Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalbimdeki delik ameliyat ile kapatıldı. Askerlikten muaf olur muyum?

ayhan27212

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar bende doğuştan kalbim delik.2012 yılında anjou yoluyla kapatıldı.2014 yılında assubaylık sınavına gırdım ve bu neden den dolayı muazzaf assubay olamaz raporu verildi.acıklamada 42/b/6 gıbı karakterler var.yardımcı olabılırmısınız.suan okulum var tecıllıyım 2018 e kadar askerlıkten muaf mı oluruz..

ayhan27212

Aynı maddeye göre muafiyet verilecektir:

"6. Orta derecede (2. ve 3. derece) kapak yetmezlikleri, supraventriküler taşikardi veya sık gelen ventriküler prematüre
atım gibi ciddi ritm bozukluğu yapmış mitral valv prolapsusu, ameliyat ile tam düzeltilmiş asiyanotik konjenital kalp hastalıkları, atrium kalp kası ve büyük damar yaralanmaları, tesadüfi saptanan asemptomatik koroner arter hastalıkları, semptom ve iskemiye yol açmayan <%50 darlık yapan koroner arter hastalıkları, iskemi ve semptoma yol açmayan musküler bridge ve koroner arter ektazileri"

S.a oturan boğa

3 yıllık teccil işlemim bitti gecen hafta asgeri şubeme giderek bildrdm ve evrak doldurdum orada herangi bir ameliyat gecirdinzmi kismina 9 yaşında kalb kapakciği delikti kapatıldı falan bildirdim sonra beni aile hekimi o da kardiyolojiye yani Beylikdüzü araştırma hast. Ondan sonra 2 gün sonra oraya gittim coook önceki ameliyat zamnindaki yani 10 sene önceki ameliyat raporlarıni yanimda istediler heyete falan girilcek dediler

herangi bi muayne olmadan önceki evraklara bakarak heyet kararini verdi cuma günü bildirecektir dediler b.ihtimal muaf olacağım lakin ben gitmek istiyorum bu konuda napmam lazim raporu aldiktan sora şubeye gidip dilekce yazsam olurmi çünki herangi bir sikintim yok 3 yıldır calişiyorm futbul vs herseyi yapıyorum çok şükür sikinti yok lakin bana orada hic sormadilar nasılsın sıkıntı ediyormu diye .. boy 1.63 kiloo 60

Asgerr

Kalp hastalığı söz konusu olduğunda riske girmezler ve muafiyet verirler. Dilekçe verilse de kabul etmeyeceklerdir

merhaballar.cvb ıcın tesekurler.pekı bendekı gatanın verdıgı rapor suresı varmıdır.bu yıl sonunda tecılım bıtıyor.tecılımın bıtmesınımı beklmem gerekıyır.yoksa tecıllıyken gıtsem muaf olup olmadıgıma karar verılırmı.

Pekı gatanın verdıği rapor gecerlı olurmu.yenıdenmı heyete gırerız.

merhaba bende aynı sekılde 96 yılında aynı amelıyatı oldum askerlık zamanı gelınce heyete gırdım ve banada askerliğe elverisli degildir raporu verdıler heyette sormadılar bıle yapmak ıstıyormusun dıye direk olarak kararı yuzume açıklayıp çıkabılırsın dediler, eğer gitmek istiyorsan şubeye dilekçe ver belkı ısteğin üzerine işleme alırlar 2005 yılında gıtmek ısteyelerı genelde sadece acemı donemını onuda masa başında ( geri hizmet ) adında yaptırıp eğitim spor vs. yok tabı bu sekılded tamamlatıp yemın törenenınden sonra tekrar gonderiyorlardı sımdı sıstem nasıldır bilemem

ayhan27212

Yeniden değerlendirme için hastaneye gitmen gerek. Önceki raporlar/belgeler olsa olsa doktor muayene ederken karar vermesine yardımcı olur

Kalp ile olan problemler her ne derece olursa olsun Askere Almıyorlar..kalp kapakcık onarımı geçiren asker adaylarına seferde savaşta yapar normaline muaf taporu veriyorlar..

Üst Alt