Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kahramanmaraş / Engelliler Sevgi Parkı

yolcu46

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar hayata hepsi olumsuz bakmayalım güzel olan engelliler için yapılmış yada sağlanmış olan hizmetleri de paylaşalım belki örnek teşkil eder

Kahramanmaraş'ta yapılmış olan "Engelliler sevgi Parkı" hem gezilmek için hem de onları unutmadıklarını belirtiyorlar moral ve motivasyon açısından güzel bişey:

20080619095225_engelliler_sevgi_park1.jpg

SLM

ÖRNEK OLABILECEK , GEÇEN YIL ESKİŞEHİR BELEDIYESI AKÜLÜ ARAÇ DAĞITMIŞTI BELİRLİ SAYIDA, 1 TANE DE OĞLUM İÇİN VERDİLER SAĞOLSUNLAR.

Kahramanmaraş'da engelliler sevgi parkı orada yaşayan engellilerin tüm sorunlarını çözdü mü?
kaldırımlar, yollar da uygun hale getirildi mi?

burada biz sorumlulukları tartıyoruz. ama gerisi nerede?
elimize tutulan elma şekerlerine alkış tutacak değiliz. sadece orada dolaştıkça tsk ederiz. ama ya parktan çıkınca!

tekerlekli sandalyemle parktan çıkınca nereye kadar gidebilirim?
oradan tekerlekli sandalyemle otobüse rahat bir şekilde binebilecek miyim? (kucakta değil ha!)

kaldırımlarda dolaşırken, otobüslere binerken şehri dolaşırken tekerlekli sandalyemin beni nereye kadar engelsiz götürdüğü önemli!

Eskişehir için de aynısını söyluyorum.
bana verilmiş bir tekerlekli sandalye ancak beni evde rahatlatır!

fakat o tekerlekli sandalye ile okula, sinemaya , parka ,caddeye ve evlere gidebilmem de önemli!
sınıfıma kim çıkaracak beni? okulumda nasıl dolaşacagım ben bu sandalyeyle?
sinemaya, defterimi kitabımı almaya, arkadaşımın evine annemsiz nasıl gideceğim?
annem mi taşıyacak hala beni kucaklarda sandalyem varken?

tekerlekli sandalye verdiği için verene tsk ederim ama evden dışarı çıkınca sandalyeme çarpan kaldırama ne yapayım:) rampa nerede?

bana verilen bir sandalye olmasına ya da çay içtiğim güzel bir parkta dinlenmeme ragmen -adı nankörlükse bunun-nankörüm ben:)

sadece teşekkür etmem gereken yerle hesap sormam gereken yeri karıştırma şansımın olmadıgı!
biz bu şehirlerden hala her vatandaş gibi faydalanamıyoruz !!!

yapılanlar hala benim gibilerin şehirden insan gibi yararlanmasına hiç yeterli değil!

takipteyiz!

bu şehirlerden biz de her vatandaş gibi yararlanana kadar hem de!
...
tekerlekli sandalyemle başkalarından bagımsız olarak adım atabilmeliyim bu şehirlerde! yürüyebilmeliyim!

"Engelliler Sevgi Parkı" :)
Birecik' teki Kelaynak kuşları açık hava müzesini anımsattı nedense...
Etrafı dikenli tellerle çevrili , koloni halinde münzevi bir yaşam süren Kelaynak kuşları ... :) Tıpkı bizim gibi değil mi ? Ne hoş ...

Bakmakla Görmek Farklı şey sen Bilecikteki Dikenli tellere baktığından öyle görüyorsun "blueboyfe" sözüm sanaydı

Kalem sana gelince bu şekilde benle bir yere gidemeyiz bencillik le olmaz toplumsal yapılmalı kabullenilmeli yapılanlar alkışlanmalı webde gezerken gözüme çarpan bir olayı koydum nerden nereye getirdiniz helal olsun olayları irdelemek ve kötüye çekmektre bire biriz olumlu bakmayı bilmiyoruz bunu öğrensek toplum olarak yapamayacağımız birşey yok

yolcu yazımda bencillik mi vardı?
ya da olumsuzluğa iten bir içeriğe mi sahip?
iyice okudun mu yazımı?

Sayıları azda olsa engelliler için yapılan yada engellilere uygun dizayn edilmiş park vs alanların varlığını bilmek insana mutluluk veriyor.Burada kimsenin niyeti karamsar bir taplo çizerek birilerini suçlamak değil herkez kendi ilindeki olumsuzlukları resmedip yayınlayır olumsuzlukları hep beraber kınadığımız gibi olumlu şeyleride alkışlamalıyız olay bu kadar basit...

