Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça çıkıklığı ve bacak kısalığı ile EKPSS'ye girebilecek oranda rapor..?

yasemin acar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben çift taraflı doğuştan kalça çıkıklığı hastasıyım. Sağ bacağım da 4 cm kısalık nedeni ile ilizarov yöntemi ile uzatma ameliyatı oldum. Sağ üst bacak kısmım da incelik te mevcut. Kpss için rapor almak istiyorum. Oranım kaç çıkar hiçbir bilgim yok. Hastaneye başvurmadan önce buradan bilgi almak istedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
yasemin acar Sizdeki kısıtlamalarına göre ve yürüme bozukluğu, herhangi yardımcı bir cihaz kullanıp kullanmadığınıza göre şu tabloda oran verilir. % 20 alan da var, % 40 üzerine çıkan da var. Bunun için şansınızı denemeniz gerekir.

Tablo_3.4.png

yasemin acar biz buradan ne söylesek doğru olmaz. Çünkü aynı rahatsızlıktan farklı oranlar alınıyor ve bu da tamamen sizin durumunuza göre değişiyor. Eğer imkanınız varsa ulaşım vs. konusunda bence deneyin şansınızı.

Umudumu kaybetmemeye çalışacağım teşekkür ederim. Peki yeterli sayı çıkmadı diyelim normal kpss ye girebilir miyim

Bunun için belirleyici olan şeylerden biri de bacaginizdaki kas gücü ve sinir tahrip durumlaridir. Belki yardımcı cihaz kullanmıyorsunuz ama doktora gitseniz belki de size yardımcı cihaz verecek... sonra en önemlisi de kas iskelet yapinizin incelenmesidir. Kas iskelet sisteminizde kalça çıkığı ya da kısalığı bağlı fiziksel bozukluklar meydana gelmiş olabilir, bu da MRG, röntgen sonuçlarıyla teşhis edilebilir. Butun bunlar için de sizin gitmeniz gereken doktorlar nöroloji, ortopedi ve fizik tedavidir. Bu doktorlara bütün tedavi süreçlerinizi detayıyla anlatın, yaşadığınız kisitliliklarin hepsinden bahsedin... Gerisi Allah kerimdir...kolaylıklar dilerim.

7 kez ameliyat oldum çift taraflı platinlerim mevcut. 2 yıl öncede sağ bacağımdaki kısalık yüzünden ilizarov olmak zorunda kaldım. Umarım alabilirim çünkü çok çabuk yoruluyorum bir iş yapamıyorum

Bu yazdıklarniz için de küçük bı tavsiye, zayıflamaya ve bacak kaslarınızı kuvvetlendjrmeye bakın, bu çok rahatlaticaktir sizi, kolaylıklar...

Sende ortopedi hastasıymışsın rapor alabildin mi. Senin rahatsızlığın nedir. Sorabilir miyim

Evet ben de ortopedi hastasıydim, benim tanim pes ekinavarus. Dizimde kas zayıflığından oturu çıkma oluyordu, bacagimda dört cmlik bı kısalık vardı, herhangi bir tedavi uygulamadik kısalık için, bir sıkıntı olmadı çünkü.

Kalça cikikligi da varmış doğuştan ama bebekken farkedilmis ve ameliyat olmadan tedavi edilmiş. Bu şekilde yani :) kaslarimi guclendirdikce daha da güzel oluyor çok şükür, Allah bu günümüzü aratmasin...

bir kolum diğer kolumdan 10 cm kısa defalarca ameliyat olmama rağmen ve kolumu fazla kullanamama rağmen yüzde 6 vermişlerdi çok üzülmüştüm
ben en az yüzde 30 verirler sanmıştım

yasemin acar evet büyük zorluklar sonucunda aldım çok şükür ama dediğim gibi çok yönlü benim engellerim ve iyi bı doktor muayene etmeli, doktor isini bilmez doktorsa çok zor, ben iyisine denk geldim çok şükür...

İnşallah, Allah işini rast getirsin:)

Bugün ortopedi doktoruna rapor için ne kadar çıkar diye danışmaya gittim. Yüzde 24 verebilirim dedi. Başka hangi doktorlara gitmem gerekli. Oran yükselir mi

yasemin acar

Oncelikle geçmiş olsun Rabbim hayırlı şifalar versin inşa Allah durumunuz her geçen gün daha iyiye gider :)

Rapor oranında hafif çıkma olasılığı yüksek çünkü çoğu doktor ölçüm yapmadan inceleme yapmadan hatta ve hatta muayene yapmadan oran yazan doktoru bile gördüğümü söyleyebilirim. Onun için izmirde üniversite var ise oraya gidip rapor çıkarmanızi öneririm.

Yüksek oran almazsaniz normal kpssye girebilirsiniz.
Normal kpssye girmeniz hiç bir engel yok.

Baktınız üniversite düşük oran verdi normal rapor veren devlet hastanesinde de şansınızı deneyin derim öyle birşey ki aynı çerçeve iki hasta düşünün üniversite bazen birine 50 birine 35 verebiliyor. Aynı şekilde devlet hastanesi de birine 50 birine 35 verebiliyor biraz da şans meselesi aslında. İnşa Allah Şansın yaver gider.

Son düzenleme:
Üst Alt