Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça çıkığım var. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

aydin_55

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben ömss için Özür oranını belirleyen sakatlık raporu almak istiyorum ne yapmalıyım. vergi indirimi istemiyorum
bu rapor dan da iş yerimin haberinin olmamasını istiyorum süreç nedir ne yapmalıyım gizli olmasının sebebi 3600 günde emekli olmak ve işten ayrılmak istemiyorum emekli olursam ki zorunlu olarak işten ayrılmak zorunda kalırım.ben sadece kamu için ömss hazırlanıp kamuya geçmek istiyorum
balıkesirde özel sektörde calışıyorum yardımlarınızı bekliyorum

rapor vermeye yetkili bir hastaneye gidip rapor alacaksınız.hepsi bu. şayet bu raporda engel oranınız %40 ve üzeri ise ÖMSS(EMSS) sınavına başvurabilirsiniz. raporu şahsi talebinizle aldığınız için rapor size verilir. işverenin haberinin olacağını düşünmüyorum.

arkadaşlar

benım sağ ayağın 5 cm kısa sağ 36 sol 42 numara ve sağ ayak barız bir şekilde oldukça zayıp kesinlikle sağ ayak üzerinde tek ayak duramıyorum sağ ayak bılegım 1\3 oranında calısıyor
cocukluktan beri 15 yakın amelayat gecirdim vs ve aksıyorum dısa basıyorum numara farkından bot yaptırıp içine parca koyarak kendimi simdilik götürüyorm

sizce benım rapor oaranım ne olur

Sizin durumunuz aşağıdaki tabloya göre değerlendirilir, durumunuzu özetleyen kısımdan oran verilir. Kalça çıkığından % 40 veya üzeri oranlı rapor almak güç. Uğraşmak lazım.. İşe yarar oranda rapor alabilmeniz için durumunuzun şu şekilde olması lazım: Hastalık Derecesi Orta - G: Hasta tek baston /tek koltuk değneğinin yanında uzun bacak breysini (Diz – ayak bileği – ayak ortezi, KAFO) sürekli kullanmak zorundadır:% 42

Şuradan Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi listesine ulaşabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/sag...staneler-ve-hakem-hastaneleri.html#post863235

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Tablo 3.4- Yürüyüş bozukluğuna göre özürlülük oranları.

Hastalık Derecesi hafif:
A: Alt ekstremite deantaljik yürüyüş, basma fazının kısalmasına ilave olarak ayak bileği, diz veya kalçada orta - ileri derecede artritik değişikliklerin tespit edilmesi:% 8
B: PozitifTrendelenburg testi ve kalçanın orta veya ileri derecede osteoartriti:% 12
C: Hasta (a) ve(b)şıklarını taşıyor ve bazen uzun yürüyüşlerde koltuk değneği veya baston kullanıyor (ancak evde ve işyerinde genellikle kullanmıyor):% 18
D: Hasta kısa bacak breysini (ayak bileği –ayak ortezi, AFO) rutin olarak kullanmak zorundadır:% 18

Hastalık Derecesi Orta:
E: Hasta tek baston veya tek koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır : %24
F: Hasta tek baston/tek koltuk değneğinin yanında kısa bacak breysini (AFO) sürekli kullanmak zorundadır: % 36
G: Hasta tek baston/tek koltuk değneğinin yanında uzun bacak breysini (Diz – ayak bileği –ayak ortezi, KAFO) sürekli kullanmak zorundadır:% 42
H: Hasta iki baston veya iki koltuk değneğini rutin olarak kullanmak zorundadır:% 48

Hastalık Derecesi Ciddi:
İ: Kısa bacak breysinin (AFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 60
J: Uzun bacak breysinin (KAFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 72
K: Çift taraflı altekstremite (AFO veya KAFO) breysinin yanısıra, iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 84
L: tekerlekli sandalyeye bağlı:% 96

Üst Alt