Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalbin 4 parmak üstünde batma hissi sebebi nedir?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
226
Reaksiyonlar
197
Bipolar bozukluk hastasıyım. 12mg invega, 1000mg depakin, 300mg cedrina, 10mg rexapin kullanıyorum. 2-3 haftadır kalbimin az üst tarafında batma hissi oluyor. Rahatsız ediyor. Bulunnnduğum ilde kardiyolojiden randevu alması biraz zor. Ciddiye alınacak bir durummudur? Sebebi ne olabilir?

Muhtemelen kalple alakalı değildir. Aceleye gerek yok. Bu genelde psikosomatiktir. Randevu Alabildiğiniz zaman kardiyolojiye gidin...

Konu kalp olunca önemsenmesi gerekir..mutemellerle olacak iş değil bu.

En kısa zamanda bir kardiyoloji ile görüşün.

@dreamfail,

@dreamfail,

Özellikle son zamanlarda seninkine benzer şikayetler ile kardiyoloji dolup taşmış, bununla alakalı bir haber görmüştüm. Geneli ritim bozukluğu diyordu doktor ancak bu kişiden kişiye değişir elbette.

Hatta aksi durum çıkmazda ben de bu cuma kardiyoloji bölümünü ziyarete gideceğim bakalım.

@OğuzHan112,

Hayda. Kardeşim ne biçim bir mesaj bu yahu. Ne atliyorsun hemen? Bizim de kendimize göre deneyimlerimiz var. Başımıza gelen şeyler ve onları yazıyoruz. Ben de kalp hastasıyım. Böyle şeyleri çok yaşadım. Birçok kardiyolog ile de görüştüm. Her şeyi de bilme yahu...

Sen de adama muhtemelen basurdan dolayı kanama var yazıyorsun. Biz yok bağırsak kanseri olabilir. Bir an önce doktora git diyor muyuz? Oysa kolon kanseri de olabilir...

@AYLAK ADAM,
He he.

🙂

Sizin yaşadığınız sizinle İlgili bir durum.. hastalığınız tedaviniz vs farklı olabilir..konu kalp olunca varsayımlara ilerlenmez,bir kontrolden geçmesinde fayda var.

@gannicus,

Heroid kaynaklı olabilir demiş olabilirim ama illaki bir kontrol bir muayene önerisi yapmışımdır 🙋

@OğuzHan112,
Fazla uğraşmaya gelmez forumun yeni uç kişisi bu arkadaş sanırım. Üst tondan konuştuğunda haklı olduğunu zannediyorlar.

Konu başlığındaki durumu hastane acilinde anlattığında seni ön sıraya alıyorlar, buradaki takılma psikolojik diyor şaka gibi.

@OğuzHan112,
Fayda var zaten. Bir şey demiyorum. Tabiki deneyimlerimi yazacağım. Çoğu zaman deneyimler daha değerlidir...
Sonuçta sizinki de bir tahmin. Görüşünüzü söylüyorsunuz Benim gibi..

@AYLAK ADAM,
Uç mu? O kadar ünlü müyüm ben? 😁 Arkadaşım hiç de ön sıraya almazlar. Ama EKG çekip Troponin isterler. 6 saat hastanede tutarlar. Kalp krizi ağrısı o kadar basit bir ağrı değildir. Adamı kivrandirir. Evde duramayıp soluğu acilde alırsın...

Batma hissi sinir sıkışması ihtimalidir oda kaslarda falan olur aşırı hissiyat varsa kardiyoloji yeni görün yoksa gerekli bölüme görün dahiliye de bakar gibi

@dreamfail

Kardeşim içinde çok şüphe varsa acile de görünebilirsin. Onlar da ilgilenir bu arada...

uyumak için rexapin ve cedrina alıyorum. Artık iyi olduğum için, dozu fazla geldiği için yan etki olarak gözüküyormuş. korkulacak durum değilmiş. herşeyim olması gerektiği gibiymiş.

@AYLAK ADAM,
Bu gözümden kaçmış. Takılma psikolojik demiyorum. Muhtemelen psikolojik diyorum. Arada dağlar kadar fark var. Okuduğumuzu anlarsak iyi olur...

