Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça Protez Ameliyatı ve Düşük Ayak Özür Oranı hakkında..?

ASGOKCE

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
3
Merhaba,

2012 yılında geçirdiğim trafik kazasından dolayı, sol kalçam kırıldı, Ön göğüs kemiklerim kırıldı, sağ el serçe parmağım kırıldı. 2013 yılı Mayıs ayında Total Kalça Protez ameliyatı oldum. Kazada Sol Motor sinir ağır hasar gördüğünden dolayı Düşük ayak var. Sol Baldırda 5 cm incelme var. Reflex afo kullanıyorum. Sol dizimden aşağıda ciddi güçsüzlük var. Dizden aşağıda ve özellikle ayak bileği ve parmaklarda ciddi renk değişikliği var. Kazadan sonra 5 ay Traksiyonda kaldığımdan ayak bileğinin ve tabanın arka kısmı yatak yarasından dolayı geç iyileşti ve ödem mevcut. Ayak bileği oynamıyor hiç bir ayak parmağı kımıldamıyor.
Toplam 75 gün Fizik Tedavi Hastanesinde yattım Şubat sonunda çıktım Eylül 2014 tarihine randevu verdiler.
Sol dizim ancak 100 derecelik bir açı ile açılıyor. Sağ serçe Parmağım yanlış alçı yüzünden yanlış kaynadığından çok eğri duruyor.

Rapor için 2 Mayıs 2014 tarihine randevu aldım. Kalça Protez ameliyatım Balta Limanı hastanesinde oldu, düşük ayak için Tendon Transferi ameliyatı gündeme geldi ancak doktor EMG sonucuna göre olmaz dedi.

Özür oranı konusunda bilgisi olan arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak isterim. Sağlık Kurulu hakkında da tavsiyelerinizi bekliyorum. Saygılarımla.

Düşük ayak için alınabilecek oranlar;

Tablo 4.1- Ayakta durabilme, yürüme ve hareket bozuklukları (periferiksinir sistemi, nöromusküler bileşke ve kas sistemi hastalıkları , santral sinir sistemi veya spinal kord lezyonlarına eşlik eden)

1-hafif-Ayağa kalkabiliyor:
Kısa mesafe yürüyor fakat eğim, yükselti, basamaklar, derin sandalyeler ve uzun mesafelerde zorluk çekiyor:% 20

2-hafif Orta-Ayağa kalkabiliyor:
Kısa mesafeyi zorlukla ve yardımsız yürüyor, fakat yürüyüşü düz zeminlerle sınırlı:% 40

3-Ağır Orta-Zorlukla ayağa kalkıyor ve ayakta durma pozisyonu elde ediyor
Yardım olmaksızın yürüyemiyor:% 60

4-Ağır-Yardım,mekanikdestek ve veya bir yardımcı cihaz olmaksızın ayağa kalkamıyor:% 80

Kalçaprotezi için alınabilecek oranlar:

Tablo 3.33.a- Pelvis ve femur kırığı ile kalça artroplastisine bağlı özürlülük. Total kalça replasmanı; unipolar (Tek taraflı) veya bipolar (çifttaraflı) endoprotez (Diz protezi) içerir:

İyi sonuç, 85-100 puan:Tek taraflı:% 19 - Çift taraflı:% 37
Orta sonuç, 50-84 puan:Tek taraflı:% 25 - Çift taraflı:% 50
Kötü sonuç, 50 puandan az:Tek taraflı:% 38 - Çift taraflı:% 75

Ek Bilgi: Özürlülerin yararlanabileceği haklar ve haklarıyla ilgili site rehberi

2 mayısta heyete gireceğim. Düşük ayak, kalça protezi,parmak özrü, baldırda incelme

MERHABA ARKADAŞLAR,

2 Mayıs'ta Heyete gireceğim, Trafik kazasından dolayı sıkıntılarım var. Daha önce çeşitli forumlara durumumu yazdım ama hiç kimseden doğru dürüst cevap alamadım. Aşağıda yazdığım sorunlarıma ne kadar rapor alabilirim.

2012 yılında geçirdiğim trafik kazasından dolayı, sol kalçam kırıldı, Ön göğüs kemiklerim kırıldı, sağ el serçe parmağım kırıldı. 2013 yılı Mayıs ayında Total Kalça Protez ameliyatı oldum. Kazada Sol Motor sinir ağır hasar gördüğünden dolayı Düşük ayak var. Sol Baldırda 5 cm incelme var. Reflex afo kullanıyorum. Sol dizimden aşağıda ciddi güçsüzlük var. Dizden aşağıda ve özellikle ayak bileği ve parmaklarda ciddi renk değişikliği var. Kazadan sonra 5 ay Traksiyonda kaldığımdan ayak bileğinin ve tabanın arka kısmı yatak yarasından dolayı geç iyileşti ve ödem mevcut. Ayak bileği oynamıyor hiç bir ayak parmağı kımıldamıyor. Sol diz altından ayak parmaklarına kadar deride ciddi sıkıntılar var. Fizik tedavi hastanesinde tedavi sırasında sol ayağım yandı.