Eyvallah Halil kardeş benim anlatmak istediğimi bir çırbıda anlatı vermişsin tşk ancak konun başlığı bülent abi değiştirmiş galiba burda bu parkı tanıtmak değil konun eski başlığı olan

"Olumsuzlukların yanında Güzellikleri de görelim"

Üstteki resmi de kaldırmış

Bir kere en baştan ayrımcılığı çağrıştırıyor bu isim . Ben burada olumluluk göremiyorum kusura bakmayın. Yaşadığı şehrin hiçbir nimetinden nasibini alamayan engelliler için bir parka iki rampa koyup adına da “ Engelli” etiketini yapıştırınca , bir de önüne “Sevgi” ibaresini ekleyince her şey tastamam mı oluyor ? Engelli evinden dışarıya adımını atamıyor ki … Kapısının önünde başlıyor engeller . En doğal ihtiyaçlarını bile karşılamak için dışarı çıkamazken parka gitmesini yeter görüyorlar herhalde. Hizmete buradan başlamayı uygun görmüşler... Tersinden !

Göstermelik değil gerçek ihtiyaçlara yönelik hizmetler bekliyoruz. Olursa alkışlarız elbet :?

sema cım belediyenin bir çok hizmeti var o konuda suan maili attım eminim gün içerisinde cevap gelecektir ve ekleyeceğim belki bilgin yoktur. ve diğer arkadaşlarında bilgisi olması iii dir

hayırlı olan ne anlamadım

burda birilerini savunmak yada karalamak değil güzel şeyleri de ortaya koymak

Kahramanmaraş belediyesinin engelli vatandaşlara tanıdığı haklar

*-) Engelli vatandaşlarımızın Kamuda olan Resmi işlemlerin( Hastane sevk ilaç alımı-ilaç alımı-rapor takibi) gibi konularda görevli aracımız bulunduğuna Alo153/3 nolu telefon üzerinden araç temin edilmektedir

*-) Özürlük oranı %40 ve üzeri olan aile reisleri için suda, 25 tona kadar %50 indirim 25 ton üzeri kullananlara normal mesken tarifesi uygulanmaktadır.
Bilgilerinize rica olunur.

*-) Şehir içerisinde özürlülere toplu taşımada sağlanan imkanlar;

1) belediye ve Özel Halk Otobüslerinin ön tarafında bulunan 4 adet koltuğun özürlü hasta ve yaşlılara ayrıldığına,
2) a) Sosyal güvencesi olmayan özürlülerin;
Belediye otobüslerinden yıllık 5 YTL
Özel Halk Otobüslerinden tarife üzerinden %50 indirimli faydalandığına,
b) sosyal güvencesi olan özürlüler;
belediye Otobüslerinden yıllık 50 YTL
Özel Halk Otobüslerinden öğrenci ücretinden faydalandığına;
Bilgilerinize rica olunur

*-)

yetersizde olsa bizler için yapılan hizmetlerin azına ve coğuna bakmaksızın
teşkkür ederiz.

Bizim insanların genetiğinde olsa gerek küçücük bir paylaşımla çok işler
yapıldığını ima ederler.
Buda belkide maraşımızda bir çok engelli sorunu parkın güzel görüntüsü altında kaybolup gitmiştir.

ENGELLERİ AŞMAK

YAPILAN HER YERDE YASAYAN CANLILAR UNUTULMAMALI BENCE.ENGELLİLERDE.GÜZEL PARKLAR KURUMLAR KURULUŞLAR BİNALARDA BÜTÜN YAPI YERLERİNDE ENGELLİLER DÜŞÜNÜLMELİ...BUCALIŞMALAR İMARDA DA OLMALI TESEKKÜRLER DÜŞÜNEN İNSANLARIMIZA BİZLERİ..............

park mı?

Bizlerin parktan çiçekten böcekten önce,bir işe,sosyal haklara ve bağımsız yaşamaya ihtiyacımız var.Kimseyi kandırmasınlar....

yolcu46 arkadaşım bende Kahramanmaraşlıyım. Fakat yapılanlardan memnun değilim. Ben skolyozum ama hala adam benden tam üçret alabilmek için kimlik kartımı görmek istiyor. Gerci gösteririm sorun olmaz çünkü kartım var. Ama insanların hakkımız olan 5 kuruşa tamah etmesi özellikle Kahraman gibi ünvana sahip olan bir kentte bunları yaşamak cok kötü birşeyler.

Madem maraş belediyesi bu kadar düzgün çalışıyor. Ben neden hala aksu otobüslerinde tam ücret ödüyorum. İtiraz ettiğimde tek firma olduğundan bana zorluk cıkartılıyor. Sanki beleş gitmek istiyormuşum gibi kaba tavırlar sergileniyor. Neden önlem alınmıyor denetlenmiyor haklarımız. Park güzeldir. Ama haklarımın savunmasıdır benim için esas olan.

