Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalbimde pıhtı birikintisi oluştu. Rapor oranıma eklenir mi?

Ertug1

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selamlar,

Mevcutta % 62 engelliyim ancak kalbimde pıthı birikintisi oluştu ve oraya sabitlenmiş durumda.

Rapor Sonuçu

Sağ atriumda inferior vena kava girişi düzeyinden başlayarak lümen içerisine uzanarak
triküspit kapak seviyesine dek devamlılık gösteren yaklaşık 2x6 cm boyutlarında tüm
sekanslarda hipointens sinyalde, kontrastlı incelemelerde kontrast tutulumu göstermeyen, geç
kontrastlı incelemelerde artmış TI değerleri ile daha belirgin sinyal kaybı gösteren trombüs ile
uyumlu lezyon .
- Pulmoner trunkusta sınırda genişleme (30 mm ).
- Sol ventrikül EF % 58 ölçülmüştü

En ufak bir durumda nefes nefese kalıyorum, hareketlerim kısıtlandı ve bununla beraberde factor v leiden mutasyonum ortaya cıktı.
bir kaç kere bacağımda tıkanıklık oldu açıldı ancak ten rengim koyu kahverengiye döndü

diğer raporumdaki engel oranlarıda aşağıdaki gibi

Uyku Apnesi ; % 35 obezite % 30 göz % 10 Ortapedi & 8 acaba bu hastalıklarımıda eklersem % 90 oranını yakalamış olurmuyum

Pıhtı ile alakalı hekimler ne düşünüyor stent takmadılar mı ya da açamadılar mı damarı.

Ona göre cevap yazacağım.

@Ertug1,

@OğuzHan112 hayır açılmadı factor v ledien mutasyonum oldugu için çok riskli dediler, bununla beraber kilomda var 160 kiloyum.

Güncel yardımcı olabilecek birileri var mı acaba ?

S.a kardeşim %62 engelli raporumu? Yoksa iş göremezlik raporumu? İş göremezlik raporu ise zaten MALULEN emkli olabilmek için yetiyor minumun %60 yetiyor çünkü. %90 almak için uğraşmanıza yok yani.

Ama %62 engelli raporu ise iş göremezlik için baş vurduğunuzda 62 nin altına düşme ihtimali yüksek çünkü sınırda bende 64 engelli raporu vardı iş göremezlik raporunda malesef 64 altına düşürdüler

@kaybedenler kulübü.. Selamlar,zaten 2022 yılında emekli oldum. Ancak hem kilomun hemde kalbimdeki pıthının sebebi ile nefes almakta zorlanıyorum araç alabilmek adına bir gürüşümde bulunuyorum malum fiyatalr çok uçuk 2. el bir araba alıyorum deseniz 500 bin zaten bu konu hakkında eğer bir hakkım var ise kullanmak istiyorum.

@Ertug1, hmmm anladım hocam çok geçmiş olsun bu arada haklısınız ama taşıt alma konusunda bir bilgim yok malesef ama burda çok bilgili arkadaşlar var eminimki size bilgi veren olacaktır...

160 kilo ile nefes nefese kalmanız doğal...önce bu kilo işini çözün,160 kilo yeni hastalıkları beraberinde getirecektir.

Kilonu yargılamıyorum sakın yalnış anlamayın.. yukarıdaki şikayetlerinizin çoğu kilodan kaynaklı..

Evet raporu inceledim..ef değeriniz de düşük..diğer aldığınız puanları tekrar alırsanız..yeni eklenecek puanlar ile evet 90 gelme ihtimali yüksek.

@Ertug1,

@OğuzHan112, keşke vermeside demesi kadar basit olsa. Ancak burdaki şikayetim kilomdan değil factor v leiden genetik mutasyonumun olmasının verdiği sebeble kalbimde pıthı birikintisinin oluşması 6x 2 cm civarında büyük bir kitle ile. Aşağı yukarı 2018'den beri Coumadin 10 mg kullandığım halde bunu kiloya vurmak doğru olurmu acaba :) tabiki her hastalıgın baş yardımcısı kilo ancak 7 yaşındaki çocugumada yapılan test sonucu ile bu genleri onunda taşıyor olmasıda söylediğinizi çürütüyor sanırım.

Yukarıda saydığın hastalıkların çoğu derken.. tam olarak factor v leiden söz etmedim.. mesela uyku apnesi örnektir.

Kilo eşittir hastalık.

Faktör V Leiden ne olduğunu biliyorum..kalıtsal kan pıhtılaşması bozukluğudur.

Faktör V Leiden genetik değişiklik adı olup, trombofiliye ya da kan damarlarında anormal kan pıhtılaşmasına sebep olan mutasyon tabanlı genetik bir bozukluktur..

Genetik hastalık olmasa bile... Çok fazla kilodan dolayı yukarıda sözü geçen (genetik bozukluk haric )hastalıkların kilolu insanlarda da görülebileceğini ifade etmeye çalıştım .

Heyete girin.. istediğiniz puanı alma ihtimaliniz yüksek.. hadi geçmiş olsun 🙂

@Ertug1,

Son düzenleme:
Arkadaş biriside cıkıp konu hakkında fikir veremicekmi

Yukarıda arkadaş çok güzel bir şekilde açıklamış , oranı burada alamıyorsunuz. Hastaneye gitmeniz gerekiyor :)

Geçmiş olsun.

Üst Alt