Bipolar bozukluk hastasıyım. 12mg invega, 1000mg depakin, 300mg cedrina, 10mg rexapin kullanıyorum. 2-3 haftadır kalbimin az üst tarafında batma hissi oluyor. Rahatsız ediyor. Bulunnnduğum ilde kardiyolojiden randevu alması biraz zor. Ciddiye alınacak bir durummudur? Sebebi ne olabilir?
Yazmış arkadaş..siz ne yazmışsınız?
Muhtemelen kalple alakalı değildir. Aceleye gerek yok. Bu genelde psikosomatiktir. Randevu Alabildiğiniz zaman kardiyolojiye gidin...
Oldu mu şimdi ?

Yapmayın bunu..kesin net enin olsanızda konu sağlık olunca heleki kalp.. doktora yönlendirin.

Tepki gösterince son mesajınıda acile git dediniz..ilk mesajınız bu,

Herkesin kalp hastalığı farklı olabilir.. konu kalp olunca kesin net bilseniz de diğerleri önemli değil diyelim.. kalp önemli bir organ net olarak bilseniz de bir kalp doktoruna gözükün demeniz gerekir.

Benim için sıkıntı yok.. haydi iyi geceler

Yahu sebep o değil. Vallahi pes. Tepkiden falan değil. Adama çok şüpheleniyor, dayanamıyor isen acile git dedim. Onun sebebi adamın o ağrının kalple alakalı olmadığına ikna olması. Sen ne aşıksın milleti korkutmaya. Adam zaten 3 haftadır aynı ağrıyı çekiyor. O 3 haftada olan olurdu zaten. İnsanın ne zaman kalp krizi geçireceğinin garantisi mi var? Gidersin doktora. Doktor sağlam der. Adam dönüş Yolunda kalp krizi geçirir. Ben ne çarpıntılar yaşadım. Her şeyi O kadar kafaya taksam acilden çıkmazdım. Bu arada Tam bir demagogsun ha. Senden korkulur. Evet. Sen öküz altında buzağı arıyorsun. Tamam kardeşim. En çok bilen sensin. Oldu mu!

Ya kardiyologa git dedim zaten arkadaş. Türkçede sorun mu var?

3 haftayı bırakın 2 yıl devamlı kalp krizi halinde ve troponin l en yüksek seviyelerde gezen sonucunda ciddi anlamda kalp yetmezliği gelişen hastalar gördüm görüyoruz.

Kalp krizi evet şanslı olanlar kurtulur,fakat kalple ilgil çok şeyi bilmiyorsunuz,basit bir ağrı bile olsa konu kalp ise
Denilmez nokta.
Abartmıyorum kimseyi de korkutmak niyetinde değilim.. kalple ilgili şüphesi olan ağrısı olan vesaire her neyse bir kardiyoloji ile görüşmesinde fayda var bunu demek istedim.
Anlatabildim mi.. anlayabildiniz mi?

Onun sebebi adamın o ağrının kalple alakalı olmadığına ikna olması.
Tetkik tahlil muayenemi yaptınız.. nereden buluyorsunuz?

Ben diyorum ki konu kalp olunca hiçbir yorum sonucu netleştirmez... Sonucu muayene olmakla neticelendirirsin anlatabildim mi kardeşim.

Arkadaşım senin Türkçende sorun var. Ben kesin teşhis koymadım. Doktora git dedim. Eğer çok şüpheleniyor isen acile de git dedim. Sen hala yazdıklarımın arasından laf cimbizliyorsun. Kardiyolojiye gittin diyelim. Kardiyoloji efor yapacak. O Efor damarların hakkında yüzde 100 doğruluk ile fikir vermez. Anjiyo yapılması gerekir. Her hastaneye gidene anjiyo yapılıyor mu? Hayır! Ya damarı tıkalı ise. Sanal anjiyosu normal çıkıp damarları tıkalı olan bir yığın insanın hikâyesini de biliyorum. Birisi yakınım ve kalp krizi geçirdi. E demek ki hemen kardiyologa da gitmekle de olmuyormuş değil mi? Sen Sanki her moku biliyorsun. Maşallah yorum yapmadığın sağlık konusu Yok. Ama başkası bir şey deyince aman neden doktora git demedi de yorum yaptı. Sana mı soracağım kardeşim. Fikrimi söylerim!!!

Mutlaka kardiyolojiye gidilmesi lazım. Aynı durumu ben yaşadım. Hem ara ara anlık iğne batıyormuş gibi oluyordu hemde ara ara ritim bozukluğu olup sanki pır pır pır attığını hissediyordum. Giittim tahliller tetkikler yapıldı kalp kapakçığında iltihap var dendi. İlaç tedavisi gördüm kısa zamanda geçti. tedavi olunmazsa kalp kapakcığı çürümesi olur dendi. o zaman ağır kalp kapakcığı ameliyatına kadar gider . aynıdır demiyorum ama geç kalınmadan bakılması kendi lehinedir.

