Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça Çıkığı sorunu yaşayan ve ameliyat olan genç üyeleri bilgilendirir misiniz?

B.D

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Mrb 20 yaşında bir bayanım.Bundan yaklaşık 5,6sene önce bu durumu farkettim.Son zamanlarda aşırı derecede eklem ağrılarım var ve sorunum sol kalça kemiğimde.Benimle aynı sorunu yaşayan ve ameliyat olan yaşıtlarımın beni bilgilendirmesine ihtiyacım var.Ameliyat için İstanbulda hangi hastaneleri önerirsiniz ve ameliyattan sonra ne kadar sürede normal yaşamınıza döndünüz?Hepinize şimdiden teşekkür ediyorum ve yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler..Acil şifalar..

Bu konuda tecrübelerinizi paylaşır mısınız arkadaşlar?

merhaba...bir başka soruna cevap yazmıştım bunu da atlamayım dedim. anladığım kadarı ile kalçandan ziyade ağrı dizine doğru inmiş. bir başka yazında yanlış okumadıysam öyle okudum. ben bundan bir önceki ameliyatımı 93 yılında 15 yaşında oldum. senin durumundaydım. çıkık ve ağrılar hem kasığım hem de dizime inmiştim. uykularımdan uyanıyordum. izmirde Prof. dr. veli lök yapmıştı. yaşım küçük olduğu için yapay bir kalça başı oluşturulup kalça ona oturtuldu yan protez konulmadı. ama sağolsun bugüne kadar süper idare etti beni. benim asıl problemim sağ kalçamda idi çünkü. bu yapılan şey bana sağ kalçamı bile taşıttı yani. şimdi kızım küçük ve ona yetişemiyormuşum gibi hissettim ve aniden ameliyat olmaya karar verdim. 33 yaşımda olmama rağmen bana bile erken dediler. ne olursa olsun bir arabayı düşün onun bile bakımları olup sürekli hareket halindeki yerler zamanla aşınıyor. (makine mühendisiyim ondan böyle bir örnek verdim) protezlerde böyle. bakımı yapılıyor, gevşeyince sıkıştırılıyor ama açıkcası her ameliyat bir öncekinden zor oluyor. ben ameliyatta bir teyze ile girdim. 70 yaşında idi. malesef bünyesi dayanamadı bu ameliyata. ha bu benim tercihim oldu ne kadar yaşayacağım belli değil,zaten en min. yaşıorum hayatımı, en azından kaliteli yaşayım dedim. tercihte tamamen sana kalıyor.normal hayata sürmek herhalde 3-4 ay sürecek. bana izmirdek dr um istanbulda diz hastanesi varmış herhalde ordan Prf. Mustafa... ama soyadını hatırlayamadığım bir dr a yönlendirmişti. ankarada da ufuk hastanesinden ilker hocaya yönlendirdi. ben ankarayı seçtim ve aşırı memnun kaldım. kesinlikle çok çok iyi bir ekip seçmelisin. dr çok iyi seç ben bu duruma ilk dr um yüzünden geldim çünkü. allahtan hayatta veli hoca, ilker hoca gibi iyi dr lar var. allah yardımcın olsun

Üst Alt