Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kafede vs işitme cihazı ortamın sesini de yükselttiği için konuşanı hiç anlamıyorum

M.R.

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba herkese, benim bir kulağım hiç duymuyor, diğerinde de yüzde 30 civarında bir işitme kaybı var. işitme cihazı kullanıyorum. markası phonak. ama gürültülü yerlerde, örneğin sınıf-cafeler-otobüs vs yanımdaki kişinin konuşmasını hiç anlamıyorum. çünkü işitme cihazı ortamdaki sesi de yükselttiği için sesler yanımda konuşanın sesiyle karışıyor, ayırt edemiyorum. Böyle olunca işitme cihazını çıkarıyorum ve o zaman yanımdaki kişiyi çoooook daha rahat anlıyorum çünkü o gürültü otomatik olarak gitmiş oluyor. güya cihazın gürültüyü baskılama özelliği varmış falan ama ben hiç faydalanamıyorum cihazdan böyle gürültülü yerlerde. Sizde de var mı benzer durum?

vayyy sen yuzde 30 dedigin eger 30 db isitme kaybiysa biz 95 db ile olelimmi:eek:
tek kulak 30 db ile isitme kaybindan bu kadar sikayet edilirmiymis:eek:
dua et 30 db isitme kaybiyla gurultu onlemeli:pphonaka muhtaclik yapmissin:)gurultuden sikayet ediyosun:confused:95 db kayipla phonak cihazi aldim diye kutlamaya gittigim alisveris merkezinde daha kapidan girerken butun sesler kesilmisti:mad:cihazi kulaktan cikarip oyle duydum beraber gittigimiz insanlarin konusmalarini.meger otomarik gurultu onlemesi:pbuymus phonakin. ama cok can sikici bi olay. tabi kullanamadim cihazi:mad:

Dışarda kalabalık yerlerde insan sesini fazla anlıyamazsın onu çıkarıp anlıyosan ne ala

Ben onluda anlamıyom onsuzda dışardaken

Bugün hamama gittik ben duymuyom hadi karşımdakide anlamıyor boğazım patladı

Herkes sağırlaştı hamamda:)

otomatik gurultu onleme:pile 95 db ile duydugun sesler cihaz yokmus gibi kesiliyo:(bide ustelik klp tikiyor kulagi:(devamli gurultu olmayan yerledede kulagin canina okuyo sesler:mad:konusma nasil anlancaksa:(

Arkadaşınki crossmuş ses gelmeyipte napsın:)

Benimki fazla seste düşürüyo elektrkli süpürgede falan

Ses yükseltici kullanıyımuş oteki postta yazmış

Aynen haklısın skufecim nolcak bizim halimiz

otomatik gurultu onlemeli cihaz masal galiba. ben manulel olarak kullaniyor, cihazin arkasinda tekerlegi cevire cevire idare ediyorum. buldugum cozum bu.
bidahada otomatik gurultu onlemeli cihaz almam

Benimkinin içinde öle

Merhaba, ne zamandan beri işitme cıhazı kullanıyorsunuz acaba?

Karaduman

Düzenli olarak 3 yıldır kullanıyorum. Ondan önce de doktor vermişti cihaz ama ben kullanmıyordum çünkü çok memnun değildim. Tek kulakla idare ediyordum.

Sukufe Hn. Açıkçası kaç desibellik kaybım olduğunu bilmiyorum. Bir kulağım hiç ama hiç duymuyor çocukluktan beri, diğeri de dediğim gibi yüzde 70 civarında duyuyor. Sizin yaşadığınız sorunlar için de üzgünüm, Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Merhaba oğlum 3 yaşında sol 65 sağ 75 db kaybı var phonak işitme cihazı kullanıyor. Gürultu önlemek ve sesin net gitmesi için FM sistemi onerdiler.kullanan var mı ? Veya bilgisi olan .malum pahalı cihaz gerçekten işe yarıyorsa alalım

Sukufe kaç yaşındasin bilmiyorum ama 95 db kaybın varmis impilant neden yaptirmadin . Oğlum için yeni Bera testi yaptirdik odyologumuz derecesi 90 üzeri çıkarsa impilant yapicaz dedi Ondan soruyorum.kusura bakmayın pek bilgim olmadığı için soruyorum.acik saha testlerinde tizler 90 ile 120 db arası çıkıyor Bera da 65 ile 75 çıktı

3 yasindaki cocuk FM sistemle napicak:eek:okula baslayinca alirsin. hem altin kaplama cihazlar yapacak amerikalilar. belkim bizde faydalaniriz bundan:pkoklear implantin bilem pabucunu dama atacakmis gibi anlatiyorlar:eek:

FM sistemi ancak okul, cami, konfarans salonlarinda kullanabilirsiniz. heryerde kimin yakasina takicaksiniz konusanin. bide isitme cihazimiz icin bile adam gibi destek saglayamiyan devletimizin bunun yayilacagi alani bize sagliyabilecek altyapiyi sunacagi suphelidir.

FM sistemi nin de özelliklerine göre fiyatı degisiyormus.phonak marka en üst seviyesi için liste fiyatı 13 bin dediler

Şuan krese özel eğitime ve konuşma terapistine gidiyor. Kelimeleri tam duyması lazım ki düzgün konusabilsin. O nedenle FM alma gereği duyduk. Bahsettiğiniz cihazlarin bize gelmesi uzun surer.cocugumun konusmasi düzgün olsun ki kendine güveni artsın kendini sosyal yasantidan soyutlamasin istiyorum.ayrica FM lerin ömrü yaklaşık 10 yılmış elinde sonunda alınacak

İşitmek için taktığınız cihazı duymak için çıkarıyorsunuz.Gayet doğal.Benim için de böyle bu yüzden kullanmıyorum.Ucuzu pahalısi hepsi de gereksiz aletler.Burada hemen herkes böyle.Birkac istisna ve gizli cihaz satıcıları, odyometris vs.bu işten para kazananlar hariç memnun bir kullanıcı bulamazsınız.

Sizi daha pahalı cihaz alın diyenler olacaktır.Onları sallayın.
Siz böyleyseniz biz ne yapalım diyenler olacak.Onlar bu cihazları sadece ses duymak için takıyorlar.Cihaz kullanarak normal bir insan gibi iletişim kurma beklentileri asla yok.

sahranil

phonak cross marka cihaz kullanıyormuş.Basit bir ses yükseltici değil.

Peki sizin işitme kaybınız ne düzeyde? işitmek farklı duymak farklı gerçekten. peki duyabilmek için nasıl bir yol izliyorsunuz? ben bu durumdan epey sıkıntı çekiyorum çünkü o gürültülü yerlerde.

login senin kulaklar iyi sanırım ben cihazsuz olunca anlamıyorum pek

Cross cihazında yükseltici cinsten olduğunu gördüydüm yorumlarda eskiden ona dayanarak dedim

Cihaza alıştım ben aynı gözlük gibi düşün

Konuşma açısından kafe gibi yerlerde faydası olmuyo

İdare ediyom zorla

Merhaba dün Kadıköy de meders e gittik FM indirim varmış phonak marka için 4000 dediler. Almak isteyen olursa degerlendirsin

bende phonak naida q50 var gürültüyü aşırı baskılıyor bu seferde hiç duymuyorum sakin ortam programı yüklettim hiç olmasın gürültü
baskılamıyor çok gürültü varsa önceden gürültüyü kıstırdım öyle kullanıyorum

Üst Alt