Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kahve ve çay içmek antidepresan etkisini azaltır mı?

berke26

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
113
Kahve ve çay içmek antidepresan etkisini azaltır mı?

Hayır, azaltmaz. İkisi de serotonin seviyelerini arttırır.

Fazla içilirse kandaki demir oranını düşürür

ben çayıda çok içiyorum sağolsun babam demliyor hergün

İnsanın sevdigi yiyecek ve içeceklerin çok fazla tüketmemek şartıyla yenmesi içilmesi sıkıntı yaratmaz.. Mutlu bile eder

İngiltere'deki Northumbria Üniversitesinde yapılan bir deneyde, aşırı miktarda kafein verilmiştir. Kafeinin egzersiz performansı üzerindeki etkilerini ölçmek amacıyla yapılan bu deneyde, öğrencilere normal bir insanın tüketebileceği miktarın çok üzerinde kafein verilmesi sonucu ciddi sağlık sorunları yaşanmıştır. Öğrenciler, yoğun bakıma alınmış ve kısa süreli hafıza kaybı gibi ciddi yan etkilerle karşılaşmışlardır.Aşırı kafein, kalp ritm bozuklukları, anksiyete, uykusuzluk gibi birçok sağlık sorununa neden olabilir. Bu deneyde öğrenciler, hayati tehlikeyle karşı karşıya kalmışlardır.

ben kolayı bıraktığıma seviniyorum

Bende kafeinli içecekler içtiğimde akatezi oluyorum. O yüzden kafeinsiz kahve içiyorum.

Kafeinnin uyarıcı etkisi var bu sebeble uyku açtığı söylenir anti depresanın etkisini azaltacağını zannetmiyorum ama fazla tüketilmesinin hiç bir faydası olacağını zannetmiyorum hatta zararı olur.

@kara duman,

maalesef ben kahve ve çaysız duramıyorum beynime iyi geliyor beynim hergün uyuşuyor beynime iyi geliyor kahve olsun çay olsun

Anksiyeteye sebep olabilir diye biliyorum.

Üst Alt