Toplam 75 gün Fizik Tedavi Hastanesinde yattım Şubat sonunda çıktım Eylül 2014 tarihine randevu verdiler.
Sol dizim ancak 100 derecelik bir açı ile açılıyor. Sağ serçe Parmağım yanlış alçı yüzünden yanlış kaynadığından çok eğri duruyor.

Rapor için 2 Mayıs 2014 tarihine randevu aldım. Kalça Protez ameliyatım Balta Limanı hastanesinde oldu, düşük ayak için Tendon Transferi ameliyatı gündeme geldi ancak doktor EMG sonucuna göre olmaz dedi.

Özür oranı konusunda bilgisi olan arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak isterim. Sağlık Kurulu hakkında da tavsiyelerinizi bekliyorum. Saygılarımla.

merhabalar benımde cift taraflı kalca cıkıgı vardı amelıyattan once %36 vermışlerdı amelıyat olursan vergı ındırımı alırsın demışlerdı amelıyat oldum her ıkı tarafımdanda şımdıde %34 verdıler anlıyacagıız.vergı ındırımı vermemek ıcın herturlu dumen hazır

Sonunda 2mayısta Eyüp Devlet Hastanesinde kurula girdim. Bölüm branşları doktorları toplam % 55 oran vermişlerdi kuruldaki padisahlar oranı
% 47 ye indirmisler. Neyse Engelli kimlik kartı için müracaat ettim, İETT ücretsiz kartımı aldım bu sabah. İşyerine giderken tepem attı Vergi Dairesine gittim vergi indirimi için Anadolu Yakasındaki bir hastaneye sevk ettirdim kendimi. Allah yardım etti bugün bütün branşları dolaştım.
Ortopedi % 25, Nöroloji % 25, Beyin ve Sinir % 19 oran verdi. Fizik Tedavi ise Heyette oran vereceğini söyledı. Bu nasıl bir sistem anlayan var mı? Bir hastane toplam % 47 veriyor, diğeri fizik tedavi hariç % 69 bunu anlayan biri var mı? 14 Mayısta kurula gireceğim bakalım ne olacak?

İş gücü kaybı oranım ne olur?

Herkese selam olsun.

Ben 2012 yılında Şirket aracı ile şehirlerarası yolda trafik kazası geçirdim. Şirket normal Trafik kazası bildirmiş SGK'ya.
Kaza anında Siyatik sinirlerde ağır hasar olduğundan Düşük ayak oluştu. Sol Kalça Total Eklem Protezi ameliyatı oldum. Düşük ayak halen devam ediyor ve kalıcı.
Çeşitli defalar Fizik Tedavi Hastanesinde yatarak tedavi oldum ama ayakta bir gelişme olmadı.
Sağ el 5. parmak düzgün alçıya alınmadığından eğri kaynadı. İşim gereği 10 parmak bilgisayar kullanıyordum şimdi 10 parmak yazamıyorum.

2014 te SGK ya müracaat ettim evrakları verdim, işyeri de çok ceza gelmesin diye iş kazası bildiriminde bulundu. Hem İstanbulda hem Ankara da iş kazası onaylandı ve beni hastaneye sevk ettiler.
Dosya Ankaraya gidecek diye beklerken İstanbul Bölge Sağlık Kurulu faaliyete geçmiş. Süreyyapaşa SGK içinde bulunuyormuş. Dosyam oraya gönderilmiş.

Şimdi benim gibi Total Kalça Protezi olan arkadaşlar varsa İş Gücü Kaybı ne çıkar bilgilerine ihtiyacım var.

Üç ayrı hastaneden % 45, %47, %54 özür oranı olan üç raporum var. % 54 olanı Maliye onayladı ve 3. derece vergi indirimi aldım.

Yardımcı olmanız dileklerimle tüm engellilere allah yardım etsin diyorum.

Bugün Kadıköy SGK İş Kazası Servisinden aradılar. Dosyam kusur oranı belirlenmesi için Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına gidecekmiş. % 58 işgücü kaybı lütfetmişler. Sol Kalçada Total Protez var. Sol baldırda kas atrofisi var. Sol ayak parmaklarında şewkil bozukluğu var. 10 Parmak Bilgisayar kullanıyordum şimdi 5. parmak nedeniyle kullanamıyorum kesinlikle işten atarlar beni. Az çok mürekkep yaladık okuduğumuzu anlayabiliyoruz. İş Gücü Kaybı Yönetmeliğne göre 55 yaşındaki bir kişinin sadece Kalça Protezi nedeniyle kaybı % 61 olması gerekiyor. Neyse şu müfettiş olayını da geçelim sonuca itiraz edeceğim. Oda olmazsa dava açarım. 3 yıldır bekliyorum 2 sene daha beklerim. Nasıl olsa raporum devam ediyor. SGK düşünsün, emekli olsam alacağım maaş 1500 TL civarında olacaktı rapor devam ediyor istirahat parası daha fazla oluyor. Gittiği yere kadar rapora devam...

Üst Alt