Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalabalık ortamlarda sesleri ayırt edemiyorum. İşitme cihazı kullanmalı mıyım?

huseyin10

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
Ben akustik travma sonucunda yüksek frekanlarda işitme kaybım ve tinnitus oluştu.Kalabalık ortamlarda,hastanelerde,cadde de sesleri ayırt etmekte zorlanıyorum.Hatta sınıfta bile anlamadığım oluyor.işitme değerlerim her iki kulakta da aynı.değerlerim

250hz 10
500hz 5
1000hz 10
2000hz 10
4000hz 10
8000hz 70

sizce işitme cihazı kullanmalı mıyım?Kullansam fayda görürmüyüm.
Teşekkürler.

sevdigim bir odyometrist laf arasinda demistiki; konusma sesleri 500 ve 2000 hz arasinda olur cogunlukla. ama sarki turku zil dersen yuksek frekanslarda demisti. hatirladigim kadari. hatta phonak naidadan bu cay bardagini bile kulak kokume indiriyor koyarken diye sikayet ettigimde yuksek frekanslari fazla acmis demisti:p yuksegi alcagi frekanslarla oynamalarida bi ise yaramadiydi 6 odyocuda ama.
sizin konusma frekanslariniz duyan tam saglamlar gibi.
isitme cihazi kullananlar olarak bizim en buyuk sikayetimizde bu gurultuleri konusma seslerinden daha rahatsiz etmesi.
siz isitme cihazinin mucize olmadigini anlarsiniz denerseniz. size cihaz gerekmez, kullanamazsiniz cunku.

peki bu durumda yapılacak bişey yokmu.sınıf ortamında bi kaç kişi konuştuğu anda ders dinleyemiyorum

akustik tramvada iyilesmek zormus. yuksek gurultulere maruz kalmaktan sakinmalisiniz. doktorunuzu dinleyin. ama doktorla degil sabirla asarsiniz. kabul edecek sabredeceksiniz. kulak cok nazik bir organdir.

akustik travma 4 yıl nce basıma gelmişti bu işitme kaybına alışmıştım. şimdide kulaklarda dolgunluk basıç var o çok rahatsız ediyo. acaba her işitme kaybı olanda bu dolgunluk basınç hissi var mı

Sizinki işitme kaybına bağlı bir şikayet değil. 8000 Hz'deki düşüş de akustik travmaya bağlı değil. Akustik travma etkisi 4000 Hz'de görülür. Belki hiperakuzi denilen bir rahatsızlığınız olabilir. Marmara Üniversitesi Odyoloji Bölümüne gidip, araştırabilirsiniz. Supresyon testi (bir tür otoakustik emisyon testi) yapıp anlayabilirler. Sınıfta çok rahatsız oluyorsanız FM sistem kullanabilirsiniz. Biraz pahalıdır. Ama denemekte bir sakınca yok. İşe yararsa kullanmayı daha ciddi düşünebilirsiniz.

Mehmet Akşit bey lütfen rica ediyorum size bir sorum var.. bir çok marka kullandım hiç biride gürültüyü kesinlikle bastırmıyor. gürültüden rahatsızlık duyunca sesleri franskları kısıyorlar ee ozamanda insan sesleride kısılıyor. gerçekten gürültüleri bastırıp dogal sesleri ön plana çıkartacak bir cihaz var mı? yada bu şikayet için ayar yapan arkadaşa ne dememiz gerek?

Bu konu, işitme cihazlarının en belalı konusu. Gürültüde en etkili yöntem FM sistem veya bluetooth mikrofon kullanılması. İşitme cihazı tek başına gürültüde anlamayı sağlayamaz. Olsa olsa bir miktar kolaylaştırır. Uzmanın gürültü için özel ayar yapması ve mutlaka çift mikrofonlu sistem kullanması gerekir. Ayrıca kullanıcının da bilinçli davranması gerekir. Hep gürültü arkada, konuşan önde olacak şekilde kendini konumlandırması lazım. Yani gürültüyle konuşanın arasına girmesi lazım. Örneğin, lokantada otururken, duvara en yakın masayı seçip, duvara doğru oturmalı. Karşısındaki salona doğru oturmalı. Böylece salon gürültüsü arkada, arkadaşı önde kalır.
Ama size kötü bir haber vereyim... Beş ilde yaptığımız çalışmada 150 hafif/orta derece işitme kayıplıdan sadece 12'sinde işitme cihazlarının doğru ayarlandığını gördük!.. Üstelik çok genel kriterler kullandık. Yani doğru uzmanı bulmanız, tahmin ettiğinizden çok çok çok daha önemli..

tuuuuh hapi yutmsuz biz sagilar milleti:(o kadar odyoloji bilimi diye salliyoz megersem:(olsun genede isitme cihazi cok iyi birsey.
ses duymak nimettir.

Valla [FONT=sans-serif]Interton Gain 290 BTE aldım. ayarı yapan adam devlet memuru imiş emekli olmuş gelmiş bu işi açmiş... hemde 3 4 tane şubesi var. trakyada edirne uzunköprüden aldım. ayar yapması 10 saniye ya sürdü ya sürmedi testi ekrana getirdi bastı hadi git dedi :)))[/FONT]

BU cihazı ayarlama programını bana bir verseler kralini ayarlarım ama yok işte nerde bulunur nasıl alınır bir bilsek..

aleti bulamaman senin sansin muzo.
kulak hepten sagir olur yoksa biz gibi acemi bilmisler sayesinde:eek:

neden ?? devlet memuru yapıyorda biz mi yapamayacagız? lütfen bilen varsa bana söylesin bu aletleri nerede bulurum?

anlasilan kulagi feda edicen bilmislik ugruna:eek:yokmu nazin gececek bi odyocu, rica et oturtuversin sandalyesine. ben cok konusurup odyocularka. kirmazlar seni zannedersem.

yaw ne diyecegimizide bilmiyoruz. gürültü fazla dedim tamam dedi sesleri kıstı... ee hepsi kısılmış oluyor. ne anladık?
3 program var 1: az 2: orta ses 3:yüksek ses veriyor.. 1 ile sokaklarda geziyorum 2 yi açsam beynim şişiyor gürültüden 3: açsam daga kaçasım geliyor :D

anlamazlar iyi soylesen bile:(napalim hic olmazsa ses duyuyoz.
volum kontrolludur senin intertonda zannedersem. benim chilide var. hep ceviriyom. birbucuk bile iyi geliyor sirasinda. ille bazen gurultu kescem diye hic ses kalmiyor. ama odyocularda parayi aldiktan sonra seni dinlemiyor.

İşde o makinayı programı bulmak şart... bu işin bir kanunu yönetmenliği üsülü olmali. adam memur emekli oluyor bu işi yapiyor.. ölçüm yapmıyor hastaneden yaptır dedi. ama ayarı kendi yapiyo

Üst Alt