Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça çıkığı olanlara vergi indirimi verilmiyor mu?

nejla saglam

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
bulant bey benım doguştan kalca cıkıklıgı var heyet raporumu 25+25+15 yuzde 52 verıldı. raporum ankaraya gonderıldı. vergı daıresındekı gorevlı bayan kalca cıkıklıgına vergı ındırını verılnıyor dedı. böyle bırşey varmı. teşekkur ederım

Nejla hanım sizin durum nasılda o oranları aldınız bendeda kalça çıkığı var %45 di raporum şimdi en fazla %20 veriyorlar o yüzden bende vergi indirimi için hiç uğraşmadım.

Evet evet, mavi gözlülere de, Ağrılalara da, gamzelilere de verilmiyor! Lailaeillallah ya! :) Sağlık raporundaki oran bağlı her şey. Gerisinin hiç bir önemi yok.

bu doğuştan kalça çıkıklığı için raporda ki oranı neye göre belirliyorlar?
%40 ve üzeri olursa vergi indirimi ötvsiz araç v.s den yararlanabiliyorlar mı?

Vergi ind.talebim ret edildi hukuki süreç başlatmak istiyorum ne yapmam gerekli

merhaba bulent bey ben 1989 ssk gırışlıyım ılk işimde engellı kadrosundandı.
4. ayda vergı ındırımı almak ıcın malıyeye baş vurdum yüzde 52 olan raporum 36 ya duşuruldı
ıtıraz ettım hakem hastane ıstedım. samsunda bır hakem hastaneye gıttım malesef orası da doguşdan kalca cıkıgı olanları yuzde oranlarını otomatıge baglamışlar bana hıc bakmadan yuzde 19 verdıler
hatta oradakı dokdorda yuzde 19 fazla alamassın dedı dedıgı gıbıd e oldu

ama bu işin peşımı bırakmaya nıyetım yok şimdıde hukıkı surecı başlatmak ıstıyorum
nasıl bır yol izleyeceyım hakkında bılgı verırsenız sevınırım
bır de bu konuda bana onerebıleceyınız bır avukat rıca edecem

ılgııze şımdıden teşekkur ederım

Burada kritik olan şey bugün sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri işgücü kaybı oranı verilmesi gerekip gerekmediği. %40 ve üzeri rapor alamayacaksanız, mahkeme süreci bir sonuç doğurmaz maalesf.

Üst Alt