Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça protezi ameliyatı sonrası erken emekli olunabilir mi?

sakarya5454

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
sayın oturan boga esım sıstemik lupus lupus nefriti pulmoner emboli tek kalca pırotezı takıldı seneye dıger kalcaya takılacak 2008 ssk gırısı var 10 sene ıcersınde 5 yıl doldurup emeklı olursun denıyor ssk dan ama yuzde 60 almamoz lazım alamayız dıye cekınıyorum ona gore kalan gunlerı yatıracam emaıl adresıme yanıt yazarsanız memnun olurum nokta5454@mynet.com tel 05369352222

baska arkadaslarda yazabılır yenı balhazd dıye formul varmıs hala gecerlımı malıye gov tr gırdıgımız zaman rapor oranlarında sle ye 60 tek kalcaya 40 cıft kalcaya 70 verılıyo onlar gecerlı olurmukı yoksa yukarıda emaıl var bılgılendırırsenız sevınırım bıraz acıll

o olcutler degıstımı bılmıyorum

bırde tedavı oldugumuz hastane verebılıyomu raporu arastırma hastanesı bızımkı

çift kalça protezi+sol ayak başparmak işlev yapmıyor+hareket kısıtlılığı=% 57 aldım.malülen emeklilik zor fakat erken emeklilik olabilir şartlarınız uyuyorsa.

Erken Yaşlılık emekliliğinin şartları da:

2008_oncesi.PNG

2008_sonrasi.PNG

Ben de lupus hastasıyım. bu ay malulen emekli oldum. Kalçamda avasküler nekroz var. Akciğerlerim yüzünden ameliyat yapamıyorlar. Zor yürüyorum. Toplu taşıma araçlarını kullanamıyorum. merdiven çıkamıyorum. Ama buna rağmen %8 yazmış ortopedist!10 yıl sigortalı olma ve 1800 gün priminin ödenmiş olması şartı var.Yani buna göre siz 1800 gün primi yatırsanız bile 2018'e kadar beklemeniz gerekecek. Bu arada sizin verdiğiniz oranlar eski cetvelden alınmış.Artık lupus için doğrudan oran verilmiyor.Tuttuğu organlarla iligli branşlardan alacaksınız. Yani nefrit için nefrolojiden, pulmoner emboli için göğüs hastalıklarından, kalça protezi için de ortopediden oran alacaksınız. Romatoloji de onların kararını destekeyecek. Ancak oran yazamıyor. Malulen emeklilik için başvurduğunuzda ise SGK hangi hastaneye gönderirse oradan alıyorsunuz raporunuzu. Mesela ben Ankara'da tedavi görüyorum ama raporumu Uludağ üniversitesi'nden aldım.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Acil şifalar dilerim...

tesekkur ederım neslıhan hanım. saglık kurulunu bas vurduk 1 ay oldu bır bır bucuk ayda cıkar dedıler beklıyoruz sonucu hayırlısı avn kortezondanmı olustu kalcanızda prednol kullanıyorsunuz sanırım lupus ve nefrıtı var bızde tutulum var bobrekte bız nekroz amelıyatı olduk ıkı kalcadan ocak ayındada sag kalca pırotezı takıldı
sızınde pırotez amaelıyatı olmanız sart allah klolaylık versın sıze kac yıldır lupus hastasısınız neyse k.i.b gorusmek dılegıyle

sakarya5454;
Merhaba,
Kortizon kullanıyorum ama Prednol değil, Deltacortil. Ben 20 yıllık SLE hastasıyım. Son bir yıl içinde neredeyse her şeyimi kaybettim. Siz bence halinize şükredin. Eşiniz o ameliyatı başarıyla geçirebilecek kadar iyi durumda şükür ki. Benim ameliyat olmam imkansız. Çünkü akciğerlerim berbat bir durumda. Masada kalırsın diyorlar. Gittiği yere kadar bu şekilde gidecek mecburen. Sol gözüm hiç görmüyor. Sağ gözümde de 0 oranında görme kaybı var. Böbrek tutulumum var. Nörolojik tutulum var. Sol tarafımda hafif inme var. Beyin damarlarım tıkalı. Akciğerlerimde emboli ve tutulum var. Solunum için makinelerden destek alıyorum. Vasküler tutulum var. Cilt tutulumum var, bütün vücudum kızgın yağda haşlanmış gibi kötü bir hal alıyor. Antifosfolipit antikor sendromu var. Kushing sendromu var.............epeyce şey var yani...
Tüm bunlara rağmen aylarca uğraştık. 16 yıl sigortalılık süremle zar zor emekliliğimi aldım şükürler olsun.
Rabbim şifa arayan, bununla uğraşırken en azından madden bir oh demek isteyen herkesin yâr ve yardımcısı olsun...

cok gecmıs olsun tekrardan
bız kortezondan dolayı kısa surede amelıyat olmak zorunda kaldık cıft kalcadan avaskuler nekroz olduk 1 sene sonrada sag kalca pırotezı takıldı agrılardan aksaklıktan yurume zorlugndan dolayı dıger bacakta agrılar cogalınca demek ıstedıgım kortezonu hastanede yattıgı zaman cok dayadılar kısa surede avn olduk yanı 20 yıldır kortezon kullanıyosanız ıyı dayanmış bedenınız. bılıyorum eskı cetvel olsa coktan emeklı olur cogu kısı
bızdede akcıgerlerde embolı var kan sulandırıcı ıcıyoruz bobrek tutulumuda var gozde ıse katarak ve goz kurulugu uzak gorememe var pla@enıl sıtma ılacı var o gozlere zarar edıyor kuruluk yapıyor daha ne yapar bılmem allah herkeze saglık versın allah sızede cok cok kolaylık versın 20 yıldır dıyorsunuz kac yasında yakaladı sızı lupus cocuk varmı nıye sordum cunku lupus olanlar hamıle kalmakta zorluk oluyo dusuk cok olumus gozunuz ılacın yann etkısındenmı gormuyo neyse saglıcakla kalın

sakarya5454;

Benim ilk 16 yaşında teşhis kondu. Ondan önce de belirtiler vardı ama teşhis koymak o zaman şartlarında çok zordu. Bu kadar çok sıkıntı olunca evlilik falan olamıyor maalesef. Karşındaki insanın çok anlayışlı ve gerçekten tüm kalbiyle koşulsuz seven biri olması gerekir bu şekilde kabullenmesi için. dolayısıyla maalesef ne evlenebildim, ne de çocuk sahibi olabildim. Sizin var mı çocuğunuz. Bu arada kız çocuklarına genetik olarak geçme riski çok yüksek, eğer kız çocuğunuz varsa özellikle dikkat edin. Benim annemde de shögren sendromu var. Ağabey ve kardeşimde şükür bir şey yok ama bende çıktı ne yazık ki...

Gözüm ilaç yüzünden değil, nörolojik tutulum nedeniyle beyin enfaktüsü geçirdiğimden görmüyor. Beynimde tümör etkisi yarattı ve göz sinirlerim parçalandı. Plaquenil o kadar zararlı değil, korkmayın. Eskiden doğrudan sıtmada kullanılan kinini veriyorlardı. Ben onu yıllarca kullandım. Plaquenil'in benim gözümde olduğu gibi tamamen kör yapması sözkonusu değil.

Endoxan ya da Mabthera tedavisi alıyor musunuz?

Güzel ve sağlıklı günler dileklerimle...

Üst Alt