Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kalça çıkığı ve öğrenme güçlüğü için hangi oranda rapor verilir?
arkadaşlar benim 9 yaşında küçük bir kardeşim var.çocukta doğumsal sol kalça çıkıklığı 2.5 cm kısalık var kardeşimi heyete koydum.sizce yüzde kaç rapor alır?gün verdiler 05 marta bence kesinlikle doktorlar haksızlık yaptılar.kesinlikle fizik doktoru muayene felan etmeden sadece 2.5 cm kısalık yazdı baya tartıştım.hatta kalça çıkıklığı yok felan dedi.siz maaşmı alacaksınız deyip nefretle güldü şok oldum kardeşlerim.ayrıca çocuk psikiyatrisine götürdüm doktor bana neyi var dedi bende hocam çocuk hiçbirşey öğrenemiyor 3 senedir 1.sınıfa gidiyor tek kelime öğrenemiyor dedim.çocuğa hiçbirşey sormadan ıq yazıp psikoloğa gönderdi.psikolog aynen bunları yazdı.keza psikolog yaklaşık 20 dk çocukla iletişime geçmeye çalıştı.ıq yüzde 59 alıcı ve ifade edici yaşıtlarının gerisinde basit talimatları alabliyor serdarın hafif sınır derece olabileceği düşünüldü.hiçbir soru sormaya psikiyatri doktoruna sonucu verdim.kendisi tamamen kendi kannatini yazarak psikoloğun yorumunu değiştirdi.çocukla hiiç ilgilenmeden tek bir soru sormadan alıcı ve ifade edici yaşıtlarına yakın(anadilde) basit talimat alıyor ıq 59 yazıp tanı sınır düzey deyip yüzde 25 verdi.nöroloji ataksik yürüyüş var dedi neden böyle yürüyor bu çocuk dedi bende dkç dedim yorumunda ailesi doğumsal kalça displanisine bağlı olduğunu söylüyor deyip ortopediye sevk etti.şimdi sizce ne yapmalıyım 5 marrta heyet var??????????
ayrıca kardeşim 9 yaşında ama dış görünüş 4 veya 5 yaş gibi gösteriyor.108 cm boy ve 22 kilo hiçbirşey öğrenemiyor.sol kalça çıkıklığı var yürümede çok ciddi sıkıntı çekiyor.sürekli yere düşüyor uzun kesinlikle yürüyemiyor.diyarbakır ve batman illerine götürdüm.doktorlar ameliyata pek yanaşmıyorlar.daha ciddi sakatlıklar olabilir deniliyor.maddi durumumuz kötü olduğundan heyete koydum ama maalesef doktor davranışları moralimi bir hayli bozdu sizce sonuç ne olur?
doğumsal kalça çıkıklığı 2.5 cm kısalık yürümede zorluk ve sınır düzey mental rahatsızlıkları olan 8 yaşındaki bir çocuk çocuk hastalıklarıda var 2 defa bebek iken sıcak havale geçişrmiş.aynı zamanda yaşına oranla çok kısa ve kilosu az olan brine sizin tahmininmize göre yüzde kaç rapor verilir?bakıcı ücreti alabilirmi?ailesi çok muhtaç tedaviettiremiyor...
şahsi görüşüm kalça çıkıklığından %40 üzeri oran alabilir. öğrenme güçlüğü ise doktora göre değişebiliyor tedavi ile düzelir veya düzelmezse oran değişir
arkadaşlar arkadaşlar sol kalça çıkıklığı alt ektremtede hareket kısıtlılığı 2.5 cm kısalık ve ayrıca psikiyatrik sorun %25 sizce yüzde 50 yi bulurmu özür oranı lütfen cevap??????
ayrıca hasta 9 yaşında ama 4 yaşında bebek gibi gözüküyor.boy 108 kilo 22 sadece psikiatri puanın %25 olduğunu biliyorum.doğuştan kalça çıkığı var 2.5 cm sol kalça kısalığı var fizik doktoru ve cocuk doktorunun puanını göremedim.sizce toplam balthazardla 50 olurmu yorum lütfen
Zeka işlev testi sonucu 59 ise verilmesi gereken oran cetvele göre % 50'dir. Kalça çıkığı tek taraflı ise % 20-25 arası bir oran ancak alınabilir. Bacak kısalığı içinde % 5-6 kadar oran verilir..
