Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça protezi sonrası hamilelik, enfeksiyon..?

onlythemiracle

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar arkadaşlar. eşim bir ay önce sol kalça protezi ameliyatı oldu. çok şükür ağrısı yok herşey iyi gidiyor. öğrenmek istediğim bir kaç husus var, yardımcı olursanız çok sevinirim..
1. ameliyat sonrası herhangi bir nedenden dolayı enfeksiyon kapmak çok mu tehlikeli bir durum, yoksa enfeksiyon bulgusunda antibiyotik tedavisi ile tehlike önlenmiş mi oluyor? bir yerde duyduğum üzere 2 yıla kadar özellikle enfeksiyona dikkat edilmesi gerekiyormuş.
2. eşim ne zaman hamile kalabilir. doktoru hamile kalması durumunda en fazla 10 kılo kadar almasını tavsiye etmiş, hayatı boyunca da kilosuna dikkat etmesi gerekiyormuş. hamilelik protezin ömrü ve sağlığı hususunda etken bir durum mudur.

ayrıca ayak ayak üstüne atması meselesi ömrü boyunca yasak mı olacak.. eşim 27 yaşında ve seramik başlı protez takıldı..bu konularda cevaplarınızı sabırsızlıkla bekleyeceğim. şimdiden teşekkürler.

ben bu yıl içinde 2 kalçamdan total kalça protezi amilyatı oldum.öncelikle seramik kalça protezi hakkında bir bilgim yok fakat.enfeksiyon konusunda şunu diyebilirim yara tamamen iyileşip kapadıktan sonra bir tehlikesi olmuyor.dikişler alınana kadaar özellikle dikkat etmesi lazım yinede doktorlara sorun..benim yaşım 28 daha bir sene olmadı amilyat olalı bende suanda bacak bacak üstüne atamıyorum.ama zamanla fizik ve kalça yapısının durumuna göre bu gerçekleşebiliyor böyle bir olasılık var yani zaten amilyattan 1 yıl sonra anca kaslar tamamen o metalleri bensiyorrmuş..daha eşinizin amilyatı çok yeni zaman lazım..geçmiş olsun.

Kalca protez ameliyatı sonrası aksama, topallama düzeliyormu yoksa azda olsa kalıyormu ameliyat oldugumuz yürürken belli oluyormu cevaplarınız için teşekkurler acıl şifalar..

Üst Alt