Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça protezi ameliyatı koşmaya engel midir?

celik61

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İyi günler 21 yaşındayım sol kalça çıkıklığımdan dolayı 20 gün önce çapa tıp fakültesinde ameliyat oldum.Bitane plak takıldı doktor 2 ay üstüne basmamamı söyledi.Ama egzersiz falan vermedi taburcu ettiler beni.Sormak istediğim bundan 1 yıl sonra koşabilir miyim veya futbol oynayabilir miyim ? Psikolojim gerçekten çok bozuldu ameliyat olduğuma pişman oldum.

sana plak takılmış galiba kalça protezi takılmamış.protez takıldıysa eğer koşma işini unut.koşarsan eğer protezin ömrü çabuk biter ve tekrar taktırmak zorunda kalırsın.koşmucaksın, düşmüceksin, oturup kalkarken dikkat edeceksin.

plak nasıl bişi bilmiyorum ama bnde protez var kalça kemiklerinde ikisinde de.
ameiyat sonrasında fizik tedavi sürecindeydim.doktora ben ne zman normal bi insan olucam dedim. hiç bi zaman zeynep. hep dikkatli olman lasım dedi. şimdi platinlerim sorunsuz. öncekine göre fonksiyonel anlamda da çok iyiyim ama ben yine de çok dikkatliyim.
sen de öyle bırak koşma. futbolu da boş ver.. önemli olan sensin. bi düştüm de aklım çıktı bişi oldu bana die..
bişi olsa her şeyi tüm ameliyat sürecini sil baştan yaşayıp o zman üzülmektense. şimdi oynayamıyacam diyeüzülmen daha iyi bence..
hem yapılcak o kadar çokşey var ki hayatta sadece koşmak değilhayat futbol da değil. o yüzden üzülmemeni tavsiye ederim.hele ki ayakları olmayan insanlar ya da tedavi seçeneği bile olmayan insanlar varken..

Ya bana plak takıldı bunun protezle bi ilgisi yok heralde bilmiyorum sadece google dan arattığımda kalça çıkıklığıyla ilgili hep protez çıkınca böyle başlık açtım.Mesajlarınız için çok teşekkürler.

çok geçmiş olsun. inşallah protezdeki gibi değildir de sen istediğin gibi koşabilirsin çelik61,,
(amin):eek:

Allah razı olsun çok teşekkürler Allah cümlemizin şifasını verir inşallah.

Merhaba geçmiş olsun bende aynı şekilde çapa da ameliyat oldum sol femur plak takıldı ne yapmalıyım eskisi gibi olmak için

Üst Alt