Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça protezi ameliyatı olacağım. Hastaneye giderken yanımda ne götürmeliyim?

Gül @beyaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben de doğuştan kalça çıkığı nedeniyle total kalça protezi ameliyatı olucam inş. Sorum şu daha önce bu ameliyatı geçiren arkadaşlar bilgi verebilir mı ne götüreyim hastaneye? Ameliyattan sonra hemen pijama/gecelik giyiliyor mu? Yürümek için nasıl bir terlik goturmeli? Anesteziniz nasıl oldu? (Genel/sokmak) kan sulandırıcı ilaçları ne kadar kullandınız? Hastanede kaç gün kaldınız? Kaç gün FTR ye gittiniz (hastanede kaldığınız sürede hergun fizik tedavi gördünüz mu?) v.b. detayları merak ediyorum 😊

Gül [USER=13165]BeYaZ[/USER]

merhabalar,
öncelikle geçmiş olsun, bende total kalça protezi amelyatı oldum çift taraflı. amelyattan çıktığınız ilk gün zaten kalkamıyosunuz ertesi gün doktorlar geliyo kaldırıp bir iki adım attırıyolar, anastezi ise duruma göre doktor karar veriyo lokalmi yoksa tam uyutma mı yapılacağına bana lokal yapmışlardı. amelyattan sonra 5 gün filan yatırıyolar. kan sulandırıcıları 3-4 hafta kadar kullandım omuzdan yapılan küçük bi enjektör iğne ile (diyabet iğnesi gibi) fizik tedaviyide ne kadar alacağınızı doktorunuz zaten söyler.
tekrardan çok geçmiş olsun.

Slm teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Ben de çift taraflı olucam ama önce sağ kalcadan sonra soldan.Peki yürürken (hastane içinde ) nasıl bir terlik/ayakkabı giydiniz?
Ameliyat kiyafetini ne zaman çıkardınız? Bir ablamız bana sonrasında pijama giydirdiler demişti ben şaşırmıştım.

Bazen korkuyorum korkum daha çok Allah korusun ilaçlar alerji yapar mı diye.Sonra kendimi valiz hazırlamaya veriyorum şunu götüreyim şu kitabi okurum şu müzikleri indireyim tablet alayım v.s. (tatile gider gibi :)) you tube daki rehabilitasyon goruntulerini izledim bende her gün tek tek paylaşıcam burda inş :)

@Gül BeYaZ

normal topuksuz bir terlik giyebilirsiniz, ben çıplak ayak yürmüştüm bikaç gün :) gecelik ve pijamayıda ertesi gün giyersiniz amelyat kıyafeti ilk gün kalır üzerinizde, ilaçlar alerji yapmaz es kaza yaparsada değiştirirler bunları sıkıntı etmeyin kafanıza, rahat olun :)

Öncelikle geçmiş olsun. Hastaneye giderken yanına kaymayan ve biraz da genişce bir terlik götürmelisin. Ayakların biraz şişme yapabilir.
piyaja konusuna gelince ilk gün giyemezsin. ertesi gün giyebilirsin ama boydan bir pijama giyiyorsun. zira hergün ameliyat yerine pansmana geliyorlar diğeri zor olur. kan sulandırıcıyı küçük bir iğneyle koldan yapıyorlar yaklaşık 3 hafta kadar. Bana 5. gün fizik tedaviye başladılar.
hastaneden çıkıncaya kadarda aldım. Hastanede söylerler ama wolkr diye dört ayaklı bir cihazla yürümene izin veriyorlar bir süre
bu cihazı ben kendim aldım. hastanenin cihazını herkes kullanınca enfeksiyon riskine karşı içime sinmedi ben aldım.
moralini bozma iyileşeceğine inan inşallah iyi olur. ilk ayağını ameliyat olunca ameliyatsız ayağın büyük ihtmal kısa olur doktoruna söyle amliyatsız ayağına destek ayakkabısı yaptırsın ki belin rahat etsin. bana doktorum yaptırdı. yürüyünce iki ayağım eşit ve aksamadan yürümek çok süperdi. Çok geçmiş olsun.

Çok teşekkür ederim sağolun ben de aldimi walker ama evde kullanayım diyordum hastaneye goturmeyecektim (ayrıca wc yükseltici de aldım onu da eve monte edip öyle gidecem kanedyenleri de eve birakicam) çok az topuğu olan bi terlik koymuştum valize banyo terliği ile değiştireyim bari :)
Pijama değil de gecelik aldım yanıma üstten giyiveririm diye
Bi de ameliyattan sonra yatakta oturuluyor değil mi kitap filan okuyabilirim yani yardımcı olduğunuz için çok sağolun Allah razı olsun

selamlar,
ilk etapta kanedyenle yürümekte zorlanabilirsiniz, kollarınıza biner tüm yük, koltuk değneği daha rahat olur

Slm
aslında ilk etapta koltuk değneğinı düşünmüştüm alış veriş yaptığım medikalci koltuk değneği bastırmaz ama kanadyen bastırır dedi dolaşım için basmanız lazım dedi ondan vermedi olmazsa bi daha sorayım dr a

Bana doktor söylemişti koltuk değneği ile dengeni daha iyi sağlarsın diye.
Amelyat tarihi belli mi?

