Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kadrolu memurlar da EKPSS'ye başvurabiliyor mu?

sevilay07

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merak ettiğim bir konu var.kadrolu memurlar da sonradan %40 ve üzeri rapor aldıkları zaman ekpss ye başvurabiliyorlar mı ? başvura biliyorsa bunların atama süreçleri nasıl işliyor acaba ?

peki kadrolu personellerde istifa ettikten sonra 6 ay şartı aranmıyor mu ?

İstifa Eden Devlet Memuru 6 Ay Yeniden Memur Olamaz

(Bu iki istisna dışında)

Birincisi çalıştığı kurumdan muvafakat istemesidir.
Uygulamaya esas görüşler vermekle yükümlü
Devlet Personel Başkanlığı kamu kurumunun uygun görmesi halinde
bu tür bir geçişin adaylık döneminde dahi mümkün olabileceğini belirtmiştir.

İkincisi ise eğer meslekle ilgili bir göreve atanılmışsa, kamu kurumunun muvafakat vermemesi halinde dava açılmasıdır.

o zaman ekpss den atanan bir memur çalıştığı kurumdan muvafakat mı istemek zorunda doğru mu anladım ? direk istifa edip 6 ayı beklemeden atanamaz mı kazandığı yere

Aynı sınıfa atanamazsın 7 sene de beklesen

Ben demiyorum uygulama öyle diyor ne derece yarar sağlayacağı uygulamayı sonuca bağlayacak kurumlara bağlı

sevilay07

Ekpss ile eşdeğer başka bir memurluğa geçemezsiniz.Hizmet sınıfının farklı olması gerekir ya da üniversitede okuduğunuz bölümle alakalı bir kadro olması gerekir ancak o zaman geçebilirsiniz dikkat edin.

madem öyle ekpss ye nasıl başvurabiliyor o zaman

illa yüksek bir kadroyu kazanması lazım yani. ozaman direk istifa edip atanamıyorsa ekpss nin bir avantajı yok normal kpss den bir farkı kalmıyor

ama 4b sözleşmeli memur direk istifa edip ekpss den atandığı yere geçebilir değil mi ?

Sevilay burdada memurlardada ayni soruyu sormussun keskin cevaplar almissin ogrenmissin hala kurcaliyon sen asil derdini soyle.

İşletme mezunuyum, Bilgisayar işletmeni olarak atandım 14 aydır çalışıyorum. Nasıl bir üst kadro olacak ki yeniden atanayım ?

Yhs da olanlar gih sinifina gecmek icin sinava girebilirler.
Gih olanlarda ths olmak icin girebilirler.
Ornegin ben yhs idim bu atamada gih oldum. Okudugum bllum bittiginde 2 yil sonra formasyon vs de bitince ogretmen olabilirim. Gih sinifinda memursaniz tekrardan gihi secemezsiniz.

millet iş bulamıyor siz atanmışsınız iş beğenmeyip yeniden atanma derdindesiniz!! diyecek bişi bulamıyorum yani. şunu gördüm ki bazı engellilere dünyayı versen marsı venüsü de isteyecekler. bu kadar da olmaz ki arkadaş

Insan oglu kardes ama yukselmek anayasal hak.

Üniversiteye atandın mı tayin olmak imkansız gibi bişi. o yüzden kendi şehrime gitmek için tekrar giricem sınava. Başka çare bırakmadılar.

Ben su an teknisyen olarak çalısıyorum ama memurluk veya veri hazırlama istiyorum tercih yapamazmıyım. yakups

1806 Sizinki bildiğim kadarıyla yardımcı hizmetler sınıfı oluyor.Bu yüzden Genel idare hizmetleri sınıfına giren memurlukları tercih edebilirsiniz.

1806 Tamam fark etmez farklı sınıf olduğu için tercih edebilirsin.

İnşallah olur 1 yılda biktirdilar

Ths gih üst sınıfıdır ama alttan üste geçilebilir kanımca bunu dpb ye sormak lazım.

Üst Alt