Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça çıkığı olanlar % kaç rapor oranı alır?

remzi71

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Bülent bey tıbbi terimlerden anlamıyorum. İki taraflı kalça çıkıgım var. Daha önce sanırım %40 alamassın demişlerdi.Acaba şimdi ne oldu yardımcı olursanız sevinirim.

yeni kanunla birlikte kalça çıkığı olanlar % kaç rapor oranı alır ??? 2008 yılında %45 olan raporum 2010 yılında vergi indirimi başvuru sonucumda %19 a düşürüldü yeniden vergi indirimine başvuru yapmam için nasıl bi yol izlemem gerekli ???rapor oranım artar mı ?

Son cıkan rapordan altı ay sonra , işyerinden alacağınız yazı ile, bulunduğun ildeki defterdarlığa başvurabilirsiniz.Defterdarlık sizi hastaneye sevk edecek.Yeni cıkan yönetmelikteki kalça cıkılarına verilen oranları gözden gecirmelisiniz önce.

ilginiz için tşk ederim faruk34...kalça çıkığına verilen oranları bi anlayamadım ki ...bilgisi olan admin felan yokmu ??

Kalça çıkığı için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

slm arkadaşlar
yeni çıkan özürlülük ölçütlerine baktım fakat pek birşey anlayamadım doğuştan çift taraflı kalça çıkığı rahatsızlığım var %45 raporum vergi indirimi için başvuru yaptığım zaman %19'a düşürüldü yeni mevzuata göre ne alabiliriz.(yönetmelikteki açıklamalarda sağlık ile ilgili anlayamadığımız terimler çok fazla)
bülent bey eğer siz çözebildiyseniz bilgilendirirseniz memnun oluruz...

mrh benımde aynı konu eskıden%45 tı sımdıkı yasaya gore oranımız ne olur bende vergı ındırımden yararlanmak ıstıyorum yenı yasada yararlanabılırmız bu konuyla ılgılı bülent bey yardımcı olursanız cok sevınırım herkese ıyı gunler dılıyorum:)

yani bu işi bile torpille yapmışsın..bence en güzelini yapmışsın bu devletede milletede bu gerekli....devlet ortada bırakmak için herşeyi yapıyor..%19 rapor beni ne sakat gösterir nede sağlam..vergi indirimi için başvuruyoruz ortada bırakıyor...2022 maaşı alıyoruz faiziyle geri alıyo sonuç çok kötü ne olacak belli bile değil...

elif siz yeni kanuna göre mi rapor aldınız ???

bu konuyu deyınen arkadasıma ALPASLAN teşekur ederım guzel bır konuyu deyınmış hepımız ıcın önemlı bır konu en yakın zamanında bülent beyın cevap vermesını rıca edıyorum herkese saglıklı günler dılıyorum:)

arkadaşlar bülent beyin de bu soruya cevap veremeyebileceğini tahmin ediyorum.çünkü açıklanan oranlar ve karşılıkları sağlık ile ilgili terimler olduğu için uzman bir kişinin değerlendirmesi ile açıklığa kavuşabilir.inşallah en kısa sürede bize yardımcı olacak biri çıkar bizde ona göre hareket ederiz.

gülcan bu konuyu ben 2 gündür yazıyorum en az 3 defa paylaştım :)) neyse ki hepimizin bu linkin altında toplanması daha iyi oldu...bülent beyde cevap veremez doğru uzman bi kişi lazım...bülent bey sadece sakatlık cetveli die bir yazı linki veriyo ordan hiç birşey anlaşılmıyoo...elif gönlün rahat olsun seninki torpil işi sayılmaz aslında hakkını almak imkan olsa ben daha farklı yöntemler bulurdum...bu ( millet-devlet ) beni engelli die askere almıyorsa demek ki gerçektende engelliyim..allaha şükür yürüme bozukluğu dışında hiçbir sorunum yok ama hastalık ilerleyp gidecek ağrı başlayacak bunu doktor kendi diyor fakat benim ve sizlerin erken emekli durumunu hiç göz önünde bulundurmuyo...

bende de aynı sorun var 2 gün önce doktora gittim rapor için evrak yaptırdım ortopedi doktoru bana boşuna uğraşma yüzde oranın yeni kanunda da düşürülüyor dedi o zaman biz ne kazandık yine kaybettik

sevgili zümre ben yetkili ve bu işin uzmanı olan bir ağızdan duymadıktan sonra umudumu kaybetmeyeceğim.ama sonucunda bizim gibi kalça çıkığı problemi olan ve yeni yasa ile sorunları halledilmeyen insanlara zulmeden hakkımızı yiyenlerin Allah mutlaka hesabını soracaktır diyorum.

