Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalbimde delik varmış (VSD). Askere gitmek istiyorum..?

kilic2

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben 24 yaşındayım bir ay önce tesadüfen kalbimde yaklaşık 1.7 cm kadar delik olduğunu öğrendim. beş farklı hastaneye gidip muayene oldum tee yaptılar son olarak mehmet akif kalp damarda MR çekildim sonuçlarımı bekliyorum şu ana kadar sonuç hep aynı oldu ameliyata gerek yok dediler sadece takip edilmesi gerekiyormuş bu yaşıma kadar iğne vurulmuş insan değilim hiç bi rahatsızlığım olmadı ayrıca ağır işlerde çalışıyorum yorulma dahi yok bugün askerlik şubeme başvurdum beni kasımpaşaya sevk ettiler 18inde randevum var sizce sonuç ne olur ben kesinlikle askere gitmek istiyorum ayrıca yedek subay olmama engel olur mu ? Teşekkür ederim

Senin söylediğine yakın olarak şu maddeyi buldum

"4. Kalpte fonksiyon bozukluğu yapmamış pozisyon ve yer değiştirme anomalileri (Dextrokardi, dextropozisyon, situs inversus totalis ve benzeri).

Bu madde değilse bile benim şahsi görüşüm çürük verecekleri yönünde.
Geçmiş olsun.

earibagi hocam teşekkür ederim sizce erteleme olmaz mı bir sonraki yıla hani ameliyat olmuş olsam yinede sonuç değişmez mi

Dediğim gibi bu şahsi görüşüm.
Askeri hastanedeki kardiyologa durumunu anlatırsan belki ikna olabilir.

bence dr un ikna olması önemli değil hayati organlarda (bu en başta kalptir) problem var direk muaf alırsın sen istediğin kadar bende problem yok de

Ben 1 yıl erteleme talebine ikna olabilir demiştim:)

kilic

kardeşim, her şeyden önce kalp rahatsızlığı önemlidir. Şimdi gençsin ve ağır işlerin sana zarar vermediğini sanıyorsun, ama yanılıyorsun. Kendini yormaman, sağlığına özen göstermen gerek.

Askerlik de yapmamanı öneririirm. Ki zaten sağlık kontrolünde mutlaka erteleme/muafiyet vereceklerdir. Lütfen sen de bu yönde talepte bulun. Sağlıktan daha önemli hiç bir şey yoktur...

OturanBoğa hocam bende yeni öğrendim, işi de bıraktım zaten doktorlar şimdilik ameliyat olmana gerek yok deseler de ben en kısa zamanda bu deliği kapattıracağım sadece teknolojinin biraz daha gelişmesini bekliyorum sonuçta çok hızlı ilerliyor artık açık kalp ameliyatlarına gerek kalmadan bu deliği robotlarla ameliyat edip kapatıyorlar ama bizim ülkemizde çok yeni olduğu için biraz zamanın geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Askerliğe gelince ben yapmak istiyorum, arkadaşım sen istersen yaptırırlar ancak bütün sorumluluğun sana ait olduğunu kabul ettiğin bi belge imzalatırlar ve spor yapamaz raporu verirler dedi. Sizce de böyle bi durum mümkün mü

@kilic bence git askere teslim ol yap bitir askerliğini.. aslanlar gibi..

Bazıları gibi kulağıma odun kaçtı çürük alabilirmiyim hesapları yapmayanlara selam olsun :D

kilic

Türkiye'de 600 bin ila 1 milyon asker kaçağı var. Paralı askerlik çıkınca cebinde parası olanlar akın akın gidip askerlikten muafiyet bileti alıyorlar. Zenginlerin, ağababalarının çocukları askerlik yapmamak için milyon yolu dener ve gitmez. Ama tüm bu kodomanlara sorsan, "en büyük asker bizim asker"
Yok öyle bişey!
Hele de sağlığın (ki ölümcül riskler barındıran bir durum) için muaf olmandan daha doğal bir şey olamaz. Ne askerlik insanı adam eder ne de askerlik yapmamak insanın adamlığından birşeyler alır. Askerlik zordur. Dünyann birçok ülkesinde zorunlu askerlik diye bir şey kalmamıştır... Onun için, pişman olacağın kararlar verme.

Hocam bende şuanda 2 aylik askerim dün gittim doktora kalbinde şüpheli delik var çürük alma ihtimalim var mı lütfen mesajı görün hocam

Aslann
Eko ile bakıldı mı?
Kesin tanı Atriyal septal defekt (ASD) ise muafiyet verilir...

Üst Alt