Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça çıkığı için %45'den %9'a düşürülen oran!?

TaKaDaS

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar
benim doğuştan tek taraflı kalça çıkıklığı olan 27 yaşında bi kız kardeşim var
aynı şekilde benimde çift taraflı doğuştan yüksek kalça çıkıklığım var
merak ettiğim yıllar önce aldığım rapor %45 iken kız kardeşime %9
bu % oranlarıyla ilgile nasıl bilgi alabilirim.
şimdiden teşekkürler...
Selametle...

[FONT=Verdana]Çift taraflı kalça çıkıklığı için %9 gerçekten de çok düşük bir oran.[/FONT]
[FONT=Verdana]Rapora itiraz ederek yeniden değerlendirilmesini isteyebilirsiniz.Birde önceden aldığınız %45 sakatlık oranını ne için almıştınız ve yeniden verilen rapora ne den başvurdunuz bunları da yazarsanız iyi olur..[/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]

özürlü dereceleri düşürüldüyünden kalça çıkıklıgına anca okadar verirler benim dizaltından ayak yok %34 verdiler yapacak sadece mahkemeye vermek

Yakında bu sistemle memlekette engelli kimse kalmaz zaten.

benim raporumda sorun yok
ama kızkardeşime verilen rapor oldukça düşük bi sorun var diye düşünnerek paylaşmak istedim. sanırım bu rapora itiraz şart
peki şikayetimi nasıl nereye yapmalıyım?
tekrar teşekkürler.
selametle...

bende de çift taraflı kalça çıkığı var geçen yıl gittiğimiz bir hastanede doktor bey heyet raporuna yazarken verecek oran bulamadı da ördekvari yürüyüşten % 10 ancak yazdı düşünebiliyor musunuz aynı hastanede bile farklı oranlar verilebiliyor şaşırmamak lazım

O raporu hangi hastane verdiyse o hastanenin Başhekimliği ne başvuracaksınız.

guzgulleri, eve sizinki de çok şaşırtıcı
ben Zonguldak'ta bir hastaneden almıştım raporu, kardeşim için ise İstanbul'da bir hastaneye başvurduk
hala bu raporları neye göre belirlediklerini anlamadım
acaba yıllar içinde rahatsızlığa verilen raporların % sinde değişiklikmi uygulanıyo

Peki başka bir hastaneden tekrar rapor talebinde bulunmak mümkünmü acaba ?

yıllarla alakası yok bence çünkü aynı hastanedeki farklı doktorların bile rapor oranı farklı olabiliyor ben yaklaşık son bir yıl içinde 4 defa rapor peşinde dolaştım hatta en son hakem hastane diye ankara numuneye gittim ama nafile bu rapor çilemiz doktorların insafına kalmış ne yazık ki

Ozurlu raporlarından madur olan sureklı engelli arkadasların dikkatine!

Arkadaslar bence surekli ozurlu olup raporunda surekli ibaresi bulunan ve 2006 dakı yonetmelıge gore %40 gecen arkadaslar olarak bu platformda bir bolum acıp ortak bir temsilciyle Avrupa insan haklarında dava acalim bizim burda dava acmaya kalkarsak 5 yıl bi ,sonra bi 5 yıl daha omur gecer gider toplanıp ortak yapmalıyız boylece cok daha cabuk cevap alırız.

Evet bu konuda çok haklısınız. bu konuda hep birlikte olumlu sonuçlar alabilirsek ne mutlu bize.

tekrar rapor alın,itiraz edin.olur mu öyle,kağıt üzerinde sağlığınız yerinde,gerçekte özürlüsünüz? derler ki:heyete girerken durumunu olduğunca kötü göster.tek değnekle yürüyorsan 2 değnek al.değneksiz yürüyorsan eline bir baston al.maalesef öyle bu işler.
kesin itiraz edin..

TAGI ÇEÇE;

sevgili dostum evet belki yapacak pek birşey yok ama vijdanen ve ahlaken sen yüzde 34 almışsın neyapalım oran okadar demek bile kabullenilmeyecek bir suç. nasıl olurda sen 40 dan aşagı derece aldın diye saglam insanlarla aynı kategoride degerlendirilirsin. bu bir ahlaksızlıktır.

akp engellilere hak verecez diye hakkımız aldı bir rapor %45 den %9 a düşermiya

Üst Alt