alp en kısa zmanda senden de bi cevap bekliyoruz doktorlarla bi görüş tam olarak ne oran alabiliyoruz..ben zaten direk başbakanlığa ve cumhurbaşkanına e devlet üzerinden yazı yazacam bakalım ne kadar engelliyiz onlar tarafndanda bi görüş almak lazım..

arkadaşlar ben araştırıyorum ama şu an bir sonuca ulaşmış değilim,ancak uzman bir kişi yeni kanunun ayrıntıları hakkında bize bilgi verebilir. bekleyip göreceğiz.

merhaba ,
benim de babama geçen yıl kalça çıkığından vergi indirimi için %33 rapor verildi.Bir yl geçti bu arada babam iki taraftan da ameliyat oldu.Fizik tedavi de gördü fakat sonuç olumsuz hiç memnun değil ameliyatlarından sırf ameliyat olmanız durumunda oran değişebilir dendiği için katlandı bunlara.Şimdi sgkdan sevkli bir rapor daha çıkardı ancak üzerinde sadece doktor açıklamaları vardı bunlar izmite gönderilmiş acaba ne yapılmaya çalışılıyor fikri olan var mı ?

arkadaşlar bendede sol kalça çıkığı vardı raporum %44 2003 de almıştım ama vergi indirimim yok protez ameliyatı oldum ve hepatit b olduğum anlaşıldı tekrar heyete girsem raporum nasıl olur

Kalça çıkığı bulunup bugünlerde rapor alan arkadaşlarımız varsa, rapor detaylarını ve aldıkları oranları bu başlıkta bizlerle paylaşabilir mi lütfen

ilk ameliyatında ağrıları içindi sağ protezden sonra raporu %37 verildi diğer bacağında ağrıları yoktu ama doktorunun ısrarı yani sol bacağının daha da kötü durumda olduğunu söylemesi ve verilen rapordaki "sol tarafa yapılacak operasyonla bu oran değişebilir" notuna istinaen oldu sonuç olarak şuan yine rapor peşinde :s

vergi indirimi için rapor oranı %45den %19 a düşürülmüştü..e devlet üzerinden bimere şikayette bulundum ve bir ay içinde bi sonuç çıktı dün aradılar hastaneye sevk etmişler 1 hafta içinde verilecek rapor oranımı paylaşcam...

Ocak ayıı içerisinde Taksim eğitim araştırma hastanesinden rapor aldım.Ve sağlık kurulunu beklerken kalça çıkığından dolayı rapor alan bir bayanla tanıştım. Kendisinin tek taraflı iken diğer tarafta da problem başlamış. önceki rapor oranı %45 iken yeni oran %20 verdiler malesef.

Düşündürücü bir durum.

verg indirimi için 27/01/2011 itibariyle yeni kanunla (193 sayılı kanun) rapor aldım 2008 yılında %45 olan rapor 2010 yılında %19a düşmüştü 2011 yılında ise % 20 olmuş
yeni kanun %1 oran artırmış...

söylecek birşey bulamıyorum..doktor yüzüme dahi bakma gereği duymuyor kitabı açıp kanuna göre yazıyo..

Bu sakatlar derneği engelli milletvekilleri falan hepsi hava cıva yahu resmen sağlam raporu veriyorlar bu zulumdende öte birşey

özge tsd genel başkanı şükrü boyraz bey'in asistanı olacaktı.. ve tsd de çalışmak için rapor alması gerekiyordu.. doktora gittik, doktor en fazla % 19 verebiliriz dedi..!!! özge de doğuştan tek taraflı kalça çıkığı var.. ve femurda kısalık var.. sol bacak 9 cm kısa.. öyle veya böyle, bu çocuk engelli..!!! normal iş başvurusu yapsa fizik-i görünümünden dolayı işe almıyorlar-ki; başvuru yaptı 1-2 iş veren almadı.. eee, bu çocuğa engelli raporu verilmez ise, engelli bir birey olarak (raporsuz) hayatını zorluklarla idame ettirecek.. ne engelliyiz/ne engelsiz.. kalmışız araf'ta..!!!

merhaba elif. ben askerlikten muaf tutuldum. hastalığım işitme kaybı doğuştandır. raporlarım ortalama % 30 oran çıkıyor. tanıdık doktor olmadan rapor vermiyorlar. sizin tanıdığınız doktor çok yardımcı oldu mu merak ettim bende tanıdık uzman doktor bulacağım. bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.

ameliyatlar riskli deniliyor kötü ağrılar yürüme kısıtlılığı göz göre göre raporlar düşürülüyor oran lar az emeğimizin karşılığını alamıyoruz bu nasıl adalet sesimizi duyurmalıyız

Üst Alt