Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça çıkığı ameliyatı olacağım. Acil olarak sorularıma cevap arıyorum..?

m.sadık

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slmlar arkadaşlar ağustos 14 te adana ortopediada prf emre toğrul a kalça protezi ameliyatı olacam .olan arkadaşlardan acil yorum bekliyorum.cok ciddi ağrılarom yok bazan üstüne basamadığım ağrılar var fakat bir vara geçiyor.hareket kısıtım var örneğin bağdaş kuramıyorum ve şu an ayakkabı ın içinde ve dışında topuk var dolaysıyla aksamam üçte bir oranında azaltılmış -üzün süreli yürüyüşler yapamıyorum. ve asıl beklentim şudurki aksamadan yürümek istiyorum sizce bu mümkünmü.veya benim gibi doğuştan sol kalça tektarflı çıkığı olupta protez amel. olan arkadaşlar artıları ve eksileri nelerdir.aksam bir süre sonra geçermi .Aktif çalışan biriyim zira alet servisiyim.mesela bir ağaç kesme motorunu çalıştırmak için mutlaka çömelerek yapmak zorundayım.bunu ilk 6 ay byapamıyacağımı biliyorum fakat daha sonra yapabilirmyim..endişe ve stres içindeyim.şimdiden herkese tşşekürler
1-6,5 santim kısalık var bu nekadar düzelir
2-aksama kalırmı
3-aynı hastane ve doktora giden varmı
4-çıkık bacaktaki hafif kilo kaybı operasyon sonrası eşitlenirmi
5-amerikan malı seramik protezden yapılacağı soyle
nde .bu iyimi
6-fiyat olarak sgk artı 6000 tl istendi ekstra durumlar hariç bu normalmi
7-hastane kalitesi bakımından bilgisi olan varmı operasyon başarısı ve sonrası ağrı kontorölü ,personel vs.
8-bay ve bayanlar açısından iyileşme süreci farklılık gösteririmi
9-bağkurlu esnafım çalışamadığın süre için bağkurdan bir talebim olabilirmi[ücret vs.]prim yatırmam devam edermi tedavi sürecinde
10-herkese acil şifalar ve hayırlı bayramlar
7-

Merhaba geçmiş olsun öncelikle ama bu ameliyatı uzun süre araştırdım ve süper bir doktorum var ama ağrı olmadığı sürece çok olumlu bakmıyorlar ameliyata çömelme konusuna gelince ömür boyu olmayacağını söylediler bana

ilginize tşkler doktorunuz kimdi ayrıca çömelmek benim açımdan ciddi sorun ömür boyu olması helede peki siz ameliyat oldunuzmu ve çömelmeyi denedinizmi

sizin duyduğunuz korkuları bende duyduğumdan dolayı olmadım dr ilker çetin ankara dan araştırın isterseniz. son dakikada vazgeçtim

4.5 santim kısalıgı azalır.5 olmaz.heryerde aynıdır. sizde kısalık çok oldugu için aksama kalır ama baya azalır.ben başka doktorda amaliyat oldum sene 2013te.egzersiz sayesinde bacaktaki kasları kuvvetlendirebilirsin.ben egzersiz yapmadım.seramik protez digerlerine göre daha uzun ömürlüdür.fiyat çok demiş yinede siz bilirsiniz.bay ve bayan açısısından iyileşme süreci yaklaşık aynı ama bayanlar acıya daha dayanıklı,ben amayiyat agrılarımdan agladım saatlerce.bayan arkadaslarım dayandılar.bagkur bilmem ama ben sgklı olarak çalışırken 6 ay rapor aldım.ve rapor paramı aldım.iyileşmen iş başı yapman 6 ayı buluyor.ayaga kalkman 5 gün.ayaga kalkıyosun ama tıpkı bir bebek gibisin.hafif üfleseler düşersin.tam olarak iyileşme sürecin 6 ay.

Kısalığın tam manasıyla düzelip düzelmeyeceği kalçadaki eklem bölgesinin gelişmişliği ile ilgili birdurum. Zira eklem bölgesindeki bir eksiklik bacağın genel yapısını bozmamak adına aksak kalması yegleniyor. Yani dizlerin birbirne eşit olması filan gibi durumlar göz önüne alınıyor. Ve buna göre platin yerleştiriliyor. Eğer eklem bölgesi normal bir insanın ki gibiyse, sorun yoksa kısalık giderilir ve aksaklık yok olur. Ama eklem bölgesi gelişmemişse 1 veya 2 cm aksalık kalabilir. Öte yanda zayıf bacak fizik hareketleri ve eşit yük binmesi dolayısıyla zamanla güçlenir, kaslanır. ancak diğeri kadar olmaz elbette. hastane ve doktor hakkında bilgim yok. Ama fiyat normal gibi. Zira benim ameliyatta doktor 5000 euro bıçak parası almıştı. Hastane çapa tıp fakultesiydi. Doktor ise çapa ortopedi ve travmatolji ana bilim dalı başkanı prof doktor Harzem Özger'di. Şiddetle öenerebileceğim bir doktordur. İyileşme süreci kadın ve erkeğe göre değişmez ama yapacağın fizik tedavi ve sabra göre hızlanmasını sağğlayabilirsiniz. ne kadar çok fizik çalışması o kadar hızlı iyileşme denebilir. Ayrıca ortalama 7 8 ay içinde koltuk değneklerden kurtulmanız muhtemeldir. protezin cinsi hakkında bir bilgim yok. Şunu da eklemek isterim. Bütün doktorlar bu tarz bir ameliyatın en uzun sürec sonrasında olmasından yana. Yani ne kadar geç o kadar iyi. çökme ve diz üstü oturma rahat rahat gerçekleştilemiyor. En azından ben yapamıyorum. Ama doktor yapabileceğimi söylüyordu. sankıcası yok demişti. Ve en iyi alternatifin yüzmek olacağını belirtmişti. Çok iyi bir egzersiz olacağını anlattı.

Üst Alt