Heyet gününü bekleyin, düşük oranda rapor verilirse il sağlık müdürlüğüne itirazda bulunursunuz. Raporunuzun yeniden değerlendirilmesi için hastaneye sevk ederler sizi..
Süreci ve sonucu bizimle paylaşın lütfen..
Eksik olma bacıbey kardeşim kesinlikle kardeşim haksızlık yaptı diyarbakırdaki doktor çocuk 8 yaş 2 aylık performans ıq %59 alıcı ve ifade edici dil becerileri yaşının gerisinde bu labaratuvar sonucu sonucu psikiyatri doktoruna verdim.doktor çocuğu tek bir kelime sormadan siz dışarda bekleyin ben raporunuzu verecem dedi.sonra tamamen art niyetle kesinlikle art niyetle alıcı ve ifade edici dil becerileri yaşına yakın(anadilde) okuma yazma bilmiyor ıq portugues %59 tanı:sınır düzey yazıp %25 verdi tekrar doktora gidip itiraz edecektim güvenlik bırakmadı.
Ayrıca kalça çıkılığı tek taraflı sol kalça bariz yürümede sıkıntı çekiyor daha doğrusu uzun 100 metre yürüyemiyor bacıbey kardeşim kesinlikle sonuç negatif çıkarsa itiraz edicem.
arkadaşlar benim bir arkadaşım oğlunu siirt ilinde çocuk psikiyatrisi olmadığı için diyarbakır iline sevk etmişler.arkadaş diyarbakıra gidince psikiyatri doktoru onu psikoloji labaratvarına gönderiyor.kendisi labaratuvar sonucunu alıp tekrar siirt iline geliyor.elinde sadece çocuğuna ait labaratuvar sonucu var.bu sonucu raporun arasına koyuyor sizce sıkıntı olur mu?
çocuk doğuştan ortopedi engelli labaratuvar sonucu şöyle performans(porteus lab.) IQ %55 sözel(kent .e.g.y)IQ : testi almak istemedi. alıcı ifade edici dil becerileri yaşının gerisinde.duygu ve düşüncelerini basit cümlelerle ifade edebiliyor.okuma yazma bilmiyor.leventin Hafif -sınır zeka düzeyi aralığında olabileceği düşünüldü. FBT-123 REV:0 TAR
arkadaşlar bugün yeğenimi heyete koydum ve çocuk psikiyatrisi doktoru ile baya tartıştım.Doktor 3 sene boyunca 1. sınıfa giden yeğenime siz bunu konuşturtmuyorsunuz dedi bende duruma kızdım.başka şehire gönderecem dedi.Sizce bir çocuk psikiyatrisi doktoru nasıl böyle davranır.başka şehire gönderebilir mi?
g.zekalı işte ben konuşturabilseydim senin yanında ne işim var deseydin senin görevin hastaları iyleştirmek bu dr. bi kaşık suda boğacan tayyip amca bunlara çok yüz veriyor bide sağlık çalışanına şidet die yasa çıkardılar iyice gö...lerini kaldırdılar okadar çok dövülecek dr. varki şu memelekette.başka şehre gönderme şöyşle olur ünv.hastanesi ne yada bir üst hastaneye burdaki tedav ve imkanlAR OLANAK VERMİYOR DİE SEVK EDEBİLİŞR
aynen kardeşim kesinlikle haklısın yemin ederim doktor kadın olmasa onuda yapardım.ama göndermedi bir kağıt verdi öğretmen görüşünü yazsın dedi.öğretmenenine verdim.sonra kapalı zarf içinde doktoras verdim. sonuç hafif mental yüzde 50 birde çocuk doğuştan sakat yani dkç kısalık ve yürüme bozukluğu var
bacıbey kardeşim çocuğa kalça çıkıklığı tek taraflı kısalık ve inclikten 2 puan vermişler