Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça çıkıklığı ile ÖTV muafiyetli araba ve ehliyet alma şartları nelerdir?

Ramazan dutkun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Bilgisi olan Arkadaşların yardımını rica ederim.

2011 yılında kalça çıkığından dolayı %24 sürekli raporum var ama H sınıfı ehliyet alır veya Özel tertibatlı araç kullnır, Otomotik vites Araç Kullanır açıklaması yok ve B sınıfı Ehliyetim var. Sıfır Araç Alımında Ötv indiriminden Faydalanabilmem için ne yapmam gerekiyor.
Şimdide teşekkür ederim.

Ramazan dutkun
1.İlk önce yeni kodlu sürücü belgesi için takip edceğin yol Aile hekimi,Uzman hekim,İl sağlık kurulunda heyete giririlip nasıl sürücü olabileceğin kodlar alınacak.
2.ÖTV siz araç için direk hastaneye müracat edilip oranlı sürücü belgesindeki kodlarına göre donanımsız veya donanımlı araç kullanabilir ibareleri yazan rapor almanız gerek.

Ramazan dutkun ;
Kısalıktan dolayı heyet olumlu karar verirse alabilirsiniz. Sol ayakla sadece otomatik vites aracı ÖTV'den muaf olarak alabilirsiniz. Bunun için yukarıdaki yorumda arkadaşın belirttiği yöntemleri takip edebilirsiniz.

@KÜREKÇİ Bey Merhaba

İl Sağlık müdürlüğünde gün itibari ile heyete girdim ve raporun; Tibbi nedenlerle verilecek kodlar kısmına 'özel tertibata ihtiyacı yoktur'

Karar Kısmınada : ' 1. Grup sürücü olur' yazdılar.

Bu rapor ile Ötv den muaf olabilirmiyim.

Size normal sürücü yazmış Ötv indiriminden yararlanamasın. Ötv için 90% veya özel tertibat şart veya otomatik vitese uygun engel!

Tek çare itiraz , sizi sağlam görüyorlar sizde itiraz ederseniz ben normal araç kullanamam!İlginç bir durum oluşuyor

Ramazan dutkun

Arkadaşım eyer kod verilmeyip özel tertibata gerek yok diyorsa nasıl birinici gurup sürücü olur deniyor.Birinci gurup sürücü olacaklar H sürücü belgesi alınır.Senin raporunda yanlış işlem yapmış olabilirler.Burda paylaşsaydın daha iyi bilgi alabilirdin.

Ramazan dutkun

Hastane heyetleri yanlış değerlendiriyorlar ve yanlış rapor yazıyorlar! Değerlendirmeleri manuel vitesli araç kullanımına dair olmalı. Eğer kişi manuel vitesli aracı hiç bir donanıma ihtiyaç olmadan kullanabiliyorsa, amenna, ama manuel vitesli aracı kullanamayacak ve "otomatik vites" şartı varsa, "özel donanımlı araç kullanmalıdır" diye rapor yazmaları gerekir. Zira bu durumda "otomatik vites" özel donanım sayılır.

Ramazan dutkun

Yeni rapor lazım. Çünkü "özel donanımlı araç kullanır" ifadesi olması şart engelli sağlık kurulu raporunda. Ayrıca ehliyette de 10.02 ve 78 kodlarının bulunması gerek

Arkadaşım bu nerenin sağlık kurulu otomatik araç kullanır diyene kadar 78 kodunu vermesi gerekirdi.Madem birinci gurup sürücü olur demiş. Bulundugun ilin İl sağlık kuruluna itiraz et benim raporuma niye kodlar vermediniz diye.

Ortopedi Dr. mühründe yazıyor Marmara üniversitesi Pendik araştırma ve eğitim.Komisiyon ise İstanbul İl sağlık müdürlüğü özel tertibat komisiyonu:Bazen işte sağlam rapor istersin,çürük rapor verirler,çürük istersin sağlam verirler!

hocam benimde bi sorum olcak vergi indirimli raporum var 2 yıl once cıkarmıştım,

şimdi sag kalcamda platın var %24 ortopedi var otv icin ne yapabilirim?

birde kafama takılan bi soru var bu işlemi yaparsam yeni saglık raporumu çıkarıyorum

engelliler

Manuel vitesli araç kullanmaya mani olacak düzeyde engel olması gerek. Böyle olduğuna dair rapor ve ehliyet alabilmeniz gerek: uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> ilk kez ehliyet alacaksanız sürücü kursu - > emniyet

Üst Alt