı kişiler bunu hemen yapmanızı tavsiye etmiyorlar. emekliliğe yakın zamanlarda yaparsanız daha avantajlı oluyormuş. fakat ben avantajın ne kadar olduğunu öğrenemedim. araştırırsınız.

özeldeki hizmetiniz memuriyette ki emekliliğe esas sürenizi kabaca hesapla yarım veya 3 te 1 gibi etkiliyor. 3 yıl özel hizmetiniz memuriyette 1 yıl gibi kabul ediyor veya 1,5 yıl gibi etkiliyor.

pirimiz boşa gitmez hak kaybı yaşamassınız.

Bilgiler için teşekkür ederim. Evrakları teslim ettiğimde aklıma takılan herşeyi sorup bunu unutmuştum yardımcı oldunuz.İyi forumlar.

Üst Alt