Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça protezi nedeniyle ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

Sevimlihayalet

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar, sol kalçama avn nedeniyle protez taktılar.Araba alırken ötv indiriminden faydalanabilirmiyim?

Sevimlihayalet

Hayır maalesef. Benimde sağ kalçam AVN sebebiyle protez ve diğeri core dekompresyonlu. Ama hareket kısıtlılığı olmadığı için dr.lar normal araç kullanabilir olarak değerlendiriyorlar. 5 cm filan kısalık v.b. olursa belki.

Sevimlihayalet

Doktor da değil aslında. İl sağlık komisyonundaki heyetin manuel vitesli aracı kullanamayacağınıza ikna olması şart.

Bana univerisite hastanesi otomatik vites uygun yazdi ama il saglik manuel kullanabilir dedi. Ustelik raporuma ramen. Adamlarin umrunda degil rapor falan. Hic kod vermediler dolayisi ile bende ehlieytimi degistirmedim bile. Sol kalca kirigi 4 vida var

yeni aldığım ehliyette

01.01. Gözlük
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz
103.03* Yılda bir sağlık kontrolü

kodları var. Bu ehliyet ve ötv indirim raporuyla otomatik vites araba alabilirmiyim.

Sevimlihayalet

Araç raporunda sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğu net olarak yazarsa ve "özel donanımlı araç kullanmalıdır" derse, evet.

benimde iki taraflı kalça protezi var solda hareket kısıtlığı var. il sağlık komisyonunda fiziksel muayene yapıyorlarmı acaba?

benim sol bacağımda çoğu hareketim kısıtlı ama sağda sıkıntı yok. hangi hareketleri yaptırıyorlar acaba komisyonda?

Sağa, sola, yukarı, aşağı ayağının yaptığı hareketlere bakıyorlar.Zaten kısıtlı olduğunu anlıyorlar ona göre tertibat oneriyorlar

Bugün aldığım raporda özel tüketim vergisi+özel tertibatlı araç kullanması gerekir ibaresi var.inşallah bu rapor ile ötv indirimli araba alirim

Özelge nereden ve nasıl istenir?

Sevgili dostlar maliyeye götürdüğüm rapor kabul edilmeyip özelge istendi.Özelge nereden ve nasıl isteniyor, nasıl dolduruyor yardımcı olursanız sevinirim.

Sevimlihayalet

Özelge vergi dairesinin gelirler idaresi başkanllığı'ndan istediği görüş yazısıdır. Kurum için yazışma yani. Bizler sadece sonucundan haberdar oluruz, size bildirilir. 2 aya yakın sürüyor...

Özelgeye cevap ev adresine mi geliyor? Yoksa vergi dairesinden bizmi ogreniyoruz? 2 ay geçmesine rağmen hiç haber yok .Daha uzun sürede cevap gelen oldumu acaba

Sevimlihayalet

Maalesef 6 ayda yanıt gelen arkadaşlarımız dahi var.

Vergi dairesinden de arayabiliyorlar. Ama siz ayda bir gidip sorun derim

Sevimlihayalet merhaba özelgeye cevap geldimi acaba?
ben bugün özelge veren yer ile görüşmeye gittim dilekçe verecektim. oradaki görevli boş yere dilekçe vermeyin raporunuzda açıklama tam yapılmamış cevabı biz vereceğiz olumsuz veririz dedi(raporumda bilateral kalça protezi- sol alt extremite ağrı ve hareket kısıtlılığı yazıyor)
yeni rapor almak için önceki raporumu aldığım üniversite hastanesine gittim biz artık %90 altı rapor için tertibatlı araç-otomatik vitesli araç kullanabilir raporu vermiyoruz diye başvurumu kabuletmedi. bende devlet hastanesine gitip başvuru yapacağım baştan.

gestapooo Malesef hala özelgeye cevap gelmedi,yazdıklarınıza bakılırsa da büyük bir ihtimalle olumsuz cevap gelecek.Tam açıklama neymiş acaba sonuçta raporu biz hazırlamıyoruz ki onların istediği gibi bir rapor alalım.

Sevimlihayalet devlet hastanesine rapor için başvurdum bu seferde sağlık kurulu rapora tertibatlı(otomatik) araç kullanmasına il sağlık müdürlüğü ehliyet komisyonu karar versin yazmış

Ehliyet alındığı zaman zaten o komisyona çıkıyorsun ikinci kez niye çıkman gerekiyormuş?

raporun arka yüzündeki yere yazmışlar bugün gidip bi konuşacağım

Yazdığım özelgeye cevap 6 ay olmasına rağmen gelmedi,bir anormallik varmı acaba

Sevimlihayalet gestapooo serkan1976 ilker201

Arkadaşlar iyileşme sürecindeyken sakın heyete girmeyin iyileşme süresinde olduğu için kalça protezinde puan vermiyorlar.Ben ameliyattan 2 ay sonra gittim.

Ortopedi ve fizik bölümünün ameliyat raporu notu malüm görüyorsunuz.

5-6 ay sonra tam iyileştikten sonra girmek daha doğru iyileşmeden sonra kalan aksaklık ve engel durumunu gözlemlemek için yapıyorlar sanırım

NOT: Arkadaşlar Kalça Protezinden ne kadar engel oranı aldınız. Bilgi verirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Sevimlihayalet

Ne zaman aldınız %19 oranı ?

Ameliyatın üzerinden ne kadar geçti; yoğun bir aksama var mı? Fizik tedavi aldınız mı?

Üst Alt