Korkmayın, moralinizi yüksek tutun, şimdiki amelyatlarda nerdeyse hiç ağrı çekmiyosunuz, amelyat olduktan sonra günden güne iyileştiğinizi hissedeceksiniz.

İnşallah
Çok sağolun buraya yazmak sizlerin desteğini almak iyi geliyor bana Allah razı olsun

Allah cümlemizden razı olsun,
manevi destek önemli tabii, insan eksikliğini hissediyo özellikle bu gibi durumlarda.

Konuşmaları okudum bence olmaya karar vermişsiniz Gülbeyaz olayı bitirmişsiniz Kalça operasyonları( protez değil platin ve plak takıldı vs... ) ben de çok geçiren birisi olarak ameliyat gözünde büyüyor aslında öyle de olmadığını yaşayınca anlıyorsunuz .Hayırlı ameliyatlar.
.

Çok teşekkür ederim arkadaşım evet kafamda bitirdim azcık bişey vardı onu da sağolsun (Asi1Kalp ve Nar-i) arkadaşlarım destek vererek beni rahatlattilar bende ameliyat ve iyileşme sürecini burdan yazıcam inş günlük gibi :) sana da tekrar teşekkür ederim arkadaşım

Merhaba arkadaşım,
Öncelikle şimdiden çok geçmiş olsun. Ameliyat gerçekleştimi bilmiyorum ama 8.3.2017 tarihinde ameliyat oldum ve sağ kalçama protez takıldı. yanına giderken öncelikle bolca cesaret, güven ve umut al...)) Sonra da çantana birkaç alt çamaşır, bir elbise gecelik, bir rahat pijama altı al. Üstüne sen karar ver. ilk gün gecelik giymen iyi olur. ben 4. gün çıkana kadar gecelik giydim ve çok rahattım. İkinci gün de pijama veya eşofman giyebiliyorsunuz ama. Kaymayan iyi bir terlik alın. Islak mendil bulundurun. Epidural anestezi yapıldı, bunu tercih ediyorlar. Antibiyotiği 3. gün bıraktılar. Kan sulandırıcı iğne 1 ay devam edecek. Fizik tedavi değil de belli egzersizleri verdiler. 2 günde bir hocanın tavsiye ettiği, hastanede de benimle ilgilenen ortopedi teknikeri eve geldi, pansumanları yaptı. hareketleri beraberce yaptık. Bolca cesaret verdi...)) Ama inan benim öyle aman aman ağrım sızım olmadı, önemli bir ameliyat ama ben hiç hasta gibi olmadım. Karar verdiysen inanarak gir ve sonrasına da inan. Bugün 9 uncu günüm. Çömelme hareketleri dışında her işimi yapıyorum. 2 gün sonrada merdiven egzersizi yapacağız. Kısa zamanda da dışarı çıkabileceğime inanıyorum... Sana sıhhat ve kolaylıklar dilerim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Bu arada bu anlattıklarım hastaneye ve doktora göre de değişebilir...

Slm verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim arkadaşım henüz olmadım yarın yatıcam inş bende 2 gecelik 1 pijama aldım terlik de koydum valize ama kaymadigindan o kadar emin değilim hoşuma giden bi banyo terliği bulamadım :) çorap yelek sal filan da aldım ıslak mendil peçete kağıt havlu wc kağıdı walker plastik bardak tabak vs üçlü priz de aldım bi yerde okumuştum lazım oluyormuş şarj etmek için (bi sürü incik boncuk işte :)) bi valiz de bu ıvır zıvırlarla dolu :)) hayırlısı olsun bakalım cesaretim var da oraya gidince nasıl olurum bilemiyorum :)

Slm arkadaşım 23/03/2017 de de ben ameliyat oldum ben genel anestezi ile oldum benim de sağ kalçama total protez takıldı elhamdülillah ağrım sızım olmadı (zaten sürekli ağrı kesici serum takıyorlar iğne yapıyorlar ) başka bir şehirde oturduğum için 8 gün sonra taburcu oldum (bi de ameliyatta bana sonda takilmamisti ameliyat sonrası bez bağladık sonra sürgü sürdü annem. bende hep gecelik giydim 2 tane götürmüştüm 1 tane de annemden giydim :) fizik tedavi için hastanede yaptırılan hareketler yeterli dediler ama ben eve de fizyoterapist çağırdım fiyatta anlaştık bugün geliçek beni asıl rahatsız eden walker la yürürken omuzlarıma çok yukleniyorum galiba kollarım ve ellerim ağrıyor avuçiçlerim kızarıyor buna bi çözüm bulmam gerekiyor

Üst Alt