arkadaşlar ben de bu sene kalçalarımdan yana çok dertliyim.... kısıtlıklarım vardı ama artık iyiden iyiye sıkıştı kalçalarım... çift taraflı ameliyat olmayı düşünüyorum.... ve bu ameliyatı da aynı anda olmasını tercih ediyorum....
siz ameliyat olan arkadaşlarımından şu soruları cevaplamalarını çok çok rica ediyorum... ameliyat sırası ve sonrasındaki ağrıları bir tarafa bırakalım ve uzun vadeli şu konuları açıklığa kavuşturalım....
1- ameliyat sonrası iyileştikten sonra ayakta iken ne kadar dik durabiliriz? ameliyat olan bir kişi görmüştüm ve yine de hafif eğilerek geziyordu??? ve hatta yine elinde baston kullanıyordu???
2- bacaklarımızı her 2 yana ne kadar açabiliriz??? otururken özellikle mesela bağdaş kurabilir miyiz? ya da bu açıklık en fazla kaç derece olabilir??? 90, 100 vb???
3- senelerce hatta doğuştan beridir kalçaları sıkışık ya da kısıtlı kalmış birisinin bu ameliyat sonrasında kalça hareketlerini ne derece kazanabilir???? en azından doğru bir yürüyüş ve hareket serbestisi kazanılabilir mi???
4- bu ameliyatta kullanılan mazlemenin en kalitelisi hangisidir??? doktorların bu konudaki tavsiyesi yönlendirmesi ve bunun akabinde talep edilen ekstra masraflar nelerdir???
şimdilik aklıma gelen en temel sorular bunlar... aklıma geldikçe yine sorular sormaya devam edeceğim....