Ayrıca konu bu da değildi zaten. Sen diğer konuda bir şey yazmayınca buraya döndün!

@alperen1,
Arkadaşım ben de 1 sene sonra doktora git demedim zaten. Randevu bulduğun Zaman git dedim. Hatta zorlanıyor isen acile de gidebilirsin dedim. Bu kadar kardeşim. Daha ne diyeyim!

Muhtemelen kalple alakalı değildir yazmışsınız bende aynı durumu yaşadığımı ve kalple alakalı olup erken gitmenin önemini yazdım. başka bir lonumu var. konu bu değişse nedir anşamadım.

Muhtemelen ne demek? Anlamına bakarsan sevinirim. Türkçe yazıyorum.

Ayrıca da seninki bambaşka. Seninkinde ritim bozukluğu da varmış. Birebir aynısı değil...

Basit bir batma bile kalp krizi belirtisi olabiliyor..acile gidip troponin l bakılmasında ne zarar var..cımbızlamıyorumki ne yazdıysan onu alıyorum.

Emin olduğum konularda bile bir doktora gidin diyorum..varsa bir yalnış yorumum diğer üyeler değerlendirsin..çok zamanımı aldın gereksiz şeyler iyi geceler 🙋

@OğuzHan112,

Buraya bu kadar zaman harcadığına göre. Zamanın pek değerli değil belli ki. Sanki dunyayi kurtarıyor. Kardeşim millet gerizekalı değil. Zaten dayanamayacagi bir şey olursa doktoruna gider. Yorumunu yaz. Geç. Uste çıkacağım diye uğraşma. Komik oluyor...

Klavye başında muhtemelen şöyledir böyledir denmez. göğsünün sol tarafında kalp kısmında batma hissi olana aceleye gerek diyen adamın tedavi görmesi lazım.

Hayır. 10 keredir dayanamazsan acile git dediğimi de söyledim. Hala Sanki adama aksine acile gitme demişim gibi konuşuyorsun...

Ne söyleyeceğimi sana mı soracağım. Sen neredesin? Nasada mısın? Klavye başında değil misin? Asıl senin gibi hadsizlerin tedavi görmesi lazım Konuşmalarına dikkat et...

Adam görüş sormuş. İstediğimi söylerim...

Kalp ile Beyin de bir sıkıntı sinyali olduğunda dayanamazsan gitmek diye birşey yok ne kadar erken müdahale edilirse o kadar rahat atlatılır.

Ben de sana diyorum ki bunları ben o kadar çok yaşadım ki hepsini kafaya taksam hastanenin acilinden çıkamazdım. Çıkmayan panik ataklı adamlar da var. Kendi deneyimlerime dayanarak konuşabilirim. Ki burada yaptığım odur. Kaldı ki adama doktora gitme de dememişim değil mi?

@AYLAK ADAM, Haklısınız hocam boş insanlarla muhatap olmamak lazım. Vakit kaybı oluyor. Bir kaç konu içerisindede gördüm saçma sapan fikirleride var. Ayrıca kendiyle çelişiyor hala farkında değil. Muhtemelenlerle olmaz. Hele ki konu kalp ve beyinse.

Muhtemelen olasılık ifade eder. Hayatın her yerinde kullanırız. Doktorlar da kullanırlar. Mesela bir norolog anamnez alır. Muhtemelen bu hasta mg hastası der. Tahlil ve tetkikleri de ona göre verir. Mestinon dener. İyi gelip gelmediğine bakar. Ama bazı beyinsizler onun ne anlama geldiğini bilemeyebilir tâbi! O cümle doğrudur. Hastaneye bu şikayetle giden hastaların çoğunun rahatsızlığı kalple alakali değildir. Tamam mı bir şey bilmeyen aklı evvel!!!

Kalple alakalı örnek de şudur. Doktor göğsünde ağrı olan hastaya Efor verir. Hasta Hedef nabıza çıkabilir ise negatiftir ve der ki bu hastanın damarlarında yüzde 70 olasılık ile yani muhtemelen ciddi bir tıkanma yoktur. Bak. Gördün mü aklı evvel Bosch kişi. Muhtemelen kelimesinin Kalpte de kullanımı varmış. Demek kardiyologlar da tahmin yürütüyorlarmis!

Üst Alt