Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kadro derecesinin anlamı nedir?

White Wolf Spirit

Aktif Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
1
arkadaslar benım atandıgım yerın kadro derecesı 9 yazıyo sımdı ben onlısans mezunuyum 9. derecen baslatırlarmı yoksa 12. derecedenmı baslıcam. kadro derecesının 9 olması gecerlımı

Bildiğim kadarıyla eğitim düzeyine göre başlarsınız.
Mesela ben lisans mezunuyum atandığım kadro derecesi 8, ben 9/1 den başladım.

Ben 5 den atandim. Lisans muhendis yds de var niteliklerde. Nasil olacak simdi kactan baslama derecesi?

Muhendisler 8'den baslıyor diye biliyorum. Yds'nin maasına katkısı var.

Bende 5 ne guzel iyiymis falan diyorum e niye 8 yazmiyorlar o zaman ne garip sistem :)

derece ve kıdem egitim durumunuz ve atandıgınız kadroya göre degişir , örnek edebiyat ögretmeni lisans mezunu ve 9/1 den başlar , teknik ögretmen olarak atanan lisans mezunu ögretmen 8/1 den başlar , dikkat edin ikiside ögretmen ikiside lisans mezunu

Ben de tam bilmiyorum. Atandığımda kadro dereceleri yazıyordu. Mühendislik okuyanların derecesi 8 di.

[FONT=sans-serif]erece ve kıdem egitim durumunuz ve atandıgınız kadroya göre degişir , örnek edebiyat ögretmeni lisans mezunu ve 9/1 den başlar , teknik ögretmen olarak atanan lisans mezunu ögretmen 8/1 den başlar , dikkat edin ikiside ögretmen ikiside lisans mezunu[/FONT]

Memurlar her yıl bir kademe alır. Normal şartlarda 3 kademeyi tamamlayan, yani üç yıl çalışan memur bir derece alır. Kademeler küçüktün büyüğe doğru (1-2-3) çalıştığı yıl kadar alır. 3. Kademeden sonra bir üst derecenin 1. kademesine gelir. Memuriyette 13 derece vardır. En alt kademeye ilkokul mezunu ve her hangi bir sebepten derece almaya hak kazanmamış kimseler başlar. Ancak Eğitim durumu ve başka sebeplerden dolayı kişinin göreve başladığı derecede farklılık olur. Mesela Önlisans mezunu birisi ilk memurluğa başladığında 10. derecenin 2. kademesinden (10/2), lisans mezunu birisi 9. derecenin 1. kademesinden (9/1) başlar. Ancak çalıştığı memurluğa ait bir meslek okulundan mezunsan bir kademe daha üstten başlanır. Yine daha önce saydırabileceğiniz bir hizmetiniz varsa onu ekletebilirsiniz. Mesela avukatlık stajı, her hangi bir yerde çalışma, hatta ödeme yaparak daha önce yaptığınız askerlik vs. Görev yaparken de bazı durumlar etki eder. Mesela kalkınmada öncelikli bölgelerde çalışan rotasyona tabi memura her 3 yılda bir kademe artı verilir. Yine 8 yıl disiplin cezası almamış memura bir kademe verilir, kademe durdurma cezası alınabilir vs. Maaş durumuna gelince 7. dereceye düşünce bir miktar artış oluyor. Yine 4. dereceden sonra maaşta kademeli olarak artış oluyor. 7'ye gelinceye kadar ve 7'den 4. dereceye gelinceye kadar maaşta önemli bir değişiklik olmuyor. Kolay gelsin...

Çok açıklayıcı anlattığınız için kendi adıma tesekkur ediyorum.

Üst Alt