Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça protez ameliyatı oldum..?

arkadaşım ameliyatı olmuşsun geçmiş olsun 1 ay olmuş ende deneyimlerini buraya yazarsan bilgi edinmiş oluruz bende ilerde bu ameliyatı olacağım

Bu ağrilari cekmeye deymezmiş keski daha.önce olsaydim ama iyi birtokdor cok onemli eakin.unutmayin kolkmayin ameliyat olup cikinca biraz ağr oluyoyor

rahatsızlığın neydi tam olarak benimki legg celve perthes sekeli ve ağrılarım artmaya başladı ameliyat pekde uzun görünmüyor işin açıkçası

oturup kalkmanda yürümünde herhangi bir sıkıntı varmı ameliyatı olduğun doktorun isminide öğrenebilirmiyim

DDaha yeni olduhundan tabiki oturip kalkmada yurumede biraz zahmet oluyor ben edirnede tip fakuldesinde oldum

Ok tekrar geçmiş olsun ilerde bu amelitaı olacağım için işin açıkçası tedirginim ondan bukadar soru sordum kusura bakma

merhaba bende eylülde olacağım izmir de siz nerde olacaksınız iyileşme süreci uzun sürüyormuş biraz

Ben edirnede oldum 2 ay oldu biraz zoor oluyor amaağri yok korkmayin

arkadaşlar ben de bu sene kalçalarımdan yana çok dertliyim.... kısıtlıklarım vardı ama artık iyiden iyiye sıkıştı kalçalarım... çift taraflı ameliyat olmayı düşünüyorum.... ve bu ameliyatı da aynı anda olmasını tercih ediyorum....

siz ameliyat olan arkadaşlarımından şu soruları cevaplamalarını çok çok rica ediyorum... ameliyat sırası ve sonrasındaki ağrıları bir tarafa bırakalım ve uzun vadeli şu konuları açıklığa kavuşturalım....

1- ameliyat sonrası iyileştikten sonra ayakta iken ne kadar dik durabiliriz? ameliyat olan bir kişi görmüştüm ve yine de hafif eğilerek geziyordu??? ve hatta yine elinde baston kullanıyordu???
2- bacaklarımızı her 2 yana ne kadar açabiliriz??? otururken özellikle mesela bağdaş kurabilir miyiz? ya da bu açıklık en fazla kaç derece olabilir??? 90, 100 vb???
3- senelerce hatta doğuştan beridir kalçaları sıkışık ya da kısıtlı kalmış birisinin bu ameliyat sonrasında kalça hareketlerini ne derece kazanabilir???? en azından doğru bir yürüyüş ve hareket serbestisi kazanılabilir mi???
4- bu ameliyatta kullanılan mazlemenin en kalitelisi hangisidir??? doktorların bu konudaki tavsiyesi yönlendirmesi ve bunun akabinde talep edilen ekstra masraflar nelerdir???

şimdilik aklıma gelen en temel sorular bunlar... aklıma geldikçe yine sorular sormaya devam edeceğim....

ya benim arkadaşım oldu iki defa ikinci AMALİYATINI BİR AY OLDU AMA HALA ÇOK AĞRISI VAR VE HALA YÜRÜYEMİYO :( İZMİRDE bildiğiniz doktor varmı bana doktor iki dafa yaparım ağrıların geçer aksama da yürümeye başlayınca bir birbuçuk yıl sonra geçer dedi

sorularıma verdiğiniz kafa bulandırıcı cevaplarınız için teşekkür etmiyorum...

konu hakkında tecrübe sahibi arkadaşları deneyimlerini bizlerle paylaşmaya davet ediyorum... Teşekkürler.

Arkadaşım sanırım iyileşme süreci kişiden kişiye değişiyo altı ayda kalkanlar var bu süre uzayanlar da ama ilk aylarda oturamıyorsun bile diye biliyorum. Amaliyat sonrası ağrılar çok fazla oluyor. Siz nerde amaliyat olacaksınız hangi dıktorları biliyorsunuz

Arkadaşım şubatta ilk mayısta ikinci amaliyatını olan arkadaşım var hala ağrıları var yürüyrmiyor. Iyileşme süresi kişiden kişiye değişiyor sanırım ve doktorda önemli galiba. Siz nerde amaliyat olmayı düşünüyorsunuz hangi doktor

izmir de bayram mavuşoğlu var şükrü araç iyi diyorlar birde ben hasan havutçuya da gittim ama çok ikna olmadım amaliyata

Üst Alt