Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kadromu çalıştığım okula nasıl aldırırım?

slayerlegend

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar. 2018 ekpss sınavıyla öğretmen olarak atandım. şu anda adaylık sürecim devam ediyor. Kadrom il milli eğitim müdürlüğünde. Görevlendirme olarak çalıştığım okulda benim branşımda emekli olacak öğretmenimiz var. emeklilik dilekçesini verdi. okul müdürüm de senin kadronu buraya aldıralım dedi bana. şu anda çalıştığım okulumu seviyorum ve kadromu bende bu okula aldırmak istiyorum. böyle bir hakkım var mı acaba? eğer var ise yasal dayanağı nedir? müdürümde bilmiyor bana araştır dilekçeyle başvuralım dedi. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Norm fazlası durumda mısınız? Ona göre yolunu söyleyeceğim.

Öğretmeniniz emekli olduktan sonra boş norm görünmeye başlar. Yani il içi, il dışı, özür grubu atamalarında kadro dolu görünür. Eğer boş olsaydı şimdi il içi atamalarında hemen yazıp norm fazlasıyım kutusunu işaretleyip geçebilirdiniz. İki yöntem var. Birincisi öğretmeniniz emekli olunca il milli eğitimden personel işleri sizin re'sen atamanızı istediğiniz okula yapar. Bunu okul müdürünüz personel işleriyle konuşabilir. Re'sen aramalarda öğretmen mahkemeye veriyor diye milli eğitim pek yanaşmıyor. İkinci ve doğal olan yol, tüm atamalar bittikten sonra norm fazlası atamaları açılır. Ekim-kasım gibi. O zaman okulunuzu tercih edersiniz. Sizden yüksek puanlı başka biri istemediyse yerleşebilirsiniz. Bu süre zarfında sene başında okul müdürünüz yine sizin için görevlendirme ister, kadro arkadan gelir.
Özetle, il personel işleriyle okul müdürünüz konuşsun, tabii ki öğretmeninizin ayrılması temmuz gibi olacağından ona göre yol gösterirler.

Hocam re'sen atanabilmem için yönetmelik maddesi var mı biliyormusunuz? Çünkü il milli eğitime dilekçe yazarken bu maddeye göre kadromun alınmasını istiyorum diyeceğim.

Re'sen atama isteğiniz dışında milli eğitimin yaptığı atamadır, o nedenle re'sen atanmak istiyorum diye dilekçe yazamazsınız. Hatta itiraz hakkınız bile olur. Norm fazlasıyım, şu okulda boş kadro olduğundan, oraya atanmak istiyorum gibi bir dilekçe yazarsanız, insan kaynakları da tamam derse emeklilik olduğu gibi hemen atanabilirsiniz. Norm fazlası atamalarını beklemenizi söylemeleri daha muhtemel. O zaman ekim-kasım gibi atamanız yapılır.

Üst Alt