Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça çıkığı mevcut. ÖTV'siz sıfır araç alabilir miyim?

teo

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar iki taraflı doğuştan kalca çıkığı nedeniyle ameliyat oldum iki adet protez takıldı henüz rapor için girişimim olmadı . Ben sıfır araç almak istiyorum ÖTV indiriminden faydalanirmiyim? Herkes başka bişey söylüyor lütfen bi yardım ederseniz memnun kalırım şimdiden teşekkür ederim sağlıkla kalın...

Iyi akşamlar;benim ''E'' sınıfı ehliyetim var, şu an iyileşme sürecindeyim . Kafamda çok fazla sorlar var.bu ülkede bazen sağlam bazen (saklasın)engellisin dediler yıllarca böyle oldu

Merhaba arkadaşlar öncelikle herkese sağlıklı günler diliyorum ; daha önce yazdım ama bir sonuca ulaşamadım şansımı tekrardan denemek istedim ;

ben yaklaşık iki yıl önce doğuştan kalça çıkığı sebebiyle çift taraflı protez ameliyatı oldum şükür iyi durumdayım.
Şimdi ben '' ÖTV indiriminden yararlanacak raporu alabilir miyim,aldığım bu raporla ne kadar indirim alırım,(uğraşmaya bunca prosedür için değermi) ''
ikinci merak ettiğim, ben önceden''E'' sınıfı ehliyete sahibim tekrardan ''H'' sınıfı ehliyet almam şart mı.

Dışarıda bu konuyla ilgili kimsenin net bilgisi yok yarım,duyumlarla yorum yapıyor herkes. Kendi kafama rastgele yanlış yapmak istemiyorum. Şimdi kimse yokmu benim durumumda yada bu konuda yardımcı olabilecek bir arkadaş meraktayım.Yazacak arkadaşlara şimdiden saygı ve sevgilerimi gönderiyorum, sağlıklı günler herkese....

teo

Durumunuz manuel vitesli aracı özel donanım olmaksızın kullanamayacak düzeyde hareket kısıtlılığına yol açıyorsa, evet, B-engelli sınıfı ehliyet ve ötv-mtv indirimli araç alabilirsiniz. Ama araç kullanırken bir sıkıntınız yoksa, araç alımında bir avantajdan yararlanmanız da mümkün değil.

Öncelikle teşekkür ederim henüz heyete girmedim ama sol ayağımda diğerine göre güçsüzlük var görüntüde bişey yok tabikide afaki konuşmanın da anlamı yok sanırım heyete girince çıkacak sonuca bakmak lazım sanırım hoş bir ilde verilen rapor diğer ilde verilen raporla alakasız olduğu bir sistem içinde olduğumuzuda unutmamak gerekir...tekrardan teşekkür ederim iyi çalışmalar kolaygelsin...selamlarımı gönderiyorum....

Slm. Arkadaşım aktif göründüğün için yazayım sorayım dedim ben iki taraflı kalça protez ameliyatı oldum öte indiriminden faydalanıp araç almak istiyorum önce ne yapmam gerektiğini nereden başlayacağımı bilmiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim hoşça kal.

slm. önce durumunu gösteren belirten bir rapor almanız gerkiyor. fakat bunu yaparken Özel tertibatlı araç alabilir ibareli bir rapor alabilmeniz gerkiyor. oran önemli değil.

daha sonra aile hekimi uzman hekim il sağlık müd. ne gidip ehliyet için rapor almanız gerekiyot. raporda da engelinize uygun bir kod yazacak il sağlık komisyonu. bu ehliyete göre ve raporu kullanarak ÖTV siz araç alabililrsiniz. fakat raprunuz bu yönde olursa.

tabii özel tertibat değil de sadece otomatik vitesli araç kullanabililr ibareli de olabillr. ama maliye kabul ederse ÖTV muafiyeti olabililr

dyt

Anladım ben önce heyete girip raporumu alayım. Bu arada benim önceden E sınıfı ehliyetim var rapordan sonra değişecek anladığım kadarıyla. Ehliyeti değiştirdikten sonramı vergi dairesi vergi indirimini belirliyor acaba. Verdiğiniz bilgi için teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar '' iki taraflı kalça protezi takılmış " rapor alan kimse yokmu ? Var ise paylaşım da bulunur musunuz lütfen şimdiden teşekkür ederim ,herkese sağlıklı günler diliyorum.

arkadaşlar her iki kalça protezi yade tek kalça prrotezi ile h ehliyeti alan ve ötv siz raç alan varsa yardım lütfen

ötv/mtv

ÖTV indirimli alınan araca MTV indirimi olurmu olmazmı . . . ?

Oluyor ben Mtv ödemiyorum ama aracın mtv den düşmesi 1.5 ayı bulabilir vergi dairesi biraz ağır kalıyor bana da çıkmıştı ödemeyin dediler sonra düştü vergi dairesine bir danışın

teo

Araçta ruhsata işli bir donanım varsa, mtv muafiyeti mümkündür.

Çok teşekkür ederim müdürüm iyiki varsınız vergi dairesi personeli arkadaşın azizligne uğradım dilekçe verdik ,rapor ve ehliyet fotokopisi ni ekleyerek işlem başlattık hayırlısıyla.
Müdürüm heyet raporları ve ehliyet için verilen raporunu paylaşmak istiyorum yardımcı olursanız memnun olurum.....

Teşekkürler müdürüm ama benim resimlerin tümü telefonda

Üst Alt