Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalbim doğuştan sağ tarafta. Malulen emekli olabilir miyim?

furno61

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben doğuştan kalbi sağda olan bir kişiyim buyuzden devamlı akciğer hastalığı koah doğuştan beri cekıyorum j43-j44-j47 tanısındayım hergun doz ılac kullanıyorum ve raporum var nefes testlerım enfeksiyon bazen normal baze dusuk cıkabılıyor ama hep sıkıntılıyım nefes darlıgım hep var.bunun yanı sıra kalpden ritim bozuklugu yasatım 221 rıtım cıktı ve ozel hastaneye kaldırdılar ama rıtım yukseklıgı ıle ılgılı olan kagıtım elımdedır bunun sebebi olarak tansiyona yakalandım ve hem kalp hem tansiyon ılacları raporlu olarak devam edıyorum bunada panık atak hastalıgı sebep olduğu ıcın ayrıca bakırkoy mazhar osman hastanesının psıkıyatrı bolumunde tedavıme devam edıyorum ayağımda ılerı derecede menıskus yırtılması var ,koah hastalıgından dolayı sınuzıt amelıyatlarım oldu ve kulaklarıma tup takıldı bır tanesı delık ve ısıtme kaybım hafıfın biraz ustunde acaba bu hastalıklarımdan dolayı yuzde kac emeklı ıcın oran alırım 3690 pirim gün sayım var. Tesekkurler

Saydığınız hastalıklar ile ilgili en net bilgiyi doktorlardan alabilirsiniz. Şöyle yapın ,iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak Maliye ''mükellef hizmetler birimine'' vergi indirim hakkı için müracaat edin. Kurum sizi hastaneye sevk etsin ve rapor alın. Burada kimse size net raporun xx oranda olacak diyemez..

geçmiş olsun 221 ritim açık kalp yetmezligi efor testi yüzde 20.malul emekli olursunuz.inşallah.

malül emekli için tek hastalık isteniyor.iki hastalık özürlü emeklisinde uygulanıyor.şizofreni yüzde 66.kalp yetmezligi yüzde 60 emeklilk içim çalışıyorsan yüzde 60 çalışmıyorsan 66 yeterli yorum sana kalmış.saygılar.

kalp yetmezligi efor testi yüzde 20 yüzde 30 çıkarsa malul emekli ederler.saygılar

İlker bey ben yıllar once işi bıraktıgım ıcın prımlerı ıstege baglı olarak ödedım bu malulen emeklılık ıcın bır engelmıdır..tesekkurler

sevkat122;
şevket bey bu ritmi tekrar yakalamak ımkansız bır durum cunku anı gelısen bır olaydı aynı rıtmı tekrar yakalamak suan ımkansız bır kereye mahsuben yakalayabıldık tekrar yakalamak ıcın derı altına cıhaz takmaları lazım .ayrıca yıllar once ısı bırakıp ıstege bağlı olarak pirim ödedım ve suan beklemede. kalple bırlıkte akcıger sıkıntısı ıcınde yuzdelık vermezlermı tesekkurler.

Fatma hanım,
Malulen emekliliğiniz bağ-kur kapsamında değerlendirilecek. Ama malulen emekli olmak için bazı şartlar var mesela 10 yıl 1800 gün prim ve %60 ve üzeri rapor bu şartları sağladıysanız hemen bağkur a malulen emekli olmak içi müracaat edebilirsiniz.

Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybı olmalı. Eğer bu varsa, o zaman malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvurun. Sizi hastaneye sevk ederler. Orada verilecek olan rapor SGK sağlık kurlunca onanırsa, malulen emekliliğiniz gerçekleştirilir.

Başvurunuz durumunuzun maluliyeti gerektirecek düzeyde olmadığı gerekçesiyle reddedilirse, bu sefer başvurunuzun 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre erken Yaşlılık emeklili statüsünde değerlendirilmesi için sigorta müdürlüğüne dilekçe verin. Eğer sakatlık oranı cetveli'Ne göre % 40 ve üzeri rapor verilir durumdaysanız, aşağıdaki tabloya göre sigortalılık süreniz ve prim gün sayınız da tamsa, Yaşlılık emekliliğiniz onaylanacaktır.

bagkur.PNG

Verdiğiniz bilgi için teşekkürler......yanlız bir sorum daha olacak malulen emeklılık ıcın yazdıgım hastalıkların hepsınden mı yoksa tek hastalık ıcın muracat etmem lazım ılker bey tek hastalık malulen kabul olunur bırden fazlası ozurlu kısmına girer dedi daha acık olarak yazarsanız memnun olurum saygılar....

Ya maluliyet cetveli'nde anılan durumlardan biri olmalı

Ya da maluliyet cetveli'nde bulunduğu halde her biri tek başına maluliyet derecesinde işgücü kaybına neden olmayan, ama toplamda çalışmaya olanak vermeyecek düzeyde işgücü kaybının olduğu sgk sağlık kurulu tarafından tespit edilmeli.

Üst Alt