Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça çıkığı ve kısalık için verilen %12 oran düşük değil mi?

Cano06

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
1
Selam oturanboğa . Daha oncede yazismistik ve yardimci olmustn.simdi yine yardimini rica ediyorum.

2005 suresiz %45 raporum var. 2013Subat ayinda vergi indirimi icin basvuru yapistim. Vergi indirimi icin ise elimdeki raporumu aldigim ayni hastaneye Gitmistim. orda yeniden vergi icinheyete filan girdim ama sadece uzaktan baktilar hatta yuzume bile bakmadilar. Ne bi muayene ne bi yurume veya hareket v.s. mart ayinda isten ciktim ben . dun mail geldi eski isyerimden . ankara %12 olarak gondermis ve vergiden yararlanamaz yazmis.
elimdeki engellilik raporum yaniyor mu.

İkincisi vergi indirimi icin gelen orani itiraz edeyi mi. Yoksa tekrar ise girdigimde yeniden mi basvurayim.

ayrica iki tarafli kalca cikigi olup,sag taraf ameliyat ve platinli olup 3 cm kisalik olup hareket kisitliligi açı kısıtlılığına % 12 komik degil mi. inanin ben guldum. Oranlardan anlayan arkadaslar benim durumum sizce ne kdar.

Yakın zamanda çift taraflı kalça çıkığı için rapor alan arkadaşlar varsa ve oranlarını yazarlarsa bilgilenmiş oluruz...

Ama benim gördüğüm, çift taraflı kalça çığı için % 40'ın üzerinde rapor veriliyor çoğu zaman: http://www.engelliler.biz/forum/sag...ozurlu-raporu-orani-ne-olur-3.html#post812167

Bence 6 ay kadar sonra başka bir hastaneden yeniden rapor alıp defterdarlığa başvurun.

Cevabinjz icin tesekkur ederim. Şunu anladm ki Kartal Lutfu Kirdar hastanesi cok dusuk rapor veryor.elimdeki eski raporumuda onlar verdigi icin dusurmezler sanarak oaya gitmistm .ama kendi verdikleri orani kendileri dusurdu.ustelik hastaligim arttigi alde. Hic bir muayene yapmadan .karsidan bakmayla... neyse Dusuk gelen rapor orani vergi indirmi jcndi. Elimdeki 2008 tarihli suresiz, iskur kayitli ve basbakanlik ve yol karti haklarmi kullandigm bu raporm yanmis mi oluyo..baska bi yerde gecersiz olabileegini dusk gelen raporun sisteme kaydedilme durumu olabileegi ve heryerde karsima cikabilecegi soylendi.onun icin saglik mud. Gidip sildirmek icin basvur v.s denildi. Boyle bise varmi. Kaş yapmak isterken göz mü cikadm yoksa. Tskler

arkadaşım aynı sorundan bende de mevcut 42 olan rapor oranı vergi indirimi başvurusunda 25 e düştü. ankarayı aradım oradaki telefona bakan hanım engelli raporum yanmaz sadece vergi indirim hakkın olmaz dedi.bilginize

Aaaa... oylemii.. insallah dogrudur.oyleyse sorn yok simdilk.en azindan engelli statusunden cikmaim.emekkliligi gectik artk.sizin yne az indirmisler. Benim oranima resmen katliam yapmislar. Vicdanszlik bu yaaa.

benimde ilk başta kulaktan dolma bilgilerle kafam karıştı tophane özürlüler merkezinde avukat adile ünal var onunla irtibata geçtim o bana tüm haklarımı kullanabileceğimi engelli raporu ayrı vergi indirim raporu ayrı olduğunu söyledi ben tüm haklarımı kullanıyorum teyid edebilirsin

Lucky tesekkur ederim.Yuregime su serptin. Sen dha sonra tekrar basvuru ypacakmisin vergi indirimi icin. Yani. Bu hakkimizi da kullanabilmemiz icin ne yapmaliyiz. Brn simdilik beklicem zaten 4 aydir calismiyorm.ekim gbi tekrar engelli kadrosundan ise girersem sonrasinda dusunucem. Suan engellilik hakkimi almasinlar da.. aman aman valla cok korktum..

yardımcı olabildiysem ne mutlu bana ben oranı düşürülen raporuma itiraz ettim 3 ay sonra gelen cevap kurumumuzca incelenen raporunuzda engele rastlanmamıştır yazıyor bunu avukat Adile Ünal a danıştım 6 bekleyip yeni bir rapor başvurusu yapmam gerektiğini çıkan sonuca göre tekrar vergi indirim başvurusu yapmamı tekrar red edilirse dava açmamı önerdi fakat elimdeki raporla engellire verilen tüm haklarımı kullanabileceğimi engelli raporu ile vergi indirim raporunun farklı olduğunu söyledi .eğer isterseniz avukat adile ünal veya av.fatma tokaç tophane özürlüler merkezinde tel.ile bilgi alabilirsin.seni çok iyi anlıyorum 5 ay önce aynı sürüci bende yaşadım kormana gerek yok

Üst Alt