Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça protezi ve bel fitiği ameliyatları için hangi oranda rapor verilir?

Sarıali

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi gunler

sag kalçama total kalça protezi takildi ve bel fitiği ameliyati oldum ve 5 ay sonra tekrar bel fitigi ameliyati oldum ve 2 ay once belimden tekrar ameliyat oldum 4 adet platin cakildi bele

kimse iş vermiyor girdiğim yerden 2 ay sonra işten cikariliyorum bu durum da psikolojim bozuldu 2 yilda 4 agir ameliyat geçirdim dişari cikma korkusu basladi disari cikinca duserim diye korkuyorum
bu durumlarda sakatlik derecesi verirlermi

1986 ssk girişim var malulen olmak icin heyete girdim fakat ssk olumsuz iş gucu kaybin yok dedi beni aydinlatirsaniz sevinirim kolaygelsin

Merhaba, Geçmiş olsun kardeşim. Total Kalça Protezi ameliyatı olmuşsanız % 25 özür oranı veriyorlar kurulda. Total Kalça Protezi olan kişilerin yaşına göre İş Gücü Kaybı oranı değişmektedir. İş Gücü Kaybı tespitinde 38 yaş baz alınmaktadır. Bel Fıtığı ameliyatı da oldum ve platin takıldı diye yazmışsınız. Her iki arıza bana göre Engelli Kartı almak için gerekli olan % 40 oranına ulaşır diye düşünüyorum. Total Kalça Protezi ameliyatı olmuş birisine SGK sen sağlamsın diyemez. Sizin elinize red yazısı geldiyse itiraz edin oradan da bir sonuç çıkmaz ise dava açın derim. Ama % 40 üzerinde özür oranı tespit edilirse Vergi Dairesine müracaat edin Vergi indirimi yoluyla emekli olmaya çalışın derim. Devlet Hastanelerinden daha kolay alırsınız. İstanbulda iseniz Beykoz Devlet Hastanesi, Ryüp Devlet Hastanesini deneyin derim.Geçmiş olsun.

Üst Alt