Kahramanmaraş'da engelliler sevgi parkı orada yaşayan engellilerin tüm sorunlarını çözdü mü?
kaldırımlar, yollar da uygun hale getirildi mi?
burada biz sorumlulukları tartıyoruz. ama gerisi nerede?
elimize tutulan elma şekerlerine alkış tutacak değiliz. sadece orada dolaştıkça tsk ederiz. ama ya parktan çıkınca!
tekerlekli sandalyemle parktan çıkınca nereye kadar gidebilirim?
oradan tekerlekli sandalyemle otobüse rahat bir şekilde binebilecek miyim? (kucakta değil ha!)
kaldırımlarda dolaşırken, otobüslere binerken şehri dolaşırken tekerlekli sandalyemin beni nereye kadar engelsiz götürdüğü önemli!
Eskişehir için de aynısını söyluyorum.
bana verilmiş bir tekerlekli sandalye ancak beni evde rahatlatır!
fakat o tekerlekli sandalye ile okula, sinemaya , parka ,caddeye ve evlere gidebilmem de önemli!
sınıfıma kim çıkaracak beni? okulumda nasıl dolaşacagım ben bu sandalyeyle?
sinemaya, defterimi kitabımı almaya, arkadaşımın evine annemsiz nasıl gideceğim?
annem mi taşıyacak hala beni kucaklarda sandalyem varken?
tekerlekli sandalye verdiği için verene tsk ederim ama evden dışarı çıkınca sandalyeme çarpan kaldırama ne yapayım
rampa nerede?
bana verilen bir sandalye olmasına ya da çay içtiğim güzel bir parkta dinlenmeme ragmen -adı nankörlükse bunun-nankörüm ben
sadece teşekkür etmem gereken yerle hesap sormam gereken yeri karıştırma şansımın olmadıgı!
biz bu şehirlerden hala her vatandaş gibi faydalanamıyoruz !!!
yapılanlar hala benim gibilerin şehirden insan gibi yararlanmasına hiç yeterli değil!
takipteyiz!
bu şehirlerden biz de her vatandaş gibi yararlanana kadar hem de!
...
tekerlekli sandalyemle başkalarından bagımsız olarak adım atabilmeliyim bu şehirlerde! yürüyebilmeliyim!