Yolcu46 arkadaşım paylaşımın için teşekkürler. Seni desteklemek isterdim ama üzgünüm

sevgi parki onune engelli kelimesini koymuslar olmus engelliler parki ... tamam engellilerin sorunlari asildi...oraya gelene kadar kaldirimlari bir yola koyun... engellilinin ekonomik olanaklarini artirin... her engelliye akulu tekerlekli sandalye verin bazi otobusleri engelliye gore duzenleyin...

egitim haklarini esitleyin vs..devlet sosyal devlet olmali ...

sosyal devlet olmak demek insan temelli olmak demektir...

holdinglerin tekellerin ve tekkelerin duzeni olmamaktir herseyin
temeline insani koymaktir...

x bir ulke kasirga geliyor diye halki daglara tasimisti onlarin can guvenligini saglamisti gunler oncesinden...
... bazi seyleri goz boyamak icin yapiyorlarsa hic yapmasinlar ... bakin biz internet kullaniyoruz bu olanaga sahibiz birde mutsuz cogunluk var bu olanaklara sahip degiller ... dort duvar arasinda yasayan disari cikmayan oturdugu yerde yasamini kayip eden engelliler var ...

jeandarc07 kesinlikle fikirlerinize katılmıyorum yıkıcı olunacak yerler olur yapıcı olunacak yerler hep yıkıcılık olmaz öncelikle fikirlerinizi düzeltmeniz lazım baktığınız açıdan açılmış bir başlık değil sadece yapılanları gösteren bir başlık istediğiniz gibi bakın ama o fikirlerinizi kendinize saklayın

cigtanesi : aksu otobüslerinden kastın nedir anlamadım kahramanmaraşta 3 tane farklı aksu otobüsü var bildiğimiz şehir içinde ki aksu mahallesine giden aksu otobüsleri istanbul ankara izmir gibi büyük şehirlere giden aksu otobüsleri ve Gaziantep kahramanmaraş arasında çalışan aksu dolmuşları var aksu hangi aksu onu söyleseydiniz ne yapmanız gerektiği hakkında da bilgi verirdim

engelliler sevgi parkına engelli gidebilirmi gidipte geze bilirmi
bu resimde gördüğüm kadarı ile zor

Aksu otobüsleri (kahramanmaraş-izmir) seferlerini yapanlarla sorun yaşadım.

sevgili çiğ tanesi bu sizin hakkınısı nerde nasıl arayacağınızı bilmediğinizden kaynaklanan bir prob olduğunu düşünüyorum problem yaşadığın seferi otobüs işletme yönetimine başvurman durumunda çözüleceğini düşünüyorum belediyey nasıl bağladınız ona da anlam veremedim açıkcası belediyelik bir çözüm değil özel otobüs işletmesi işletmenin müdüriyetine yaşadığın problemi sefer olarak yada tarih ve hareket saatin le yazılı olarak belirtmen gerektiğini düşünüyorum bahsi geçen firmaya ait otobüs den fazla olan şahıslara ait otobüslerde var bu otobüslerde aynı markanın logosunu taşıyor ama aynı indirimi yapıyormu açıkcası bilmiyorum söylediğim gibi bu bilgiyi en iyi şekilde otobüs firması nın müdürlüğünden alabilirsiniz

Ayrıntılar için http://www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=37222

Engelliler parkı

Yıllık izinimde Kahramanmaraş'ta iken Bu prakın açılışına Dernek başkanımız ile birlikte katıldım. Belediye Başkanımız biz engellileride davet etmişti. Gerçekten güzel Kahramanmaraş'ımıza yakışan bir park olmuş. Böyle güzelliklerin olması engelliler adına sevindiricidir. Fakat ben yinede yeterli bulmuyorum.

Ayrıca böyle bir parkın Kahramanmaraş'ta yapılmasından dolayıda gurur duyuyorum. Belediye Başkanımıza da Teşekkür ediyorum.

ne sacma isim sanki engelliler sevgiyede muhtac gibi hep muhtac olarak görüyolar toplum öngörüsü işte

tabi ki edebilirsin ama teşekkür ün nedeni engelliler parkı ise engelliler parkının yerini bilmediğini düşünürüm. çünkü engelliler parkı şehrin uzağında öyle bir yokuş ve yükseklikte ki hiç bir engelli kardeşimiz oraya gidemez.

Her ne kadar yetersiz olsada;

Kahramanmaraş belediyesinin engelli vatandaşlara tanıdığı haklar

*-) Engelli vatandaşlarımızın Kamuda olan Resmi işlemlerin( Hastane sevk ilaç alımı-ilaç alımı-rapor takibi) gibi konularda görevli aracımız bulunduğuna Alo153/3 nolu telefon üzerinden araç temin edilmektedir

*-) Özürlük oranı %40 ve üzeri olan aile reisleri için suda, 25 tona kadar %50 indirim 25 ton üzeri kullananlara normal mesken tarifesi uygulanmaktadır.
Bilgilerinize rica olunur.

*-) Şehir içerisinde özürlülere toplu taşımada sağlanan imkanlar;

1) belediye ve Özel Halk Otobüslerinin ön tarafında bulunan 4 adet koltuğun özürlü hasta ve yaşlılara ayrıldığına,
2) a) Sosyal güvencesi olmayan özürlülerin;
Belediye otobüslerinden yıllık 5 YTL
Özel Halk Otobüslerinden tarife üzerinden %50 indirimli faydalandığına,
b) sosyal güvencesi olan özürlüler;
belediye Otobüslerinden yıllık 50 YTL
Özel Halk Otobüslerinden öğrenci ücretinden faydalandığına

bunlar iyibir gelişme...
bu açıdan ben teşekkürediyorum...

Haklısınız iyi olurdu :)
anlaşılan siz K.Maraş'tan
bu kadar bilgi sahibi olduğunuza göre..:)

Üst Alt