Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça protezi ile H sınıfı ehliyet alabilir miyim?

Konular
25
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Benim ihtilaplı romatizmaya bağlı olarak her iki kalçamda kemikleşme oldu.Bu yüzden her iki kalçaya protezi takıldı.
Bu durumdan dolayı özel tertibatlı araç kullanır ibareli ehliyet almam mümkün müdür?Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Syg,

bacaklarınızı kullanamıyosanız, elden tertibatlı araç kullanmak için ehliyet alabilirsiniz tabiki ama buna karar vercek olan doktorlar...

evet alabilirsiniz.heyete girmeniz gerekecek ve girerken dolduracağınız matbu dilekçede almak istediğiniz bölümleri işaretleyin ve tek raporda alın hepsini ayrı ayrı uğraşmayın. aldığınız raporda H SINIFI EHLİYET ALABİLİR, ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ VEYA OTOMATİK VİTESLİ ARAÇ KULLANABİLİR, yazıları var ise alabilirsini.başka bir ratsızlığınız yoksa yapılan ameliyatların durumuna göre %37 ile % 64 arasında bir oran alırsınız. ben her iki kalça protezinden ve 3 cmlik kısalıktan ve hareket kısıtlılığı ndan dolayı %57 aldım ve ehliyet ve ÖTV siz araç alma hakkını aldım.

Üst Alt