Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalbi iyi olanın yolu zordur.

Descartes

Aktif Üye
Konular
120
Reaksiyonlar
1,012
wjMtG7.jpg

Değerli arkadaşlar , okuyunca hislerime tercüman olmuş diyeceğiniz bir kitabı sizlerle paylaşmak istedim. Yalnız bende, iyi kalpli olmaktan vazgeçme gibi bir yan etki yaptı. Ama iyi niyetimin istismar edilmemesi hususunda çok faydalı bilgiler öğrendim. Sizlere de tavsiye ederim.

İnce düşünceniz ve paylaşımınız için teşekkürler.
Saf (temiz) kalıp zeki (kurnaz) olmak gerekiyor dünyada. İkisinden biri eksikse vah vah. :)

@Samarra, :) Ben de değerli yorumunuz için teşekkür ederim. İnanın ki okumaya ayırdığınız zamana pişman olmazsınız.

👌Tespitiniz de 10 numara olmuş. Hem saflık hem de kurnazlık 2 si 1 arada olursa sıkıntı yok.

Son düzenleme:
Îyi niyetimi suistimal ediyorlar.Onu bıraksam bu sefer de ben böyle biri değilim diye vicdan azabı çekeceğim.Arada kaldım resmen.

@Rodin romanovic, bu kitabı okumadan önce seninkiyle birebir aynısı olmasa da benzer fikirlerim vardı.

Bilişsel terapi almış gibi çok faydalı etkileri oldu. Okumanı tevsiye ederim.

Kesinlikle; öncelikle iyilik istemeyene iyilik etmemek lazım. İyilik istemeyene iyilik yaparsanız, sizi aşağı görür. Minnet duymaz, sadece aşağı görür. Ona yarayacaksa bile yapmayın, bırakın kaybetsin. Doğrusu onun kaybetmesi lazım.
Ve yine bunun kadar önemli olan; Önce kendinize iyilik yapın. Eğer yapacağınız iyilik, kibarlık, mütevazilik size haksızlık olacaksa yapmayın. Kendinize de haksızlık etmeye hakkınız yok.

Geri kalmış bir millette yaşıyoruz. "Erkeklik" adı altında, "statü" adı altında binbir türlü saçma ego, düşünce ile beraber yaşıyoruz. Başkasını normal, kendinizi anormal görmeyi bırakmanız lazım. Bu toplum hasta, fazla analize gerek yok, aklınızda tutmaya değmez, doğru hareket et ve umursama, unut insanlarla yaşadıklarını.

Mecburen beraber olduğunuz kişilerle huzurlu bir ortam için çabalayın, biraz ödün verin. Gerisini adetten ne gerekiyorsa o kadar sadece...

@babakartal50, Merhaba, ben de engelliyim. Hastadan kastım egoydu. Ve insan ilişkilerinde toksik durumlara neden oluyor. Yaygın olduğu için kaale alınmamasını tavsiye ettim. Aksi halde psikolojik açıdan zor olur.

Üst Alt